Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Септември, 2023 04:48 2 514 29

Зеленски посети Полша, без да се среща с официални представители на страната

  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • полша

Украинският президент връчи награди на двама доброволци

Зеленски посети Полша, без да се среща с официални представители на страната - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски спря в Полша и връчи награди на двама доброволци, но не се срещна с официални представители на страната, предадоха Укринформ и Ройтерс, цитирани от БТА.

Зеленски даде висока оценка на работата на полските граждани и доброволците по време на кратка спирка в Люблин на връщане към Украйна от официални посещения отвъд Атлантика. Той отбеляза в Телеграм, че "На път за Украйна имах честта да отбележа в Люблин усилията на полските граждани и доброволци. Бианка Залевска е журналистка, която от 2014 г. отразява руската агресия срещу Украйна и разпространява истината за това, което се случва заради нахлуването на руското зло. През юли 2014 г. тя беше тежко ранена, но не спира да се бори за доброто. Нейните доброволчески усилия спасяват живота на много украинци, включително на деца, които са транспортирани за лечение в детски болници в Полша. Благодарим ѝ за това!", се казва в публикацията.

Президентът Зеленски похвали и Дамян Дуда, лекар от спасителната служба, ръководител на доброволен медицински екип, който е и част от преподавателския състав на университета "Мария Кюри-Склодовска" в Люблин.

"Той и екипът му дойдоха в Украйна: в Бахмут, Соледар, на фронтовата линия в южната част на страната. Спасяваше нашите момчета, нашите войници, създаде фондация, която финансира закупуването на лекарства, и създаде център за обучение на бойни медици, активно обучаваше журналисти и доброволци, които се разполагат в зоната на бойните действия. Благодарение на такива грижи действително се спасяват човешки животи. Благодаря ти, Дамян", заяви Зеленски.

"Благодаря на Полша за неоценимата подкрепа и солидарност, които помагат за защитата на свободата на цяла Европа!", добави украинският президент в "Екс".

От неговата пресслужба уточниха, че Бианка Залевска е удостоена с орден "Княгиня Олга" втора степен, а Дамян Дуда -- с орден "За заслуги" трета степен, за значителния им личен принос в поддържането на държавния суверенитет на Украйна, териториалната ѝ цялост, както и за укрепването на украинско-полското сътрудничество.

Зеленски беше на посещение в Канада, където проведе редица срещи с държавни служители и предприемачи. Освен това той направи обръщение към парламента, припомня Укринформ.

Още новини от Украйна


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Другарката фон Лайнян

    65 4 Отговор
    Каза, при посещението си в Япония, че бомбите над Хирошима и Нагасаки са ги пуснали руснаците, просячето говори за руска агресия от 2014-та и избиване на цивилно население в ДТР и ЛНР !!!
    ТеЯ лъжата за нищо я нямат !
  • 8 Петър

    51 4 Отговор

    До коментар #2 от "СМЕШЕН КЛОУН":

    "Политиката, която се налага, е, че информация, която не отразява Украйна в добра светлина, се цензурира", каза в интервю за БНР разследващият журналист Диляна Гайтанджиева.
  • 9 Последния Софиянец

    34 5 Отговор
    Той си живее в бункера в Полша.
  • 10 Последния Софиянец

    32 5 Отговор

    До коментар #1 от "Санкт Петербург":

    Бойко Борисов ще тури за кмет на София Хекимян и ще приеме тук арменците от Карабах .

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 РОДОЛЮБЕЦ

    22 2 Отговор
    Братя и сестри, от много-окрадения български народ. Сърцето ми се къса от станалото ни вече жестоко разделение– комунисти, анти-комунисти, русофили и русофоби . А как са се разбрали комунистите и демократите в Швеция, например ? С УМ И ЛОГИКА .

    Да национализираме средствата за производство, за да постигнем красивия девиз на комунизма : “ОТ ВСЕКИГО СПОРЕД СПОСОБНОСТИТЕ, НА ВСЕКИМУ СПОРЕД ПОТРЕБНОСТИТЕ !“

    Но в Източна Европа с национализирането на средствата за производство не постигнахме много .

    В Скандинавия направиха друго ! Средствата за прозводство си останаха частни, но национализираха ... печалбите / доходите от тях, с една умна прогресивна данъчна скала , и парите от по-високите данъци отиват точно за „НА ВСЕКИМУ (по-сиромах, по-болен) СПОРЕД ВЪЗМОЖНОСТИТЕ“, а оставянето в частни ръце, та да не не губят интерес от средствата си за производство , води до изпълнението на първата част от комунистическия девиз „ОТ ВСЕКИГО СПОРЕД СПОСОБНОСТИТЕ“ , от тези по-богати / или по-способни хора .

    И като властта е в ръцете на порядъчни хора, парите от по-високите данъци не се крадат от властниците, а с тях доста добре се постига „НА ВСЕКИМУ СПОРЕД ПОТРЕБНОСТИТЕ“ .

    А, ако властта е в ръцете на крадци, то дали ще са държавна собственост предприятията или частни – все тая, парите и в двата случая се крадат .

    ТА ВЪПРОС № 1 ВИНАГИ Е БИЛ ТОЗИ ЗА ВЛАСТТА . В чии ръце ще е тя . В ръцете на народа или в ръцете на грабителите на народа .

    Коментиран от #16

  • 13 Уса

    31 1 Отговор
    Тъпак,защо бягаш от украинските граждани на сащ?Защото ти знаят цялата история и истински намерениябоклук
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тоя се усети,че...

    35 0 Отговор
    ...гризна дръвцето с непремерените си думи за Полша,че обратното -
    сега пък ще се счупи да им се натяга и извинява...!
  • 16 И още колко пъти...

    14 3 Отговор

    До коментар #12 от "РОДОЛЮБЕЦ":

    ...ще го копи и пействаш...?!
    Докато ни втръсне ли?!Е то вече ни втръсна...!
  • 17 Вече

    29 1 Отговор
    Не го щат никъде , и обикаля инкогнито.
  • 18 Тоя съвсем

    20 0 Отговор
    Се е побъркал!
  • 19 БАРС

    14 1 Отговор
    Да след като нашрадил жена с името БИАНКА МИ СТАНА ЯСНО ,ЧЕ ТЯ Е ОД ЗАПЪДНА УКРАИНА И ЯВНО Е ЖУРНАЛИСТКА НА НАЦ БАТАЛЬОНИТЕ ,А СТАТИИТЕ ФЕЙКОВЕ .В УКРАИНА УКРАИНСКИ ЖУРНАЛИСТ АКО НАПИШЕ САМАТА ИСТИНА ЗА ВСИЧКИ ЗЛЕНИ КОИТО СА ПРАВИЛИ УКРОНАЦИСТИТЕ ТО НЯМА ДА Е ИЗМЕЖДУ ЖИВИТЕ.ТАМ САМО ТРЯБВА ДА ПЛЮЯТ ПО ПУТИН ПО РОСИЯ И Т.Н.И ДА ПИШАТ КОЛКО СА ЗЛИ РУСНАЦИТЕ .НО ЗА ТЯХНО СЪЖЕЛЕНИЕ ТЯХНИТЕ ФЕЙКОВЕ ВЕЧЕ И НА ЗАПЪД ГИ РАЗОБЛИЧАВАТ.ДА ИМА БЛОГЕРИ ИЛИ ЖУРНАЛИСТИ КОИТО СА МНОГО МАЛКО СА ОТРАЗИЛИ ИСТИНАТА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ БЕСЛЕДНО ИЗЧЕЗВАТ.ДАЖЕ НАШИТЕ ГИ Е СТРАХ ДА НАПИШАТ ИСТИНАТА .НЯМА НИТО ЕДИН НАШ ЖУРНАЛИСТ ДА Е ОТИШЪЛ В ДНР И ЛНР ТА ТАМ ДА ВИДЯТ И РАЗГОВАРЯТ С МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ ДА ОТРАЗЯТ ИСТИНАТА.

    Коментиран от #26

  • 20 Гоу хоум

    15 0 Отговор
    Глезахте ли как го освиркват и викат срещу Зеленски пир посещението в Канада? Викаха му върви си вкъщи, ограбихте ни парите, ние ровим по кофите, махай се.Ти си артист,махай се! И ти и Трюдо! Все по-често ще го посреща народната любов. Усетиха се канадците - малко късно, но се усетиха. Поляците вече са наясно. Следват и другите. Има и един филм на бивш американски висш военен за Зеленски - кой всъщност е той. Много е интересен, гледай те го. В тик ток го има. В гугъл не се амира, там вече най-редовно трият, вече няма свобода на информацията. Фашизъм...

    Коментиран от #28

  • 21 ХАХАХА

    13 0 Отговор
    Еее,с кого да се срещне правителството, той Дуда и Моравецки така го насметоха, че ще му държи влага доста време! На фона на дзеления пигмей Хитлер започва да ми става по симпатичен!
  • 22 Така ще бъде

    16 0 Отговор
    отсега нататък. Без официални приеми, аплаузи и почести.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Въпрос ?

    6 0 Отговор
    А кога ще посети България за да си прибере украинската измет оттук ?
  • 25 Прeдпocледния xoxoл!

    4 0 Отговор
    Швеция за Украйна:
    "Дадохме им всичко, което можахме, (10 танка от налични 120) добри материали и добри знания. Сега им пожелаваме всичко най-добро при освобождаването на страната им".
    Ох, много ми е лошо, сутринта повpъщax kpъв, вие ми се свят... Боли ме главата и продължава да ми се гади, поляците и те ме разлюбиха, не знам какво да правя...

    Сало Уганде?
  • 26 5 къщи

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "БАРС":

    има такива журналисти но не ги допускат до медиите само удобните . Има филм за Донбас ,,Децата на Донбас " спечелил 80 награди забране за България и запада български продуцент
  • 27 Иван

    4 0 Отговор
    Еленски е трябвало да връчи награда и на канадската овца Джастин Трюдо.
  • 28 Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Гоу хоум":

    Фашизъм-ционизъм.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания