9 Октомври, 2022 07:21 1 646 1

Берлускони събра лидерите на италианската десница

  • италия-
  • берлускони-
  • десница-
  • лидери-
  • среща

Срещата бе във вилата на бившия премиер карй Милано

Берлускони събра лидерите на италианската десница - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във вилата на бившия италиански премиер Силвио Берлускони в Аркоре край Милано се проведе среща на лидерите на трите партии от италианската десница, спечелила изборите на 25 септември, предаде АНСА, цитирана от БТА.

На срещата на върха Берлускони заедно с Джорджа Мелони, лидерката на "Италиански братя", и Матео Салвини, лидера на "Лига", са обсъдили необходимостта Италия да има едно силно правителство, което да е способно да отговори на спешните потребности на страната, като се започне от нуждата от неотложни действия заради високите енергийни цени.

След срещата лидерите на трите партии са изразили общото си желание бързо да изминат пътя към съставяне на ново правителство.

Мелони от две седмици води консултации за сформиране на нов кабинет, който се очаква тя да оглави.

Същевременно днес в пост във Фейсбук лидерката на "Италиански братя" отправи критики към италианската левица, която вече организира протести срещу политиките на "правителството на Мелони". "Преживяваме един парадокс, в който левицата, която сега е в правителството, излиза по площадите срещу политиките на правителството на Мелони, което все още не е сформирано", написа самата Мелони. "Разбирам желанието за протести след години на правителства, които не завършват мандатите си и които ни доведоха до настоящата катастрофална ситуация, но нашата цел ще бъде да възстановим бъдещето, визията и величието на Италия. Съвсем скоро ще обърнем страницата", допълва Мелони.

А от централата на "Италиански братя" поясняват, че тя е визирала онези протести в някои италиански градове, на които демонстранти гориха нейни снимки, както и снимки на настоящия премиер Марио Драги.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владимир Путин

    2 2 Отговор
    Ротшилдите буквално ми скъсаха дрянката
Новини по държави: