Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Декември, 2022 12:45 1 326 26

Един човек е загинал при обстрел на Кривой рог, има ранени

  • кривой рог-
  • херсон-
  • днепропетровска област-
  • воната в украйна

Още трима души са ранени. Те са откарани в местна болница

Един човек е загинал при обстрел на Кривой рог, има ранени - 1
Снимка: БГНЕС

Един човек е загинал при обстрел на Кривой рог. Това съобщи губернаторът на Днепропетровска област Валентин Резниченко, цитиран от Руската служба на Би Би Си.

По думите му след полунощ са нанесени три ракетни удара по Кривой рог: "Поразиха индустриално предприятие. Загина служител на предприятието, тялото му е извадено изпод развалините на разрушения производствен цех", пише Резниченко.

Още трима души са ранени. Те са откарани в местна болница. Състоянието им се оценява като средно тежко според лекарите, уточни губернаторът.

Андрий Ермак, началник на кабинета на президента на Украйна, потвърди смъртта на петима доброволци от Грузия по време на боевете за Бахмут, който е атакуван от руската армия и частите на частната военна компания (ЧВК) "Вагнер".

19 души са загинали в Херсон през последните две седмици поради руски обстрел, съобщиха местните власти.

В украинската столицата Киев започва да действа график на планираните стабилизационни прекъсвания на електрозахранването и в Киев няма да има повече аварийни прекъсвания.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза в обръщението си в неделя вечерта, че Русия се надява да използва студеното време срещу Украйна и призова за подготовка за трудна зима.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭✰

    9 20 Отговор
    Рашан терористите могат да препят само.баби и деца и да бомбят блокове и училища, на фронта всичко е по план, Киев бягство, Харков за малко да стане, Бахмут ги млатят яко, моста си замина с една ракета, делфините били заспали, крайцер утанул- пушачи на вахта, но няма жертви, за Херсон викаха три пъти ура на стадиона, ама ще мръднат малко на левия бряг за видят кво е, всичко е тактика и така 10 месеца, а грузи 200 си върви в чували за смет и цинкови кофи, други изпущиха през комините на креманориумите за да не се плаща на пияните вдовици 100 000 парчета, разчленени и ранени още 250 000, могууууучаааяя!

    Коментиран от #3

  • 2 Има също

    9 1 Отговор
    два бързокацнали въртолетчета и две самолетчета, жертвите са както всеки ден трицифрени.
  • 3 Ха Ха

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭✰":

    Ский сЪ ....жамбазлък !
  • 4 Българка

    6 17 Отговор
    Русия воюва срещу украинския народ и го подлага на геноцид. Кремъл не е предприел "специална освободителна операция", а заличаване на украинския народ. ООН се оказва импотентна, ялова организация, след като не е изключила или замразила гласа на агресора- убиец Русия и тя може да налага вето по време на кървавата касапница в Украйна

    Коментиран от #12

  • 5 историк

    2 10 Отговор
    Пак не е вярно .Руснаците свършиха ракетите и сега пътуват обратно за да бранят Масква. Укрия ке победи
  • 6 Примати

    4 14 Отговор
    Както винаги. За днес равносметката е минимум три повредени бомбардировача от руска страна срещу един убит украинец. Незнам така как някой си мисли че Русия ще победи с това темпо. Отделно какво изобщо си представят русофилите за победа

    Коментиран от #11

  • 7 Държава считана за БРАТСКА се оказа

    13 7 Отговор
    Най-враждебна и фашистка по подобие на хитлеристка Германия ! Целият Запад и подглася в това число и България - нищоли НЕНАУЧИХМЕ от Историята , че пак вървим към НАЦИОНАЛНА К А Т А С Т Р О Ф А !?
  • 8 ДДРОнег

    7 13 Отговор
    С какво са известни руzнаците по света - ами с оръжие (калпаво, както се видя) и с насилие ... Затова и никой от съседните им страни не ги обича !!!

    Коментиран от #13

  • 9 МЕЧТАТЕЛ

    9 3 Отговор
    ЩЕШЕ ДА Е ХУБАВО АКО ТОЗИ ЧОВЕК БЕШЕ ЗЕЛИНСКИ ТОИ Е ОТ КРИВОИ РОГ
  • 10 КОМПРОМИСЪТ винаги е ГРЕШКА !

    10 1 Отговор
    Щадяща Военна Операция е ГРЕШКА от сега нататък ! Както няма и " Малко Бременна " ! До Юни Юли 2023 Украина ще престане да съществува като ДЪРЖАВА ! ЗАПАДА няма сили и средства в тази криза да удържи на Руската военна МАШИНА ! КРИЗАТА на ЗАПАДНИЯТ капиталистически модел е в АГОНИЯ и е ПЪЛНА ИЛЮЗИЯ , че чрез война ще се възстанови Бретенвудската система. Раждасе НОВ СВЯТ а това е придружено с много мъки , лишения , жертви и световни сътресения ! Защо ни подмятат " Моркова " - Шенген ? Аме да ходим в Украина и да изгорим , за да оцелеят ШЕНГЕНЦИТЕ ! А ние ? Нас просто няма да ни има !
  • 11 ОБОНГО

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Примати":

    МЯСТОТО НА МАИМУНИТЕ НЕ Е ПО САИТОВЕТЕ А В ДЦУНГЛАТА
  • 12 скапана бандерка..

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    То урсула добре го каза,малко са 120 000 бандерци-требва още.
  • 13 очень хорошое..

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "ДДРОнег":

    Оружие..уже 80% от запорожка и херсонска область са на братушките.
  • 14 Кризата у нас още не е дошла !

    7 1 Отговор
    Парите от Европейската Банка на ЕС , не ни се ОТПУСКАТ като безвъзмездни а като ИНВЕСТИЦИОННИ ! СИРЕЧ те трябва да се върнат при Фрау, Мадам Лагарт с ЛИХВА ! Но кой у ншите любители на " Каменица" знае че, сме ЗАТЪНАЛИ не до гуша ами сме ЗАГИНАЛИ от ЗАЕМИ които нямат въстановяване ! Тази Евро " МАНДРА" също ще ФАЛИРА защото ПРОБЛЕМЪТ Икономически , Финансов, Политически и Идеологически който се РАЗВЪРЗВА чрез ВОЙНА с РУСИЯ а после с Китай ! Ти байно чуваш ли Петела на заран или Биля и Неделната камбана не ти дохожда ? Тогава претакай зелето и думкай ракия , че скоро и туй няма да го има.
  • 15 РУСИЯ неможе да непобеди в тази ВОЙНА !

    7 3 Отговор
    А ЗАПАДА е без ИКОНОМИКА ! А в Русия Икономиката ФУНКЦИОНИРА и магазините са ПЪЛНИ !

    Коментиран от #26

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ксаниба

    4 1 Отговор
    ами защо бандеровсците обстрелват Кривий Риг, нали е укр град!!!

    Коментиран от #19

  • 18 НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ

    0 4 Отговор
    ....РУ.ци. с бомби и РАКЕТИ убиват ЕДИН невинен началник склад ....а пиян ру.ак....с две газови бутилки„ сглоби си сам”.....изпрати шест ру.ка в не ЖИВО СЪСТОЯНИЕ...и събори ЦЯЛ жск🤔
  • 19 Ксаниба

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ксаниба":

    Тук не е за теб..по добре иди слушай концерт номер 2 на Рахманинов...
  • 20 Мишел

    3 0 Отговор
    На 4 и 5 декември руски ракети удариха украински военни обекти и индустриални предприятия от военнопромишления комплекс . През първото денонощие са нанесени удари със 70 ракети (източник Зеленски, в изказване сутринта), днес ракетните удари продължават.
    Украйна нанесе удар с безпилотен самолет по пистата на военното летище в г.Енгелс, Саратовска оласт. Повредени са 2 самолета.
    Днес е пуснато изцяло движението по автомобилната част на ремонтирания Кримски мост.
  • 21 РУСИЯ ПАК НА КОЛЕНЕ

    0 2 Отговор
    Какво очакваш от скотове? Пак че не се е забил някой самолет в блока. А два Ту-95 дадоха фира на летището днес.
  • 22 пенко

    0 0 Отговор
    КЪДЕ СА УМРЕЛИ ОТ СТУД ПОВЕЧЕ - ФРАНСЕТА И ШВАБЕТА --- В РУСИЯ ИЛИ В УКРАЙНА ???? ПОБЕДИТЕЛ ЩЕ БЪДЕ ОТГОВОРИЛИЯ !!!!!!!!!!!!!!
  • 23 От страни

    0 0 Отговор
    Нема страшно бе. Украинците пишат че от 90 изстреляни ракети 95 са свалени но останалите 100 са минали та затова взриврве.
  • 24 От страни

    0 0 Отговор
    Прочетох в руския интернет виц: Има ли нещо произведено от русняците което да го ползва целия свят? Има - Украйна. Ленин я направи а я ползва цял свят. (ползва - оправя в руския сленг).
  • 25 Мишел

    0 1 Отговор
    Трета вълна руски ракети удари днес военни и енергетични обекти във всички области на Украйна. В цяла Одеса няма електричество, в Очаков са ударени райони , в които са настанени украински военни за предстоящите атаки на фронта, в Кирова град са ударени предприятия с военна продукция.
  • 26 Дидо

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "РУСИЯ неможе да непобеди в тази ВОЙНА !":

    Объркал си вчера докторите,вместо на псехолог си посетил ветеринар,нещалистлив русфилтак пак си изтеглил късата клечка,утре при джипито спешно за направление !!!!
Новини по държави: