Last news in Fakti

28 Септември, 2023 04:44 2 115 33

Трюдо се извини за похвалата към нацисткия ветеран при визитата на Зеленски в Канада

  • канада-
  • джъстин трюдо-
  • извинение-
  • нацист

Това беше грешка, която засрами дълбоко парламента и страната, заяви премиерът

Трюдо се извини за похвалата към нацисткия ветеран при визитата на Зеленски в Канада - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Канадският премиер Джъстин Трюдо се извини, след като бившият председател на Камарата на общините Антъни Рота похвали нацистки ветеран по време на заседание, на което присъстваше и украинският президент Володимир Зеленски, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Това беше грешка, която засрами дълбоко парламента и Канада", заяви Трюдо пред репортери и заяви, че скоро ще се изправи в Камарата на общините, за да поднесе официално "безрезервните извинения" на парламента за случилото се.

Инцидентът стана по време на визитата на украинския президент Володимир Зеленски в парламента на Канада в петък. Тогава сред гостите в пленарната зала, поканени заради гостуването на Зеленски, беше и украинец, който е бил член на нациските сили. Към него председателят на Камарата на общините Антъни Рота отправи приветствени слова. Но когато се разбра кой е бил този човек, се разрази истински скандал. Реакция имаше и от страна на Русия, а веднага последваха призиви за оставката на Рота.

По-късно Рота подаде оставка заради случилото се.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Лост

    42 0 Отговор
    Тоз дето седи като жена да си пусне Джанго Зе.
    -Грешка, грешка, голяма грешка!Обърках вратата.
  • 3 Боже мили

    63 1 Отговор
    Трюдо и Зеленски да си подадат оставките. Такъв срам . Тобива наглост бива ама толкоз не бива. Тея двамата хубавци надминаха по наглост и Борис Джонсън и Лиз Тръс и Бербок и Шолц и цялата евро атлантическа измет. Ама щом Байдън ти е господар така става и да си тъп трябва за да слушкаш и да изпълняваш. Сега всички са наясно, че Вовата е бил прав.И съгласно чл.5 ичл.6 от хартата на ООН има право да проведе тази военна операция за да прочисти Украйна от нацисти и фашисти начело със Зеленски. Само не мога да разбера Израелците какво чакат още един Холокост ли искат.
  • 4 Рамзес

    51 1 Отговор
    Защо само Антъни Рота обра пешкира като той е най-умния човек там и се замисли за миг докато четеше речта, но стисна устни и продължи , а целия им парламент от расли в саксия експерти стана да ръкопляска без никакво колебание!
  • 5 Човека грешка

    64 1 Отговор
    Как така даваш гражданство на заклет нацист учавствал пряко в масови убийства, каниш го в парламента, правиш реч колко бил добър и ръкопляскаш? Това са доста "случайни грешки" на едно масто...

    Коментиран от #13, #19

  • 6 ТИР

    47 0 Отговор
    Владимир казва че сте фашисти, Вие ги аплодирате бурно фашагите,но сте демократи ценности ,, ,
  • 7 Господинът Трюдо

    50 0 Отговор
    няма за какво да се извинява за един бивш, след като приятелски е седнал с един настоящ.........
  • 8 Наркос

    41 0 Отговор
    Много се радвам, че отметнах доста от предишните си мнения във връзка с този конфликт преди този огромен канадски гаф и лъжите публикувани масово през последния месец! По никакъв начин вече не мога да оспоря твърденията, че в Украйна и на запад има нацисти, който иска да се излага като пълен глупак заради западните ни партньори моля да заеме мястото ми!
  • 9 Вражалец

    56 1 Отговор
    Защо Зеленски, който аплодира фашиста не се извини? Отговорът е ясен!
  • 10 Какво да се извинява?

    44 0 Отговор
    Трюдо е истински диктатор. Сигурно му е било трудно да разбере, къде му е грешката?
    Когато в Канада шофьорите на ТИР-овете демонстрираха против идиотските мерки, с които щяло да се преборят с някаква си хрема, той задуши тази демонстрация с абсолютно неприемливи начини. Спря всички банкови сметки на шофьорите. Всички кредити бяха веднага изисквани от банките, изобщо диктатор.
    Много са му близки хитлеристите, които всячески са унищожавали "враговете" си. А враговете на тази мафия с Ковида е народът. Те искаха да го ликвидират. Който не се подчинява на това унищожение, то той беше арестуван, бит или директно убит.

    Коментиран от #31

  • 11 Предположение

    30 0 Отговор
    Че Трюдо и компания са мало умни, спор няма, обаче дали така не се опитват да подлеят вода на собственото си отроче - Зеленко Шмъркаленко? В смисъл, руснаците обясняват от началото, че бандерите са си отявлени нацита, обаче нали руснаците го казват и хората на запад са научени да не им вярват. Ама сега вече канадския парламент аплодира нацист от който се възхищава лично Зеленко Шмъркаленко. И западняците да си кажат, абе тия укри вярно са нацита. Започват протести и "под натиск" от собствените си граждани, западните правителства се отказват от "удавника", както го нарече Дуда. Предположение, но ще видим
  • 12 Ха така

    39 0 Отговор
    Стана весело. Нещата си дойдоха на мястото. Май наистина има нацисти и фашисти който си живея и даже ги поздравят. Зеленски и Трюдо браво на тях.Най после истината блестна. Много ме кефят. 8559
  • 13 Ами не са грешки

    38 0 Отговор

    До коментар #5 от "Човека грешка":

    Това просто доказва, че за Запада фашизмът НЕ е грешка. За тях, той си е нещо "нормално"!
    Нали и сега сащ се дефинират, като "изключителни"? Имат право на всичко. Нали техните войни по света, са "демократични" и "правилни"? Нали Тръмп, издънката каза официално: "Ние сме в Сирия заради петрола"? Но И това е "правилно" за западните лешояди. А когато са те обкръжили с 300 военни бази, дошли са ти по границите с НАТОто НЯМАШ право да мислиш да се отбраняваш. "Правилното " е да чакаш, да те изядат и теб, да ти превърнат страната се руини, разделена на 20 мини държавици, всички васлачета и "съюзници" на "великите САЩ", като всичките руски богатства ще бъдат взети ей-така, безплатно с "договори" за "дружба и приятелството" между "съюзници"! Фашистите днес също си оправдават всичките грабежи, войни и идиотската идеология.
  • 14 О хо хо

    37 0 Отговор
    Ами колко яко, май Вовата е бил прав. Малко да ги прочисти тия зелени наркомани.
  • 15 хаха

    39 0 Отговор
    Канадците и краварите както и целия ес подкрепящ открито нацизма сте позор .
  • 16 Глей сига

    32 0 Отговор
    ПЪРВО. НА КОГО СЕ ИЗВИНИ МАЙ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВИНИ НА РУСНАЦИТЕ
    ВТОРО ЗЕЛЕНСКИ КОГА ЩЕ СЕ ИЗВИНИ
    ТРЕТО. СЪВСЕМ СЕ СМАХНАХТЕ ОТ ЗЛОБА И БЕЗСИЛИЕ
  • 17 Факт

    34 0 Отговор
    Могат да забравят за свалянето на Путин и този който ще го наследи! Това е 100% официално и като се завърти 2-3 пъти по руските медии никой руснак няма да изпитва угризения, че за пореден път си борят с нацисти в лицето на НАТО и Украйна!

    Това беше най-бруталното политическо самоубийство в модерната история и милиарди долари загуба в медийна пропаганда!
  • 18 Еос

    31 0 Отговор
    боклук до боклука ,наркоман до наркомана
  • 19 Това просто е така!

    34 0 Отговор

    До коментар #5 от "Човека грешка":

    Когато Германия започна да губи втората световна война, сащ веднага се постараха да изтеглят всичките важни германски учени, техници, инжинери, военни лекари, психопати, мъчили с опити затворниците в концлагерите на смъртта. Целта им е била да използват този "ценен опит" в тяхната армия.
    Изчистиха им досиетата и ги направиха ВОЕННИ на САЩ!! Така, че за Запада да имат фашисти и нацисти в армията е нещо, НОРМАЛНО. Тази операция се нарича "пейпър клаб", има я описана. Нали и главният инжинер на германските ракети, Вернер фон Браун изгради ракетната промишленост на САЩ? Те иначе са гола вода. Без германските фашисти нямаше да имат атомни ракети, нямаше да могат да летят до Луната.
  • 20 Лакеите на САЩ

    24 0 Отговор
    почнаха да се дънят, поддържайки и възраждащи нацизма в Украйна и света!
  • 21 Плюнки

    22 0 Отговор
    Е това са управляващите на запад, плюнки.
  • 22 Изобщо

    21 0 Отговор
    не е грешка. Няма грешка.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Перо

    14 0 Отговор
    Нацисткият ветеран е поканен да сложи тържествено съответните “значки” с различен цвят и форма на Трюдо и Зеленски!
  • 25 Алфа херинга

    19 1 Отговор
    Няма грешка. Тия съвсем съзнателно са ръкопляскали на нациста.
  • 26 Трюдо

    16 1 Отговор
    Е обратен. Един истински джендър.
  • 27 Така така..

    14 1 Отговор
    Мръсен нацист!! Оставка!
  • 28 Някой

    13 1 Отговор
    И що се извинява на Зеленски, след като и той доста бурно ръкопляскаше? Да се извини на руския народ, на полския народ, на всички народи, дето са страдали от действията на SS.
    Ама, то за това се иска да не си гьонсурат, да не си на левия бряг и т.н.
  • 29 Дядя

    10 1 Отговор
    В покрайнината пуснаха пощенска марка с образа на дъртия наци!
  • 30 Вирус

    9 1 Отговор
    Истината си лъсна на днешни време са си на власт потомците на нацистите
  • 31 Пешо

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Какво да се извинява?":

    То и в момента има протести да си заминава Трюдо. Камионите са затворили всички пътища и народа е на улицата.

    Коментиран от #32

  • 32 Абе и там фашизъм...

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "Пешо":

    Вече почти цялата планета се управлява от диктатори с фашистка идеология...
  • 33 Ха ха ха

    2 0 Отговор
    Аплодисменти за героя Хунка и от мен .
Новини по държави: