Last news in Fakti

21 Септември, 2023 16:41 1 748 14

Стотици мигранти прииждат към Гърция и на остров Кипър

  • гърция-
  • мигранти-
  • лодки-
  • кипър-
  • острови

Капацитетът на приемните центрове е надхвърлен

Стотици мигранти прииждат към Гърция и на остров Кипър - 1
Източник: БГНЕС

Гръцката брегова охрана съобщава, че за последните 24 часа стотици мигранти са пристигнали на островите Лесбос и Самос, както и на остров Кипър.

От Турция към двата гръцки острова са преминали 175 души. Въпреки това, капацитетът на приемните центрове в тези райони е надхвърлен.

Бреговата охрана спасила и 115 души край Кипър. Те са тръгнали от Сирия с три лодки, съобщи кипърското радио РИК.

Според гръцкото Министерство на миграцията и убежището, в приемния център на остров Самос, са настанени 3268 души, въпреки че капацитетът за прием е 2040 души.

Подобна ситуация е и на островите Лесбос, Хиос и Кос поради нарастващия брой пристигащи мигранти напоследък, цитира БТА.

На остров Лерос регистрационният център, известен като "гореща точка" за прием на мигранти, понастоящем е настанил 1847 души, въпреки че официалният капацитет е за 1780 души.

Кметовете на споменатите острови съобщават, че десетки хора продължават да пристигат всеки ден.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    16 2 Отговор
    И тук ще дойдат. И няма кой да ги спре, киретата разпуснаха държавата...
  • 2 БгТопИдиот🇧🇬

    10 0 Отговор
    Стотици мигранти прииждат към Гърция и на остров Кипър.

    Wir werden es schaffen.
    Merkel.
  • 3 честен ционист

    7 1 Отговор
    Като вкарат Ганч у Шенген ще поотберат читавото и ще му пратят втората ръка лекари и инженери.
  • 4 Прииждат

    18 1 Отговор
    от всички посоки ! Положението е неконтролируемо и никой не действа , а само умува из медиите ! Лампедуза има места за 400 , изсипаха им се за няколко дни 8000 !
  • 5 БгТопИдиот🇧🇬

    7 0 Отговор
    местя го за клоаката наречена евро съюз (ЕССР 2)
  • 6 Ехааа

    20 1 Отговор
    Ами като не ги връщаме обратно, така ще е! Да ги товарят на корабите и в обратна посока! Целия свят е тръгнал към Европа! На времето, пиле не можеше да влезе. Сега разгащена работа!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Това го пиша от 2015г.

    13 0 Отговор
    План за окончателно решение на бежанския проблем: От 500млн. европейци ще се намерят 5млн. за една общоевропейска жандармерия със следните задачи: Концентриране на подходящи места близо до големи летища на пришълци извършили престъпления, без документи, от страни в които няма война или войната е на приключване - това на първо време. 10 броя 747 извършват по един чартърен полет с дестинации Кабул, Техеран, Дамаск, Алжир,Нигерия и др. подобни. 747 побира 660 души - 600 пришълци и 60 полицаи за охрана. По 6000 на ден, за 100 дни 0,6млн. , за година 2млн. и така до окончателно решаване на бежанския проблем. Цената на извозване на 1 пришълец да я сметнем 500евро. - 2млн. по 500евро - 1млрд. годишно. Издръжката на жандармерията е малка защото ще бъдат включени всички настоящи структури - полиция, войска, жандармерия и доброволци от всички страни от ЕС. Какво няма в тоя план - воля! Дори да се дадат по 10000евро на глава за сбогом - това са 200млрд. за 20млн. пришълци. Сумата не е толкова голяма за ЕС и е по-малка от гръцкия дълг. Планът може да се ускори десетократно със 100 бр. 747 или А-380. Алтернативата на този план е гражданска война след 10-15 години.

    Коментиран от #14

  • 11 ЕС сам си е виновен.

    12 0 Отговор
    Кани ги, събира ги по Средиземно море да не се удавят, и не ги пъди когато войните приключат. Нас обаче ни критикува защо не ги хващаме по границата с Турция и част от тях успяват да се доберат до тях. Не ни позволяват да ползваме оръжие за охрана на границата и да ги вкарваме в затвора за 1г по нашия закон за нелегалното ѝ преминаване. Като дойдат в ЕС се отнасят към тях като към дълго очаквани гости - веднага квартира, мед. обслужване, пари всеки месец, а те хукват по кръчми, бардаци, наркотици, искат джамии, халал, закачат жените, убиват, правят атентати, възмущават се от нашия начин на живот, не искат да работят.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 БгТопИдиот🇧🇬

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Това го пиша от 2015г.":

    Това го пишеш ама питал си френдовете от Да.в-ос дето движат тези процеси дали ще го разрешат на добитъка !
Новини по държави: