Last news in Fakti

7 Октомври, 2022 21:16 2 169 4

Уникален въздушен портрет на кралицата (СНИМКА)

  • елизабет ii-
  • портрет-
  • авиация

Самолет го нарисува с благотворителна цел

Пилотът Амал Лархлид реши да отдаде почит на покойната Елизабет II по впечатляващ начин. Със своя Piper PA-28 той направи най-големия портрет на кралицата с благотворителна цел. Лархлид измина за 2 часа 413 км във въздуха, за да успее детайлно да начертае портрет с височина 105 километра и ширина 63 километра северозападно от Лондон.

Преди да се издигне в небето, Амал е конвертирала портрет на кралицата във формат, разпознаваем от програмата за планиране на полети ForeFlight. Това несъмнено е улеснило маршрута на полета, но въпреки това тя е трябвало да внимава с ограниченото въздушно пространство.

Преди да извърши полета, с който да нарисува портрета, Лархлид е извършила поредица от тренировъчни полети, за да получите усещането за летене на необходимата писта и завои. Метеорологичните условия са изиграли ключова роля, тъй като неблагоприятното време по-рано през тази седмица е провалило първия опит на Лархлид. При полета на 6 октомври вятърът е бил със скорост 30 възела, което малко е усложнило полета, но изживяването е било „страхотно забавление!“, споделя пилота.

„Най-трудната част беше „рисуването“ на завоите“, казва Лархлид и допълва: „Като посланик на Хоспис Обединеното кралство исках да събера пари за организация, която играе важна роля и отдава уважение към символа на службата и безкористността“, казва тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    9 7 Отговор
    Ваааа тая пастърма не я ли заровихте бе?
    То да му писне на човек от вашето лизане на наглосакски дупета!
    А спрете се !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 леле КАКО

    1 0 Отговор
    Дали не е време и нашите авиатори да правят въздушни портрети на любимия ни Бойко ? И то не само в небето над Банкя , а и в Барселона , а защо не и в Дубай ? Би било достойно за делата и личността му !
Новини по държави: