Last news in Fakti

5 Октомври, 2022 09:39 880 4

Турският министър на отбраната бе отличен с медал

  • турция-
  • министър-
  • отбрана-
  • медал-
  • отличен

Oт Азербайджан заради помощта за азербайджанската армия

Турският министър на отбраната бе отличен с медал - 1
Източник: БГНЕС

Турският министър на отбраната Хулуси Акар бе отличен с медал от Азербайджан заради помощта за азербайджанската армия, съобщава турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Акар е на посещение в Баку, придружаван от началника на Генералния щаб на турската армия ген. Яшар Гюлер и командващите на трите вида въоръжени сили.

Отличието бе връчено на турския министър от азербайджанския му колега Медет Гулиев от името на президента на Азербайджан Илхам Алиев.

Медалът на Република Азербайджан за сътрудничество в отбранителната промишленост е даден на Акар за оказаната подкрепа за азербайджанската армия, посочва ТРТ Хабер.

Турският министър отбеляза на церемонията, че сътрудничеството и близостта между Турция и Азербайджан е пример за целия тюркски свят.

Турция оказа силна подкрепа на Азербайджан по време на войната му с Армения през 2020 г., предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мехмед

    12 1 Отговор
    Две държави, един народ. Турция, Азербайджан.
  • 2 Bсъщност истината е че

    0 11 Отговор
    този човек като офицер беше много малък. известно е в натовските среди къде е служил вярно. учудващо е как той успя да стане началник на армията и министър на отбраната в Турция. сигурно в Турция квалификациите и способностите не се броят, само ако можеш да ближеш добре всеки режим.

    Коментиран от #3

  • 3 Акар

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Bсъщност истината е че":

    Ние трошим кратуни а задниците ги оставяме на такива като тебе да лижете

    Коментиран от #4

  • 4 Aнонимен

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Акар":

    Браво супер отговор!!!
Новини по държави: