16 Април, 2023 18:53 1 501 10

Спасиха стотици мигранти

  • италия-
  • мигранти-
  • малта-
  • полиция

Италианската брегова охрана оказа помощ на риболовен кораб с 600 бежанци на борда

Спасиха стотици мигранти - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Италианската брегова охрана е оказала помощ на рибарска лодка край Малта с около 600 мигранти на борда, съобщи ANSA. Спасителните операции са се провели при трудни метеорологични условия на около 170 мили южно от бреговете на Сицилия, където ще бъдат доставени мигрантите.

Според Министерството на вътрешните работи на републиката от началото на годината почти 33 000 души са пристигнали в Италия по море, а през 2022 г. за същия период (януари-април) - над 8000. На 11 април италианското правителство обяви извънредно положение поради наплива от мигранти и трудностите, които изпитват южните райони при приемането им. Съответното решение включва отпускането на 5 млн. EUR за шест месеца.

Италианското правителство се ангажира с борбата срещу нелегалната миграция, главно чрез потискане на незаконния трафик. Освен това Рим възнамерява да работи със страните на произход на мигрантите, а също така очаква конкретни отговори от ЕС. Въпросът за единна линия на миграционната политика вече е отложен. Той ще бъде обсъден, както се очаква, едва на срещата на върха на общността през юни.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    12 1 Отговор
    Фатката е да издебнеш удобният момент да потопиш лодката.Тогава хем застраховката се взима,хем е изпълнен контракта с миграните за което са си платили.
  • 2 смешки; повтарят същото клише всеки път

    8 0 Отговор
    Италианското правителство се ангажира с борбата срещу нелегалната миграция, главно чрез потискане на незаконния трафик.
  • 3 И защо

    10 0 Отговор
    оставете ги да се давят бе!!
  • 4 уууу

    4 1 Отговор
    Защо ги спасявате? Това са незаконно пресичащи границата, нарушители! Като потънат пет-шест кораба, може да ими мине мерака. Къде ги приемате, пак ли европейците ще храним цялата африкано-афганска сган?!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Асен

    2 0 Отговор
    Тези трябва незабавно да бъдат върнати обратно от където идват докато Европа отново не стане Европейска и на белия човек, защото тя в момента е пълна с негри и араби.
    Брюкселските бюрократи работещи за банкерите на родшилд и Рокфелер да си ги настаняват по луксозните имения , а не да ги бутат на гърба на обикновените хора които да носят 💯 негативните последствия от тези решения; убийства , изнасилвания , грабежи и како ли още не.
    Вижте в какво бунище се превърна ЕС заради Меркел работеща за Родшилд и Рокфелер.
    Българите за да ни приемат в ЕС и да можем да пътуваме свободно до там само и само да работим платихме с цената на съсипаната ни държава, а тия мигранти ходят там , не работят , а ги хрантутят с парите на данъкоплатците. Не съм виждал по-голяма неправда и мизерия. И то защо е всичко това с тези мигранти? За да могат богатите евреи да изкарват пари и да контролират целия ЕС чрез тези мигранти.

    Коментиран от #10

  • 10 Явор

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Асен":

    Да, прав си. Мн добре казано.
Новини по държави: