Last news in Fakti

8 Септември, 2023 16:47 1 323 3

7 жертви на разрушителния циклон "Даниел" в Гърция

  • гърция-
  • наводнения-
  • щети-
  • циклон-
  • жертви

Наводненията причиниха сериозни щети

7 жертви на разрушителния циклон "Даниел" в Гърция - 1
Източник: БГНЕС

Седма жертва на разрушителния средиземноморски циклон "Даниел", който засегна Гърция, съобщи гръцкият вестник "Прото тема". Наводненията причиниха сериозни щети в региона, като общият брой на загиналите достигна седем души.

Днес министър-председателят на Гърция, Кириакос Мицотакис, посети засегнатите райони, включително Кардица в префектура Тесалия, и обеща на пострадалите хора, че правителството ще предприеме необходимите мерки за помощ и подкрепа. Той заяви, че ще бъдат задействани и европейски ресурси, за да се предостави допълнителна помощ, особено по отношение на обезщетенията за засегнатите домакинства, предаде БТА.

Регистрирането на щетите ще започне незабавно, а премиерът прелетя над наводнените райони, за да оцени мащаба на бедствието.

Данни от европейския сателит "Сантинел-1" показват, че около 720 000 декара земя са покрити с вода, като голяма част от равнината в префектура Тесалия е наводнена.

Стотици хора остават блокирани без достъп до храна и вода трети ден след бурята. Властите включиха армията на страната в усилията за помощ и подпомагане на хората в нужда.

Тази катастрофа подчертава необходимостта от солидарност и координация при борбата с природни бедствия, които могат да имат разрушителни последици за обществото.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 добре е

    1 6 Отговор
    Малко са . Това лято понапечелилите се гърци ще се справят . 1 милион бг туристи разточително пилееха еуро за узо и гъркини .
  • 2 Още ги хранене,

    5 2 Отговор
    Основната маса туристи в Гърция еот БГ,РСМ,Сърбия и Румъния! Бедните държави. Обикновеният Турчин в техните курорти не ходи! А тук на нашето море бетон и мутри! Да правилно!
  • 3 Петър

    1 2 Отговор
    Според русофиите Промяната е виновна.
Новини по държави: