29 Декември, 2022 22:37 1 631 7

Гърция иска информация от Панама за евентуални трансфери от Катар в сметки на Ева Кайли

  • ева кайли-
  • гърция-
  • катар-
  • пари-
  • панама-
  • сметки

Поводът е налични банкови документи, които показват, че сметки на Кайли и членове на семейството й, са постъпили 28 млн. EUR

Гърция иска информация от Панама за евентуални трансфери от Катар в сметки на Ева Кайли - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Председателят на гръцката служба за борба с прането на пари Хараламбос Вурлиотис е изпратил писмо до властите на Панама, с което иска информация дали в сметки на бившия заместник-председател на Европарламента Ева Кайли и партньора ѝ Франческо Джорджи са постъпили суми в размер на повече от 20 млн. евро от Катар.

Кайли, евродепутат от Гърция, беше арестувана от белгийската полиция в началото на декември, припомня БТА. Срещу нея и група лица, след които бившият евродепутат Антонио Панцери, са повдигнати обвинения, че са получавали пари от Катар, Мароко и евентуално и други страни, за да лобират в тяхна полза. В домовете им бяха открити значителни суми в брой, които според публикации са в размер на около 1,5 млн. евро.

Повод за искането на гръцките власти е публикация в интернет, в която се виждат банкови документи, според които в сметки на Кайли и членове на семейството ѝ в панамската банка Bladex of Panama са внесени 28 млн. евро със страна на произход Катар. Твърди се, че 20 млн. са влезли в сметка на Ева Кайли, 4 млн. евро – в сметка на баща ѝ Александрос Кайлис и още 4 млн. – на майка ѝ Мария Игнатиаду.

Гръцкият адвокат на Кайли Михалис Димитракопулос отхвърли изнесените в интернет документи като неистински и заяви, че сам той е внесъл искане до гръцките служби за борба с прането на пари да се обърнат към Панама, за да се докаже, че фактите в тях не отговарят на истината.

Гърция започна собствено разследване след обвиненията срещу Кайли в Белгия. Вече са запорирани недвижими имоти и сметките на евродепутата в Гърция, както и тези на членовете на непосредственото ѝ семейство и на две неправителствени организации, които принадлежат на сестра ѝ Мадалена.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 честен ционист

    5 1 Отговор
    На Ева така и БГ мисирките не се научиха, де се пада ударението на фамилията на И. Само оная мисирка от БНТ, ама тя е бачкала по гръцко.
  • 3 БАХАМА МАМА

    4 1 Отговор
    Е ОСТРОВА НА БОГОЙЗБРАНИТЕ И Е ПАНАМСКИ АМА СЕ ОХРАНЯВА ОТ ЦРУ
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    анашите ХУБАВЦИ ПОЛИТИЦИ ДЕПУТАТИ кога
  • 5 Уса

    4 0 Отговор
    Глупави кокошкари.Да бяхте се поучили от българските политици и мутри,как се перат милиарди с помоща на 1001 начина нямаше да ви хванат никога.Питайте бъдещия кмет на барцилоната Бойко Меси
  • 6 браво бе

    0 0 Отговор
    как му минават през главата на тоя такива мисли за ЕС и ФИФА корупция няма бе те не знаят какво е корупция и са чисти като момина сълза и честни у челото там нямат дупка
  • 7 Оракула

    0 0 Отговор
    Колко още , трябва да чакаме , Иван Гешев да подаде молба за справка в
    същата тази банка , дали има постъпила сума на сметките на някой наш,
    " адвокат мишок" със име Стоян Мавродиев или някоя млада "Супернова",
    звезда от обкръжението на" Чекмеджето" и" Хунтата"?
    Хараламбос Вурлиотис е гръцкия Прокурор , който няма награда за борба срещу мафията ,
    "Джовани Фалконе" , име с което Прокуратурата в България явно се подиграва!
    Дали нашия "Супер" Главен Прокурор, знае адреса на офшорката и пътя, по който се стига дотам!
    Ако има проблем ,то сигурно г-н Вурлиотис, би му дал , едно рамо????
Новини по държави: