Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Октомври, 2022 11:11 1 680 3

Десетки ученици натровени с неустановена субстанция

  • мексико-
  • ученици-
  • натровени-
  • субстанция-
  • училище

По информация в медиите това е третото масовото натравяне в училище в Чиапас през последните две седмици

Десетки ученици натровени с неустановена субстанция - 1
Източник: Shutterstock

Най-малко 57 ученици са били натровени с неустановена субстанция в средно училище в щата Чиапас в южната част на Мексико, предаде Ройтерс, позовавайки се на местните власти.

По информация в медиите това е третото масовото натравяне в училище в Чиапас през последните две седмици и то е предизвикало уплаха и гняв сред учениците и родителите им, предаде БТА.

Още новини от Украйна

Мексиканският институт за социално осигуряване съобщи, че 57 ученици в юношеска възраст от училище в щата Чиапас са били настанени в местна болница със симптоми на отравяне. Един от учениците е в "деликатно" състояние и е бил преместен в болница в столицата на щата, а състоянието на останалите е стабилно, добави институтът.

Властите отказаха да спекулират какво е причинило отравянето, но местни новинарски агенции казаха, че някои от родителите смятат, че учениците са влезли в контакт със замърсена вода или храна. След като в местните медии и в социалните мрежи се появи информация, че някои ученици са дали позитивен резултат на тест за наличието на кокаин в кръвта, прокуратурата заяви, че е провела 15 токсикологични изследвания, като всичките са показали отрицателен резултат за присъствие на забранени субстанции. Щатската прокуратура каза, че ще продължи да тества ученици, но не отговори на въпроси за предишните случаи на натравяне в Чиапас.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PУCCКИЙ НЕМОГЛИК ♿

    7 2 Отговор
    Украинско брашно мучачас, да знаете друг път че не всичко подарено се яде. Тамън обратното ))
  • 2 истина ти казвам

    3 0 Отговор
    НОВИЧОК ще да е!😲😲😲
  • 3 Крушовишката биволица

    3 0 Отговор
    Спрете им газа! И райския газ им спрете!
Новини по държави: