Last news in Fakti

29 Септември, 2022 15:03 1 682 17

Мелони с надежда Испания "също да мине вдясно"

  • италия-
  • мелони-
  • испания-
  • дясно-
  • партия

Това става ясно от неин пост в Туитър, адресиран към лидера на испанската крайнодясна партия "Вокс" Сантяго Абаскал

Мелони с надежда Испания "също да мине вдясно" - 1
Източник: БГНЕС

Ръководителката на крайнодясната партия "Италиански братя" Джорджа Мелони, победителка в италианските избори за парламент, се надява "Испания също да мине вдясно". Това става ясно от неин пост в Туитър, адресиран към лидера на испанската крайнодясна партия "Вокс" Сантяго Абаскал, предаде Франс прес.

Абаскал бе сред първите, поздравили в понеделник Мелони, която по думите му "е показала пътя към една горда и свободна Европа на суверенни нации". По-късно обаче испанският външен министър социалист Хосе Мануел Албарес заяви, че "всеки популизъм винаги приключва с катастрофа", предаде БТА.

В туита си, публикуван днес, бъдещата италианска министър-председателка благодари на Абаскал за неговото "приятелство". "Ти знаеш колко се наложи да работим, за да постигнем този резултат. Сега вече сме се захванали с проблемите на италианците, по един конкретен начин, типичен за консерваторите", продължава тя на испански, който говори свободно. "Надяваме се Испания също да мине вдясно!", заключава 45-годишната Мелони, произнесла през юни програмна реч пред активисти на "Вокс".

"Да - на естественото семейство, не - на ЛГБТ лобито! Да - на сексуалната идентичност, не - на джендър идеологията! Да - на грижата за живота, не - на бездната на смъртта! Да - на универсалните ценности на Кръста, не - на ислямисткото насилие! Да - на сигурните граници, не - на масовата имиграция! (. . .) Да - на суверенитета на народа, не - на бюрокрацията в Брюксел!", призовава тя.

Мелони започна преговори с коалиционните си партньори - антиимигрантската "Лига" на Матео Салвини и консервативната "Форца Италия" на Силвио Берлускони, за съставяне на правителство до края на октомври. Коалицията, в която доминират крайнодесните, разполага с абсолютно мнозинство и в двете парламентарни камари.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бой по

    38 3 Отговор
    урсулските канчета.

    Коментиран от #15, #17

  • 2 Охо-бохо

    11 2 Отговор
    Но кое дясно? На дясната седалка в неолибералния ляв фаетон на финансистите глобалисти?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Госあ

    2 18 Отговор
    Европейците пак по грешния път тръгнаха. Какво дясно при четвъртата индустриална революция ве ? Пак ше просят по улиците като у Англия след първата индустриална революция. Ама така е, като комунизма се превърна в марксизъм…никой нормален човек не понася марксистки измекяри…те бате, тия , са повече банкери и адвокати отколкото интелектуалци и работници…и ми философстват с третокласни заучени клишета без всякаква връзка с реалността.
  • 5 мдда

    20 3 Отговор
    Браво! Силна лидерка на силна държава.
  • 6 Госあ

    4 13 Отговор
    Смехотворно. Популизъм за простолюдието. Новите кръстоносци хахахаха
  • 7 глоги

    2 9 Отговор
    Мелони Е с надежда Испания "също да мине вдясно". А ДАЛИ НЕМА ДА МИНЕ У УЕВО?

    Коментиран от #9, #13

  • 8 Госあ

    6 1 Отговор
    Фукуяма ви го каза, Китай имат над 2000г опит в селекцията и администрирането на Държава. Вие пак разсъждавате.
  • 9 Тодор Димов

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "глоги":

    Не, Глоги! Нема да мине "уево"! Все пак, това е Испания.
  • 10 Тодор Димов

    2 1 Отговор
    Не, Глоги! Нема да мине "уево"! Все пак, това е Испания.
  • 11 Линкълн

    3 2 Отговор
    Съгласен ЕС да се преимнова на Европа на нациите, имигрантите да се завърнат обратно в страните от които са извън Европа , тези анадолци които въстановиха Германия и останаха там да ги използва Ердоган трябва да се приберат доброволно, да се финансира билета им обратно към Азия Африка Латинска Америка
  • 12 франко

    11 0 Отговор
    дано да минат в дясно испанците,но като ги знам колко са леви резби едва ли ще стане
  • 13 В заглавието

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "глоги":

    е напълно допустимо (дори за препоръчване) сказуемото да се изпусне, ако се подразбира. Това често се случва с глагола "съм" и различните му форми за единствено и множествено число.
  • 14 Тодор Димов

    4 1 Отговор
    Дали пък Дж. Мелони не е "първата лястовица" в иначе шантавия свят!?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Късмет

    1 0 Отговор
    Е не му върви ха Ес. Унгария, Италия, Чехия, Испания, Франция. Няма и да му тръгне
  • 17 Само коментирам

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бой по":

    ""Да - на естественото семейство, не - на ЛГБТ лобито! Да - на сексуалната идентичност, не - на джендър идеологията! Да - на грижата за живота, не - на бездната на смъртта! Да - на универсалните ценности на Кръста, не - на ислямисткото насилие! Да - на сигурните граници, не - на масовата имиграция! (. . .) Да - на суверенитета на народа, не - на бюрокрацията в Брюксел!", призовава тя."


    Значи това било да си "крайно" десен? Да подкрепяш семейните ценности и да си против хомоРазврата и пропагандата му?





Новини по държави: