Last news in Fakti

28 Юли, 2023 12:20 2 254 1

Юлски сняг в Италия

  • италия-
  • сняг-
  • юли-
  • горещини-
  • вятър-
  • пожари

На планинския масив Мармолада в Алпите има неочакван снеговалеж

Юлски сняг в Италия - 1
Източник: Shutterstock

Италия продължава да бъде изправена пред необикновената за сезона климатична нестабилност, която засяга различни региони на страната. В края на юли, сценарият се разделя ясно между севера и юга на страната. На планинския масив Мармолада в Алпите има неочакван снеговалеж - нещо, което рядко се вижда в този период от годината.

Северните области, като Ломбардия, Венето, Фриули-Венеция-Джулия и Емилия Романя, са засегнати от дъждовни ураганни бури, които предизвикаха щети и срутване на множество дървета, включително над 400 в Милано.

Същевременно, южните региони се борят с голям брой пожари, които в голяма степен са предизвикани от човешка небрежност. Мощните ветрове затрудняват гасенето на пламъците и причиняват опасности за живота на хората и имуществото, предаде БНР.

През последния ден са регистрирани големи пожари в област Пулия и провинция Лече, като над 100 души бяха евакуирани от заплашени от огъня хотелски сгради. Някои от политиците изразяват ужаса си от факта, че пожарите вероятно са запалени нарочно.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти си

    8 0 Отговор
    Е и ? То и на Мусала валя сняг . .....
Новини по държави: