Last news in Fakti

28 Юни, 2023 11:38 702 1

Япония и ЕС задълбочават сътрудничеството си в областта на икономиката

  • япония-
  • ес-
  • сътрудничество-
  • икономика

Особено чрез укрепване на устойчивостта на веригата за доставки на полупроводници и други критични материали

Япония и ЕС задълбочават сътрудничеството си в областта на икономиката - 1
Източник: БГНЕС

Според съобщението на Kyodo News, Япония и Европейският съюз (ЕС) се споразумяха да задълбочат сътрудничеството си в областта на икономическата сигурност, особено чрез укрепване на устойчивостта на веригата за доставки на полупроводници и други критични материали, с цел противодействие на влиянието на Китай и Русия. Това стана ясно по време на третия диалог на високо ниво между Япония и ЕС относно икономически въпроси, включващи търговия и енергетика, цитира "Фокус".

Според японското министерство на търговията, представителите на Япония и ЕС обявиха, че ще предприемат мерки за противодействие на икономическата принуда, осъществявана от Китай, която включва използването на икономически инструменти с цел постигане на политически цели и оказване на влияние върху други държави.

Участниците от Япония в онлайн срещата бяха министърът на икономиката, търговията и промишлеността Ясутоши Нишимура и външният министър Йошимаса Хаяши. Валдис Домбровскис, изпълнителен заместник-председател на Европейската комисия, отговарящ за икономиката, също участва в срещата.

Във връзка с продължаващата война между Русия и Украйна, която започна през февруари 2022 г., се повишава и икономическата и геополитическата несигурност, затова призивът за засилване на веригата за доставки е особено актуален.

Домбровскис заяви по време на срещата, че ЕС частично успя да се откъсне от икономическата зависимост на Русия чрез налагането на санкции и благодарение на подкрепата на партньори.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да де

    1 0 Отговор
    По разработката на СОРОС от студената война и се знае че това е по неговия план.
Новини по държави: