Last news in Fakti

9 Декември, 2022 08:50 1 482 5

Съпруга на американски дипломат бе осъдена във Великобритания

  • великобритания-
  • съд-
  • анна сакулас-
  • сащ

Съпругата на американски дипломат бе осъдена във Великобритания заради причиняване на смърт на младеж при катастрофа

Съпруга на американски дипломат бе осъдена във Великобритания - 1
Снимка: Shutterstock

Съпругата на американски дипломат получи присъда от осем месеца затвор от лондонски съд заради причиняване на смърт на британски тийнейджър чрез непредпазливо шофиране в Англия през 2019 г., предаде Ройтерс.

Съгласно съдебното решение срещу Анна Сакулас вместо да влезе незабавно в затвора за осем месеца, тя получава правото да остане 12 месеца условно на свобода, но ако наруши някои от условията на това условно изпълнение на присъдата, ефективното наказание ще влезе в сила.

Деветнадесетгодишният Хари Дън почина през август 2019 г., след като мотоциклетът му се сблъска с колата, карана от Анна Сакулас близо военновъздушна база в графство Нортамптъншър, използвана от американски военни. Сакулас пледира виновна през октомври, но не присъства лично на произнасянето на присъдата в Лондон. Тя се появи по видеоконферентна връзка.

Прокурорът по делото каза, че свидетел на катастрофата, е видял как Хари на няколко пъти е повторил "Не ме оставайте да умра".

Сакулас призна, че вината е била нейна, но че е карала от погрешната страна на пътя. А после пред разпитващи я полицаи тя заяви, че е шофирала от "американската страна".

Съпругът на Сакулас е работил във военното разузнаване в американската база. След инцидента тя напуснала страната и заявила, че има дипломатически имунитет от съдебно преследване, а САЩ отказаха да я екстрадират и това породи напрежение в отношенията между двете страни.

По време на делото адвокатът на Сакулас заяви че тя е получила съвет от американското правителство да не идва лично на процеса, защото това може да изложи значителни американски интереси на риск.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дфдфдф

    18 0 Отговор
    Кравари, важни са само техните интереси.
  • 2 Иван

    13 1 Отговор
    Американски дипломат.......военното разузнаване......подполковник Херо Мустафа.
  • 3 Ех, динозаври

    16 0 Отговор
    Имало и по-зле от нашите закони : осем месеца за убийство. Май на планетата й трябва един астероид, та да се прочисти от бок-лука, който се е насъбрал.
  • 4 Механик

    8 0 Отговор
    Еднакво противни нации. Ама то и не е чудно. Все пак едната е производна на другата.
    Онзи викал "не ме оставяй да умра", а тя просто избягала от местопроизшествието. Ми това си е умишено убийство. Ама нали е от "нашите" получила само 8 месеца и то условна.
  • 5 кочо

    1 0 Отговор
    ХАМЕРИКАНЦИТЕ НАВСЯКЪДЕ СА ПРАВИ И НИКЪДЕ НЕ ОТГОВОРНИ.БОГ ДА ПРОСТИ МОМЧЕТО.
Новини по държави: