Last news in Fakti

8 Януари, 2014 09:27 2 634 0

Четирима загиват в катастрофа с хеликоптер - Видео

  • англия-
  • хеликоптер-
  • катастрофа

Това е най-тежката катастрофа в американските военно-въздушни сили за последните месеци

Четирима загиват в катастрофа с хеликоптер - Видео - 1
Снимка: U.S. Department of Defense

Най-малко четирима загинаха след като учебен хеликоптер се разби във вторник привечер при полет край източното крайбрежие на Англия в близост до авиобазата Лейкънхийт, съобщава Би Би Си.

Машината е паднала в блатист район на около 200 км. североизточно от Лондон. Причините се изясняват. На мястото на инцидента са пристигнали екипи на пожарната, бърза помощ и бреговата охрана.

Това е най-тежката катастрофа в американските военно-въздушни сили за последните месеци.

Местни жители предполагат, че хеликоптерът може би се е сблъскал с ято птици, понеже районът, където е станал инцидентът е известен като маршрут за миграция на диви фъски от Гренландия, Исландия и Северна Америка.

Би Би Си съобщава, че хеликоптерът се е движил твърде ниско преди да се разбие.

Разбилата се машина HH-60G Pave Hawk е основно използван за прехвърляне на войскови подразделения в горещи точки, също така и за евакуация при природни бедствия и производствени аварии.

Хеликоптерът HH-60G Pave Hawk показа своите качества при спасителните мисии в Япония след опустошителното цунами през 2011 г., както и след връхлитането на урагана Катрина в САЩ през 2005 г. Машините са били включени и мисии на американските военни и Афганистан, Либия и Ирак.

Военно-въздушната база Лейкънхийт е най-голямата в Англия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: