Last news in Fakti

5 Декември, 2022 14:00 700 6

Южна Корея обсъжда човешките права в Севера

  • южна корея-
  • северна корея-
  • кндр

Южна Корея тази седмица планира да проведе междуведомствено правителствено заседание относно своята политика за спазването на човешките права в Северна Корея

Южна Корея обсъжда човешките права в Севера  - 1
Снимка: Shutterstock

Южна Корея тази седмица планира да проведе междуведомствено правителствено заседание относно своята политика за спазването на човешките права в Северна Корея. Те ще бъде опит да се подобрят правата на Севера. Това съобщи в понеделник "Йонхап", като цитира министерството на обединението.

Срещата, която ще бъде председателствана от заместник-министъра на обединението Ким Ки-унг, ще се проведе в петък. На нея ще се обсъдят начините за установяване на основния план на правителството за насърчаване на правата на Севера.

Срещата, втората по рода си тази година, ще включва високопоставени служители от министерствата на обединението, външните работи и правосъдието, каза говорителят на министерството Чо Джун Хун на редовен брифинг за пресата.

Южна Корея възобнови политическата си среща за човешките права на Пхенян през август за първи път от повече от две години, тъй като администрацията на президента Юн Сук-йол зае проактивна позиция при справянето с проблемите с правата на Севера.

Южна Корея съфинансира проекторезолюция на ООН, осъждаща състоянието на човешките права в Северна Корея тази година, в промяна от сдържания подход в продължение на четири години при предишното либерално правителство на експрезидента Мун Дже-ин.

Припомняме, че това се случва на фона на вълната ракетни тестове, които Пхенян провежда в последните месеци.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Матей преображенски

    4 0 Отговор
    Смешен плач.Обсъждат,и с какво право,това е намеса във вътрешните работи на друга страна.На тях ако някой вземе да им сочи кривиците,ще си разтурят ли къщурката ,за да я устроят по нечий чужд тертип и каприз?Много е лесно да се правят на загрижени,а иначе на драго сърце биха ги из-би-ли тия севернокорейци до крак,официално още са във война.Навремето ,след 1950 г три години подред са се били като за световно и до ден днешен са настръхнали като бойни петли,и се дебнат по границата.
  • 2 Боруна Лом

    1 0 Отговор
    ОНИ ЗА ТОВА ПУЦАТ ЯКО!
  • 3 1111

    1 0 Отговор
    Много важня новина :)
  • 4 Пеци

    1 2 Отговор
    При Ким човешки права няма.Има кучешко право ,който не съгласен с дебелото жуже го хвърлят на кучетата.Гладен и робски народ.
    Сега народа на Русия трябва да се освободи от кремълската глутница, след това иде ред и на колхозния диктатор Лука, след това аятолаха ирански и за десерт дебелака Кимчо .
    И светът ще стане по добър.
  • 5 123456

    2 0 Отговор
    Ето ги и тия , всичко Мара втасала , че и на комшийката завтасала !
  • 6 Аватар

    2 0 Отговор
    Прави впечатление загрижеността на южнокорейското правителство за спазването на човешките права в Северна Корея на фона на стачкуващи шофьори на камиони и демонстрация в тяхна подкрепа на територията на Южна Корея.
Новини по държави: