Last news in Fakti

12 Декември, 2022 05:58 797 0

Жертвите от експлозията в жилищна сграда на британския остров Джърси вече са пет

  • великобритания-
  • джърси-
  • експлозия-
  • жертви

Според местните власти още четирима души се издирват под руините на триетажния блок

Жертвите от експлозията в жилищна сграда на британския остров Джърси вече са пет - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Петима души са потвърдените жертви от експлозията в жилищна сграда на британския остров Джърси в събота, съобщиха от местната полиция вчера, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Според местните власти още четирима души се издирват под руините на триетажния блок в административния център Сейнт Хелиър.

"Все още има известен брой островитяни (под развалините), ние работим с допускането, че има още четирима в неизвестност", каза началникът на полицията Робин Смит.

Той заяви, че "изглежда вероятно" инцидентът да е причинен от газова експлозия, но все още това не е категорично потвърдено.

Джърси е най-големият от Нормандските острови в Ламанша и е разположен край бреговете на Северна Франция. Населението му възлиза на малко над 100 000 души. Нормандските острови са под британски суверенитет без да са част от Обединеното кралство и са митническа територия на Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: