Last news in Fakti

26 Февруари, 2024 16:35 1 402 19

Южна Корея към протестиращите лекари: Прекратете стачката или ще ви отнемем лиценза

  • южна корея-
  • стачки-
  • лекари-
  • медицински лиценз-
  • протестиращи

Около 9 000 лекари стажанти без работа от началото на миналата седмица

Южна Корея към протестиращите лекари: Прекратете стачката или ще ви отнемем лиценза  - 1
Снимка: БГНЕС

Младите лекари в Южна Корея са принудени да приключат стачката си до края на февруари, в противен случай ще бъдат подложени на съдебно преследване и лишаване от медицинските им лицензи. Това заявление беше направено от правителството на страната и предадено от Асошиейтед прес и News.bg.

Около 9 000 лекари стажанти без работа от началото на миналата седмица. Медиците в страната протестират срещу плана на правителството да увеличи приема в медицински училища с около 65%.

Според правителството в Сеул има нужда от повече лекари за справяне с проблема със застаряващото население на страната. Според стачкуващите университетите не могат да се справят с толкова много нови студенти. Протестиращите посочват, че планът няма да разреши хроничния недостиг на лекари в някои ключови, но нископлатени области като педиатрията и спешните отделения.

Заместник-министърът на здравеопазването Парк Мин Су заяви, че правителството няма да търси дисциплинарна отговорност на стачкуващите лекари, ако те се върнат на работа до края на месеца. Той поясни, че тези, които не се съобразят в волята на правителството ще останат без медицински лиценз поне за три месеца.

Съгласно законодателството на Южна Корея правителството може да издава заповеди за връщане на работа на лекари и друг медицински персонал, когато види сериозни рискове за общественото здраве. Неподчинението може да доведе до глоба, затвор и отнемането на лиценз.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дамммм

    58 4 Отговор
    Демокрация братче...И къде са правата им-нали точно с това се хвали демократичният свят...??? И с какво в случая Ю Корея се различава от С Корея...?

    Коментиран от #5

  • 2 Някой

    48 4 Отговор
    Демокрация, а? Всеки можел да протестира и да си каже каквото мисли, а? Нямало репресии в демокрацията, а?
    Ако вземете лицензите на лекарите, кой ще ви лекува, бе? Какъв пример давате с тези заплахи? Авторитарен?
  • 3 ХАХАХА

    42 4 Отговор
    Още една демократична държава подкрепяща добрата осрайнина! ХАХАХА Демокрация да дупка !
  • 4 ИНТЕРЕСНО

    26 2 Отговор
    ЗАГЛАВИЕТО ПОДЧЕРТАВА СТОИНОСТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА
  • 5 Камен

    7 25 Отговор

    До коментар #1 от "Дамммм":

    Еми, в северната нямаше да им поставят ултиматуми... Или поне няма да са свързани с лиценза, а по-скоро със живота. Предполагам и сроковете щяха да са сериозно по-кратки... :) Абе, друго си е по-демократично да нямаш избор...
  • 6 Факт

    30 3 Отговор
    Проблема не е в самата демокрация, а във факта че такава няма във т.нар. декократични държави...
  • 7 Какво

    27 1 Отговор
    стана с мантрата, че социализма бил тоталитарен и не давал право на свобода, права на протест, на свободно слово, на протест!????
    Или всичко било, капиталистическата хунта да овладее нови райони и държави..
    Ето ви пример при нас, гласуваш за ПП, Гроб,ДБ, ДПС и получаваш Жирафа и Сламения от посолствата...
  • 8 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    22 0 Отговор
    Ха, ха, ха - демокрация, братче, имат право на избор -
    може да продължат да протестират, може и да не продължат...
  • 9 Госあ

    3 11 Отговор
    Демокрациите в Корея и Япония си имат мярка. Все още и надявам се така да остане. И преди да се изказвате неподготвени, прочетете казуса. За такива неща протестират и има дебат там, а не за тоталното ограбване, опростачването и ликвидирането на една държава. Ганчо.

    Коментиран от #10

  • 10 Госあ

    6 5 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Всъщност, в Япония има доста повече правила които трябва да спазваш и етикета е доста по-тежък, отколкото в Китай. Което не е лошо. За Корея само съм слушал, например една приятелка от Франция ми разказа как един от шефовете на компанията за която работи във Франция, като ходил на посещение там лично, пътувал сам в първа класа в ТЖВ’то, а останалите служители през един вагон - във втора краса 😂

    Коментиран от #14

  • 11 Ученика

    14 0 Отговор
    И като им отнемат лиценза, кой ще работи...?
    Всички политици на тая земя са за унищожване, защото се самозабравиха във властта си...
    2762
  • 12 Демократ

    13 0 Отговор
    "Неподчинението може да доведе до глоба, затвор и отнемането на лиценз"

    Хайде на демокрацията - стачкуваш и критикуваш правителството и ти отнемат лиценза а може и в затвора да те вкарат.

    Иначе според нашите козячета в Русия било диктатура....
  • 13 Я го знам !

    9 1 Отговор
    Те това е говедарска демокрация.
  • 14 Читател

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    "Всъщност, в Япония има доста повече правила които трябва да спазваш и етикета е доста по-тежък, отколкото в Китай"

    Едно е етикет а друго са правата на човека - Южна Корея също е ратифицирала хартата по правата на човека - едно от правата е правото на мирен протест. Е да ама се оказа че тези неща са само думи в "демократичния" запад - използват ги само когато искат да направят цветна революция в някоя държава която не под техен диктат - иначе бързо ги забравят когато стане въпрос за тях.

    Ето ревът за свободата на словото обаче това не им попречи да наложат цензура на всичко което не обслужва официалната пропаганда - забраниха руските телевизии.

    Коментиран от #18

  • 15 хр. грозев предателят

    8 0 Отговор
    Къде са тези Англосакснскиte сви..не които носеха - демокрацията- навсякъде даже в 2003 година окупираха Афганистан която не беше демократична която е в феoдалнийят стадий на развитие. Ю. Корея е окупирана и е сателит на тая сган как така в --демократична - свободна страна да нямат право на протест.
  • 16 Редник

    6 0 Отговор
    Да идват у нас. Ще научат езика за година и ще ни лекуват. Лекарите са си лекари.
  • 17 ⚜️Просветен⚜️

    8 0 Отговор
    По скоро ще оставят народа си болен и без лекари, от колкото да се погрижат за тази важна част от обществото! Аз не разбирам нищо от логика и човещина! Това не е ли същото , като да идеш в аптеката , да не ти хареса цената на лекарството и да избереш да се самоубиеш, само за да направиш напук на аптекаря?
  • 18 Госあ

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "Читател":

    Виж сега, потърси клипове на протести в Южна Корея, ще видиш че протести там има и въобще не са мирни. Във Франция също не бяха от най мирните. Нали така ?! Друг е въпросът, че в Южна Корея и Япония принципно не протестират много. Манталитет, разчитат че управляващите са отговорни. Защото, когато в Япония фалира един от пенсионните фондове, председателят се извини вечерта по телевизията и на следващия ден се самоуби. А цензура има навсякъде, това е абсолютен факт. И между другото, цензурата в т.нар. диктаторски режими е много по добра от лъжите които се бълват от частните интереси. С това съм съгласен.
  • 19 демосрация

    2 0 Отговор
    И тук много лъха на демокрация и свобода на протест.
Новини по държави: