Last news in Fakti

22 Ноември, 2022 16:38 699 3

Канада налага санкции на беларуски служители и компании

  • санкции-
  • канада-
  • служители-
  • беларус-
  • компании

Обяви външното министерство на страната

Канада налага санкции на беларуски служители и компании - 1
Източник: БГНЕС

Канада ще наложи санкции на 22 беларуски служители и 16 компании, за които се твърди, че са свързани с конфликта в Украйна, съобщава Reuters, позовавайки се на външното министерство на страната.

По думите му компаниите, които ще бъдат засегнати от ограниченията, работят в сферата на военното производство, машиностроенето, технологиите, железопътния транспорт и банковото дело.

Министерството на външните работи на Канада твърди, че сред беларуските служители има хора, които са "замесени в разполагането и транспортирането на руски военни и оборудване“ за войната в Украйна.

Общо Отава наложи санкции на повече от 1,5 хиляди лица и групи, включително от Беларус, в контекста на украинските събития.

Тази седмица канадският външен министър Мелани Джоли и премиерът Джъстин Трюдо ще се срещнат с бившия кандидат за президент на Беларус Светлана Тихановская. Политикът каза пред канадския телевизионен канал CBC, че възнамерява да поиска от властите в Отава "да обмислят възможността за налагане на индивидуални санкции“ срещу беларуски служители, военни и служители на КГБ, цитира Агенция "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Котка ученият

    10 1 Отговор
    Канада може да налага своите санкции за неопределено време, но животът на канадците никога няма да се подобри.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 мучо

    2 0 Отговор
    ама те първо да се оправят с дървосекачите и шофьорите, че да не стане пак някоя голяма патаклама пак....
Новини по държави: