Last news in Fakti

26 Юни, 2023 13:23 818 0

Освободени са тримата арестувани косовски полицаи

  • сърбия-
  • косово-
  • полицаи-
  • арестувани-
  • обвинени

Заяви Върховният съд в Кралево

Освободени са тримата арестувани косовски полицаи - 1
Източник: Shutterstock

Тримата полицаи, които бяха арестувани от сръбските власти в средата на този месец, както твърди Белград, тоест "отвлечени" - според Прищина, са освободени, съобщава „КоССев“.

„След провеждането на предварителното производство и повдигането на обвинителния акт от Върховната прокуратура в Кралево срещу заподозрените Б.С., Р.З. и Ш.М. по криминално престъпление, извънсъдебният състав на Върховния съд в Кралево потвърди обвинителния акт срещу гореспоменатите обвиняеми и издаде решение за прекратяване на задържането на подсъдимите“, заяви Върховният съд в Кралево, цитира dariknews.bg.

Адвокатът от Белград Градимир Налич, който представлява арестуваните косовски полицаи в Сърбия, потвърди пред Радио Свободна Европа, че арестът им е отменен и, както той каза, те се освобождават.

„Обвинението е потвърдено и арестът е отменен и те ще се защитават на свобода“, каза Налич и добави, че полицаите се връщат в Косово.

В последното си обръщение президентът на Сърбия вчера каза, че не вярва, че тези полицаи могат да бъдат освободени без обвинение, но че не знае дали ще бъдат освободени или не.

„Единственото нещо, което имат да кажат срещу нас в Брюксел, а сега дойдоха с доказателства под знаците на обвиненията: тук ядоха сандвичи. И имаме самопризнания, разбирате ли, под всякаква форма, човек, който казва как се е загубил и е отишъл да бере гъби и т.н. И сега изведнъж не са гъби, а са яли сандвич и т.н., така че това е въпрос на компетентните органи, хората в Кралево се занимават с това. Ще ги пуснат ли или не, това си е тяхна работа, не вярвам да могат да останат без обвинение, но въпросът със задържането е друг, това е въпрос на компетентните органи, аз не вярвам, че може да мине без обвинителен акт" .

Той повтори, че те са били арестувани от сръбските власти на територията на Централна Сърбия.

И обвини Курти, германците, американците и англичаните, че са го използвали срещу Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: