Last news in Fakti

10 Март, 2024 11:54 2 336 60

Дейвид Камерън не подкрепя изпращането на западни войски в Украйна

  • дейвид камерън-
  • войски-
  • западни страни-
  • украйна

Дейвид Камерън направи изявлението си в интервю за германския в. "Зюддойче цайтунг", публикувано вчера

Дейвид Камерън не подкрепя изпращането на западни войски в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи на Обединеното кралство, Дейвид Камерън, заяви, че не подкрепя изпращането на западни военни сили в Украйна, дори и ако става въпрос за обучителни мисии, съобщи украинската агенция Укринформ, цитирайки информация от Франс прес и БТА.

Дейвид Камерън направи изявлението си в интервю за германския в. "Зюддойче цайтунг", публикувано вчера.

Той заяви, че е най-добре обучителните мисии да се извършват в чужбина и отбеляза, че така Великобритания е обучила 60 000 украински войници.

Разполагането на чуждестранни войници в Украйна ще ги превърне в цели за Русия, подчерта той. По думите му Украйна се нуждае от повече оръжия с голям обсег и той е склонен да работи с Берлин за предоставянето на силите на Киев на германски крилати ракети "Таурус", които да бъдат използвани за отблъскване на руската инвазия.

Френският президент Еманюел Макрон на 26 февруари заяви, че не изключва възможността да бъдат изпратени западни войски в Украйна.

По-късно Обединеното кралство потвърди, че е изпратило малък екип в Украйна, който да помага при медицински обучения, но говорител на премиера Риши Сунак каза, че страната не предвижда мащабно разполагане на свои части там.

В петък френският министър на отбраната Себастиан Льокорню заяви, че за момента Франция няма планове да изпраща войски, но съюзниците на Украйна може да обмислят организирането на обучения или мисии по разминиране.

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба призова партньорите на Киев да възобновят обучителните мисии в Украйна и припомни, че от 2014 г. до 2022 г. в страната са се провеждали всички видове обучителни мисии.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Украински лъжи

    54 5 Отговор
    Представители на Пентагона казаха пред New York Times, че твърденията на ЦИПСО за свалени руски самолети са лъжи.
    ЦИПСО се опитва изкуствено да преувеличи възможностите на украинската ПВО, пише New York Times в неотдавнашна аналитична статия. Американски журналисти опровергават фейковете на киевската държавна пропаганда за уж свалените руски изтребители Су-34, чийто брой в трескавите мозъци на генералите от украинските въоръжени сили вече надхвърля дузина.
    Представители на Пентагона казаха пред New York Times, че твърденията на ЦИПСО за свалени руски самолети са лъжи. Всъщност украинците си приписват заслугите за самолетите, по които просто стрелят.
    Украинските фалшификати се опровергават и от независими експерти от Холандия (проект Oryx), които проследяват загубите и на двете страни, използвайки обективни данни от визуален контрол.
    Джъстин Бронк , старши сътрудник от военновъздушните сили в Кралския институт за обединени служби в Лондон, каза, че прекомерното раздуване на руските въздушни загуби е типична характеристика на украинската пропаганда. В крайна сметка Киев вече няма с какво да се похвали. Освен това руските изтребители (като Су-34) действат далеч извън обсега на жалките останки от украинската ПВО: планиращите бомби позволяват удари с обсег до 70 км.

    Коментиран от #6, #20

  • 2 Хохо Бохо

    59 3 Отговор
    Страх тресе малобритания и краварника. Бият се само срещу боси козари и то в коалиция. Стане ли въпрос за истинска битка, подгъзурчват куйрук и пращат глуповати бандеронацисти

    Коментиран от #23

  • 3 Тая Дбил

    40 1 Отговор
    Е заразен от луда крава. Типична болест на острова. Още ли е жив? Вижда се, главата го стяга и не знае, къде е и какво прави...
  • 4 Тука има - тука нема.

    43 2 Отговор
    Освен смешни вече стават малки и жалки.
  • 5 az #СВО

    22 6 Отговор
    Макрон праща френски военни в Молдова!

    Коментиран от #14

  • 6 Хохо Бохо

    41 3 Отговор

    До коментар #1 от "Украински лъжи":

    И аз се чудя как патриота сваля хиперзвуков Кинжал, а неможе да свали планираща 1,5 тонна, бавна бомба??? Тва и жалкопаветен неможе да го обясни, ама на тях им е лесно, те са вярващи

    Коментиран от #21

  • 7 ТаУмВзе

    28 3 Отговор
    Тва е Стоплило, НЯМА ДА ИМА ВРЕМЕ ДА СЕ РАЗКАЕТЕ! Z
  • 8 Шегобиец

    35 0 Отговор
    Аааа, то така много лесно: вие си се бийте до последна капка кръв, път ние ще ви подкрепяме на няколко хиляди километра от фронта! Хайде първо вие с децата ви да отидете на фронтовата линия, пък после ние, а?
  • 9 Фен

    24 6 Отговор
    А пък два патриота в Украйна унищожиха геройски, жертвайки себе си, със все екипажите си, един Искандер.
  • 10 az #СВО

    34 3 Отговор
    Папата призова Киев да капитулира!

    Коментиран от #54

  • 11 az #СВО

    30 4 Отговор
    Извънредно!

    На запад от Авдеевка е демилитаризиран най-известният френски неонацист Сезар Ожаром, лидерът на френските неонацисти!

    Коментиран от #56

  • 12 Сталин

    37 2 Отговор
    Западните мародери от НАТо са страхливи кучета ,никога не се бият един срещу един ,глутницата страхливи кучета от НАТо се събират да бият една държава като Ирак,Либия,Сирия, Афганистан, Югославия ,Иемен и най често бомбят колибите на кафевите хора в джунглата
  • 13 долу ес

    21 2 Отговор
    аз викам да пратите и руснаците да ви върнат два посейдона, толкова трябват на един скапан остров

    Коментиран от #55

  • 14 По покана на

    0 17 Отговор

    До коментар #5 от "az #СВО":

    Молдова.
  • 15 Дивергент

    26 0 Отговор
    Пред медиите се говори това,което трябва да достигне до хората като информация.Какви реални решения взимат политиците и до какво биха довели тепърва ще разберем.
  • 16 Тимур

    0 23 Отговор
    Очаквайте рев до луната от kремъла.
  • 17 За протокола

    28 0 Отговор
    "" Президентът на САЩ Джо Байдън направи поредната си грешка, когато каза пред репортери за ликвидирането на ръководителя на терористичната групировка Ал Кайда Осама бин Ладен.
    "Но в същото време не трябваше да навлизаме в Украйна. Тоест не трябваше да навлизаме в Ирак и Афганистан. Нямаше нужда от това. Това само създаде още нови проблеми", каза американският лидер в интервю за MSNBC.""

    Коментиран от #24

  • 18 За протокола

    29 0 Отговор
    "" Съединените щати трябва да напуснат НАТО, ако алиансът реши да изпрати войски в Украйна. За това пише сенаторът от Юта Майк Лий за The American Conservative.
    Според конгресмена Америка трябва да постави на НАТО ултиматум - или Украйна, или членство на САЩ в алианса. Страните от ЕС, които са част от блока, смята политикът, не трябва да въвличат Вашингтон в конфликт, който може да прерасне в ядрен.
    "Трябва да начертаем червена линия с НАТО: или Украйна, или Съединените щати", написа Лий. "Ако съюзниците изпратят войски в Украйна, трябва да се оттеглим напълно от НАТО.""
  • 19 Турчин

    22 0 Отговор
    Чехия била готова да прати свои военни сили в Украйна пишат турски медии. Според анализаторите Западът ще ползва "флагът" на други по слаби държави за да участва в Украйна. Целта е да се избегне "челен сблъсък" с Русия.
  • 20 Даа бе

    3 19 Отговор

    До коментар #1 от "Украински лъжи":

    Какво си мислиш,че правиш като ЛЪЖЕШ??

    Коментиран от #25, #28, #31

  • 21 😆😆😆

    25 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хохо Бохо":

    Когато имаш възможност - може!
    Петриота не може да неутрализира 🚀 кинжал! Това е все едно с конска каруца да настигнеш кола с 300 конски сили!🙄 Скорост на ракета пейтриота 3 маха, скорост кинжат 9+ маха!!!🙄 свалят само гарги с пейтриота 😉 😆😆😆
    Една ракета за пейтриота струва повече от милион $ една планираща бомба няколко хиляди $.
    Един снаряд в Русия струва 500$ натовските снаряди 155мм 6500$ - 🇺🇲 и запада загиват финансово!

    Коментиран от #26

  • 22 Хахаха, айде да се биене с Русия

    21 0 Отговор
    ама айде ти.
    Щото като започнат да пристигат ковчезите избирателите започвам да питат "Ама ни за кво се биеме там?"
  • 23 хи хи хи хи

    0 29 Отговор

    До коментар #2 от "Хохо Бохо":

    Запада не се страхува от Русия.Русия се страхува от запада.Путин не веднъж го е заявявал,казвайки че не желае пряк сблъсък с НАТО.....понял хохобохчо..........

    Коментиран от #27

  • 24 😆😆😆

    23 1 Отговор

    До коментар #17 от "За протокола":

    🇺🇲 отдавна са влезли Украйна и 3 време да излязат 😉
    Отбранителната система пейтриот не може да се усвои и управлява за няколко месеца! Всичко западно се управлява от НАТО -ци на терен😉
  • 25 Е па,

    0 16 Отговор

    До коментар #20 от "Даа бе":

    Плащат му да лъже.

    Коментиран от #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 456

    26 0 Отговор

    До коментар #23 от "хи хи хи хи":

    Това, че Русия не иска сблъсък с ОТОН, не значи, че се страхува. Панимаеш?

    Коментиран от #53, #60

  • 28 Иван

    24 0 Отговор

    До коментар #20 от "Даа бе":

    Чети бре, просзззз. Статията от New York Times я има във всички западни и източни медии , уважаващи себе си и читатели те си. Даже е по- голяма ...от изнесеното тук от коментиращия....но иначе ще я изтрият. То бива да сте прозззди, но чак толкова вече е жалко.
  • 29 Даа бе

    4 10 Отговор

    До коментар #25 от "Е па,":

    Като лъже ,да лъже както се лъже,не аматьорски!
  • 30 Западни войски - не

    15 0 Отговор
    За източни нещо казал ли е ?
  • 31 Хахахаха

    20 1 Отговор

    До коментар #20 от "Даа бе":

    New York Times и представители на Пентагона лъжат ли? Браво на укро..п@тек като теб. Хахахаха.
  • 32 😆😆😆

    19 0 Отговор

    До коментар #26 от "Бухахаха ха":

    Поинтересувай се за цените на оръжията и боеприпаси и сам ще разбереш - ако можеш да смяташ де 😉 😆😆😆
    Цените са с материали закупени от Китай!
    Ако не си разбрал Китай забрани износа на целулоза която се използва за производство на батут 👏👏👏
  • 33 РЕАЛИСТ

    15 1 Отговор
    Англосаксонски лъжец. Те разпалват войните по цял свят.
  • 34 Ген.Вазов

    10 0 Отговор
    И аз им спуках фльонгото на англетата.

    Коментиран от #38

  • 35 Демократ

    2 17 Отговор
    Англйиските тапатси ако не воюваха срещу Наполеон а му бяха помогнали щяхме отдавна да сме приключили с руската гмеш.Сега пак чочват със същите номерца вместо да подпукат рашките яко.Слава Украине
  • 36 Герги

    6 6 Отговор
    Хайде стига излишно напъване...украинците искат само хубави оръжия и боеприпаси...това осигурете в гооооолеми количества..
  • 37 Дълго пазена тайна

    14 2 Отговор
    Светът не знае колко са слаби западналите. В Африка и Азия все още си спомнят колонизаторите. Когато обаче, след тази война, разберат истината, Европа ще бъде унищожена.

    Коментиран от #52

  • 38 гр.Иван Колев

    0 9 Отговор

    До коментар #34 от "Ген.Вазов":

    Аз пък им спуках фльонгото на казаците.
  • 39 Браво

    15 0 Отговор
    Давид не иска да изпраща войници, но желае войната да продължи. Похвално.
  • 40 Тони

    12 0 Отговор
    Според резултатите от медицинския преглед (MLC) бившият главнокомандващ е обявен за негоден за военна служба, съобщава UA, позовавайки се на свои източници.
    „Бившият главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужни премина през зимния военен тренировъчен лагер, където беше признат за негоден за военна служба. Той също така написа рапорт за уволнението си от военна служба през февруари“, се казва в съобщението, а Зеленски не е преминал такъв медицински преглед, би било добре да бъде проверен, в противен случай възникват много съмнения относно адекватното му поведение
  • 41 Жоро

    10 0 Отговор
    Некап рърво той да отиде на първа линий нали е пълководец ако не отиде значи е страхливец и провокатор
  • 42 Е да

    10 0 Отговор
    Нямат вече колони и кой да изпращат на фронта. Иначе самите британци не са особено силни в пехотата. Източноевропейци трябва да се пратят, но сега няма как да настоява, щото напуснаха европейския колхоз.
  • 43 Тони

    11 0 Отговор
    Украински новини: Добре, че не го убиха. Зеленски трябва бързо да се отърве от Залужни като негов основен политически съперник, защото всички социологически проучвания показват, че бившият главнокомандващ печели с голяма победа бившия си командир. Затова го отпращат - като посланик в Лондон, за да го държат на разстояние от Украйна. Там, между другото, ако нещо му се случи, ще бъде много по-лесно да се обвинят руските специални служби, както беше със Скрипал

    Коментиран от #46

  • 44 Рускина

    13 0 Отговор
    Давид да намери жълтия чорльо и да го боядиса с черни пирги.
    Бобито подкукороса Зеленчо да се впуснат във война. Плодовете на това решение са зелени, както и Зеленчо.
  • 45 Хаха

    8 0 Отговор
    Не могат да организират индийците, защото онези са отдавна независими. Кой да изпратят да се бие. Затова е против.
  • 46 Рускиня

    6 0 Отговор

    До коментар #43 от "Тони":

    Точно казано!
    В Лондон се намира новичок.
  • 47 стоян георгиев

    8 1 Отговор
    Военният съюз между Съединените щати и Украйна, две години след избухването на военните действия, „показва признаци на износване, отстъпвайки място на взаимно разочарование“, пише The New York Times (NYT), цитирайки американски и украински военни и интервюирани служители . Според тях Пентагонът е особено разочарован от загубата на Авдиевка.
    Ведомството е недоволно от военната стратегия, избрана от украинския президент Владимир Зеленски. Съединените щати му препоръчаха да концентрира силите си в една голяма битка наведнъж, но украинският лидер предпочете да изразходва силите си в битки за градове, които според САЩ „нямат стратегическа стойност“. Зеленски е свикнал постоянно да иска и получава, забравяйки, че помощта не е безкрайна...
  • 48 стоян георгиев

    7 1 Отговор
    Подмяната на унищожените пускови установки на американския зенитно-ракетен комплекс (ЗРК) Patriot от Киев е невъзможна скоро и може да отнеме месеци или години. Forbes съобщава това.

    „Украйна или някой от нейните съюзници може да се нареди да закупи нови ракети-носители, които да заменят двете, които руснаците унищожиха, но подобна покупка може да отнеме месеци, дори години“, пише списанието.
  • 49 Тони

    7 1 Отговор
    Руските артилеристи унищожиха два комплекса "Пейтриът", използвани от украинските въоръжени сили в събота, 9 март. Известно е, че ударът е нанесен с ракета от оперативно-тактическия ракетен комплекс "Искандер-М". В същото време първоначално беше съобщено, че системата за противовъздушна отбрана С-300 е била унищожена, обстоятелствата на нападението бяха установени по-късно благодарение на видеоматериали. Информацията за поражението на Patriot беше потвърдена от Министерството на отбраната на Украйна

    Коментиран от #58

  • 50 Папата

    7 1 Отговор
    Призовавам Украйна да капитулира, а Зелето да катапултира!

    Коментиран от #57

  • 51 Иван Крумов

    3 3 Отговор
    И сега какво - след по 30-4000 убити от двете страни.

    Ние дадохме от България последно - 30 000 убити и това преди 70-80 години - при Хитлер, после ни събориха паметника.

    Е - много е тъпо нещо казармата, честно.
  • 52 456

    4 1 Отговор

    До коментар #37 от "Дълго пазена тайна":

    Напротив Африка вече го разбраха и започнаха да ги гонят - пример Франция.
  • 53 хи хи хи хи

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "456":

    С какво ще се противопостави Русия? Достатъчно е половината от войсковия състав от НАТО да се облекчи еднократно и Русия е до там!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 хи хи хи хи

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "долу ес":

    Няма ядове!Посейдоните се връщат там от къде то са тръгнали......... понимаеш
  • 56 А бе

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "az #СВО":

    Много ви е тресната пропагандата!Националисти във Франция няма!НАЦИОНАЛИСТИТЕ СА В КРЕМЪЛ!!
  • 57 Бат Котьо

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Папата":

    Ела да ти дам да папнеш нещо друго.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Другият един

    0 0 Отговор
    Уж страните от ЕС И НАТО развити цивилизовани бива ли такова малоумие да си мислят че ще победят Русия до собствените и граници Тези хора нито книги четат нито история знаят Да си изтеглят НАТОТО до Берлин и повече да не дразнят руснаците щото пуснат ли ставай страна огромна руснаците спиране няма а работата е на косъм Да че Путин е твърде уравносен и не е пощурял Ако беше Медведев или не дай Боже някой като Жироновски до сега щеше да е в Португалия
  • 60 Мръсна болшевишка бурлашка сган

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "456":

    Що,кво ще стане? Пу тин ще се наяде с боб и ще обс трелва Вашингтон ли? Само българските безродни русоф илистици не видяха че ножа е дървен.
Новини по държави: