Last news in Fakti

7 Април, 2023 08:20 1 239 0

Километрични опашки на пристанището в Дувър за Великденските празници

  • великобритания-
  • франция-
  • пристанище дувър-
  • граница

Френските гранични служители проверяват и подпечатват всеки един паспорт, както това се прави на всички европейски граници за пристигащи от страни извън блока. Пътуващи разказаха за закъснения от 14 часа на пристанището, докато са чакали паспортите им да бъдат обработени

Километрични опашки на пристанището в Дувър за Великденските празници - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пристанище Дувър очаква най-натоварения ден да е днес, на католическия Разпети петък, но служителите твърдят, че са приложили редица мерки в опит да се избегне хаосът от миналия уикенд, когато започна пролетната ваканция за учениците. Отворени са няколко временни пункта за френски паспортен контрол. Основната причина за закъсненията на пристанището са паспортните проверки, въведени след Брекзит, които сега отнемат почти два пъти повече време. Депутатите, включително вътрешният министър Сюела Бревърман, твърдяха, че причината не е в Брекзит, въпреки че пристанищните шефове настояваха, че това е главният проблем.

Официалният говорител на премиера каза, че е наясно, че френските гранични служители проверяват и подпечатват всеки един паспорт, както това се прави на всички европейски граници за пристигащи от страни извън блока.

"Даунинг стрийт" призна, че новите процедури след Брекзит са допринесли за проблемите на пристанището в Дувър през миналия уикенд. Говорителят на правителството поясни, че е имало много голям трафик на автобуси и неблагоприятни метеорологични условия, което е довело до по-дълги опашки от нормалното.

Пътуващи разказаха за закъснения от 14 часа на пристанището, докато са чакали паспортите им да бъдат обработени. Най-засегнати са били хиляди деца, отиващи в Алпите на ски. През нощта са били осигурени допълнителни фериботи, за да преминат 300 автобуса за 24 часа.

Вчера също имаше проблеми на летищата заради общата стачка във Франция. Бритиш еъруейс (British Airways) отмени десетки заминавания; Райнеър (Ryanair) и Изи джет (Easyjet) също бяха принудени да спрат някои полети. Евростар (Eurostar) отмени два влака, пътуващи между Лондон и Париж.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: