Last news in Fakti

25 Октомври, 2023 08:05 1 174 3

Ураганът "Отис" със скорост от 260 километра в час наближава Мексико

  • ураган-
  • буря-
  • наближава-
  • мексико

Ураганът е от пета степен по скалата "Сафир-Симпсън" за сила на ураганите

Потенциално катастрофален ураган се приближава към Мексико, предаде Франс прес, като се позова на американския Национален център за ураганите, цитирана от БТА.

Стихията се намира сега на 90 километра югозападно от Акапулко. Ураганът е наречен "Отис" и скоростта на поривите на ветровете му е от 260 километра в час.

Ураганът е от пета степен по скалата "Сафир-Симпсън" за сила на ураганите. Той ще запази тази сила и при връхлитането на сушата, прогнозират специалистите. Очаква се да причини катастрофални щети.

Местното население бе призовано от президента на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор да се подслони на места, които са далеч от реки и други водоеми и да бъде бдително.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 точно така

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Така така":

    Одобрявам, то всъщност ще удари и краварника дори и да е с по-малка сила............но ми се струва че и Мексико има нужда малко от поизчистване че много талаш се е събрал и там! Висшият Разум на Вселената, който наричаме БОГ си знае работата............вижда, чува и разбира всичко и рано или късно раздава всекиму заслуженото!

    Коментиран от #3

  • 3 Мефистофел

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "точно така":

    Напълно си прав. Специално Акапулко, накъдето се е насочил ураганът, е едно гадно свърталище на нарко-дилъри и сводници. И Пуерто Вайарта (Puerto Vallarta) е същото. Само поради това са всеизвестни и предпочитани "курорти". Заради "нощния живот". Освен това, в Акапулко и плажът е отвратителен. Тесен и стръмен, пясъкът е гаден. Виж картата. Просто едно заливче, но без никакви удобства. Градчето и то изглежда като гето. В Пуерто Вайарта поне плажът е полегат и удобен за къпане, плуване и почивка, но и там пясъкът е гнусен.
Новини по държави: