Last news in Fakti

21 Септември, 2022 08:40 1 074 13

26,2 милиона души са гледали пред екраните погребението на Елизабет Втора

  • великобритания-
  • погребение-
  • елизабет втора-
  • кралица

Погребението на кралица Елизабет Втора в понеделник е било гледано от над 26 милиона зрители в Обединеното кралство. Това е една от най-големите телевизионни аудитории в историята на тази страна

26,2 милиона души са гледали пред екраните погребението на Елизабет Втора  - 1
Снимка: БГНЕС

Погребението на кралица Елизабет Втора в понеделник е било гледано от над 26 милиона зрители в Обединеното кралство, съобщи Пи Ей мидия.

Това е една от най-големите телевизионни аудитории в историята на тази страна. По данни на рейтинговата агенция "Барб" 26,2 милиона души са гледали траурната церемония по всички телевизии.

26,2 милиона души са гледали пред екраните погребението на Елизабет Втора
Снимка: БГНЕС

Най-гледаното събитие във Великобритания остава погребението на принцеса Даяна през септември 1997 година. Тогава е имало 32,1 милиона зрители, в това число 19,3 милиона по Би Би Си и 11,7 милиона по Ай Ти Ви.

Погребението на Елизабет Втора е с по-нисък рейтинг и от телевизионното обръщение на бившия премиер Борис Джонсън през март 2020 г., в което той обяви първия локдаун заради заразата от ковид. То все пак се нарежда сред най-гледаните събития, изпреварвайки откриването на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. и финала на Евро 2020 през юли 2021 г.

Източник: Пи Ей мидия

26,2 милиона души са гледали пред екраните погребението на Елизабет Втора
Снимка: БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ксаниба

    22 3 Отговор
    а 2.62 милиарда не гледаха и дпори нямат намерението!!
    Циганската сватба е само 3 дена ....

    Коментиран от #3

  • 2 Елизабет Втора беше достоен монарх

    1 13 Отговор
    и успяваше да обедини голяма част от жителите на Великобритания въпреки разни скандали около кралското семейство, но тази епоха си отива със смъртта й. Не виждам как Чарлз дори ще се доближи до умереността и качествата на майка си. А този брой не е толкова впечатляващ, само показва колко хора нямат по-полезни занимания от това. Ами това погребение продължи сигурно седмица, ако съдим по заглавията на пресата. В ЮТюб непрекъснато излизаха някакви преки предавания, но не видях да ги гледат повече от 4-5 хиляди души.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Иначе казано

    14 1 Отговор
    Освен англичаните май никой не го интересува
  • 5 Реалност

    14 1 Отговор
    Значи 7.75 милиарда не сме го гледали, в т.ч. и 30 милиона англичани...и за какво беше цялата тая дандания
  • 6 Реалист

    5 0 Отговор
    Е как па ги бреброихте...?!?!
  • 7 От които

    2 1 Отговор
    6 милиона от България
  • 8 шампиона

    2 0 Отговор
    Е това е несериозно..Смятахте ги 4 милярда преди да започне...
  • 9 Трезво мислещ българин

    3 0 Отговор
    Хора без работа!
  • 10 12345

    3 0 Отговор
    До гуша ни дойде.Всички соросоидки като Силвия Великова/Б. Борисов ни нарече ГЛВАНАЦИ, заради нея,правете си изводи за взаимоотношенията им/,Люба Кулезич, М. Бенатова,Мария Цънцарова, Генка Шикерова, Дияна Янкулова, Снежана Иванова, ни занимаваха 13 дни със смъртта на Кралица Елизабет II.Нашият мухлю Румен Радев и той беше първа писта на погребението.България не е КОЛОНИЯ,на противна Англия.Разбирам Колониите да са на погребението-тъпите сащ/най-голямата й Колония, Австралия, Нова Зеландия, Канада, Германия, Франция/язък за величието й при Наполеон Бонапарт,Краля Слънце, Шарл дьо Гол, Метеран, дори Саркози ,но Български Президент да коленичи ,това не го разбирам.Противна Англия е Протестантска страна,от протестантството в тъпите сащ са се пръкнали престъпните секти-адвентисти, петдесятници лутерани и т. н.-до 40 и опвече на брой.Противна Англия заедно с престъпните сащ бомбардират в периода 1941 г.- 1943 г. по заповед на неврастеника Чърчил.Чърчил изрича скверните думи:"ОНОВА БЛАТО с ЖАБИ ,трябва да ЗАМЛЪКНЕ"-това се отнася за Царство България".
    Приветствам Президентът на цяла Русия/заедно с фалшивата Окраина/ Вл. Вл. Путин, Венецуела, Арабските страни,Латинска Америка,които имаха достойнството да не отидат и да коленичат пред Кралицата.Това трябваше да бъде частно ,семейно погребение, а не ЦИРКА, който нашите продажни телевизии предаваха.Някой да обърна внимание, че ще караме на изпарения зимата, без храна, без производство, без отопление-НЕ!Тъпо и безу
  • 11 12345продължение

    4 0 Отговор
    Това трябваше да бъде частно ,семейно погребение, а не ЦИРКА, който нашите продажни телевизии предаваха.Някой да обърна внимание, че ще караме на изпарения зимата, без храна, без производство, без отопление-НЕ!Тъпо и безумно слушахме/вече много от нас не гледат телевизия и не слушат радио/,да се повтаря как и от къде ще мине саркофага на Кралицата.Такова лизане България в 2000- годишна си История не познава. ПОЗОР!!!
  • 12 ДрБр

    0 0 Отговор
    Аз не съм.
  • 13 456

    1 0 Отговор
    Ами какво да правят бедните хора след като 12 дни не им пускат нищо друго освен тази новина, която още след първия ден беше старина.
Новини по държави: