Last news in Fakti

5 Март, 2024 04:40 1 230 4

Хванаха 1,3 тона кокаин, скрит в замразена риба в Португалия ВИДЕО

  • португалия-
  • кокаин-
  • замразена риба-
  • полиция

Задържани са седем души с различна националност

Хванаха 1,3 тона кокаин, скрит в замразена риба в Португалия ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Португалската полиция съобщи вчера, че е иззела 1,3 тона кокаин, скрит в замразена риба, като дрогата е трябвало да бъде разпространена в различни страни в Европа. Задържани са седем души с различна националност, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Пратката, идваща от Еквадор, е била разтоварена в пристанището на Лисабон, съобщи полицията, като допълни, че в рамките на операцията с кодово наименование „Сепия“ нейни служители са провели серия от претърсвания и са иззели осем броя огнестрелно оръжие, скъпи автомобили, както и различни документи.

Откритите в склад в западната част на Португалия наркотици са били скрити в замразена риба, която е била увита в найлонови пликове и опакована в кашони. Според силите на реда начинът, по който кокаинът е бил скрит в замразената риба, го е направил извънредно труден за откриване и за да се извади, е трябвало рибата да бъде напълно унищожена.

Задържаните, на възраст между 26 и 59 години, са заподозрени, че са част от организирана престъпна група, която е внасяла големи количества кокаин от Латинска Америка и го е разпространявала в няколко европейски държави. Полицията не е разкри националностите на задържаните, които ще бъдат изправени пред съда.

 


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    8 0 Отговор
    Ето за това ,си купувайте само прясна рибка,че от замразената не се знае,какво може за изскочи.
  • 2 Никос

    6 0 Отговор
    Язък за хубавия материал.
  • 3 Илиян

    10 0 Отговор
    Това е поредният транш помощ за Украйна.....ма португалците държат за Путин...😂😂😂😂
  • 4 Нашийник

    4 0 Отговор
    Обикновено пише за каква сума е хванатата пратка. Да не се оаже, че е хуманитарна помощ за Украйна?
Новини по държави: