Last news in Fakti

10 Март, 2024 15:23 981 2

Неутрализирани са 11 терористи в Северен Ирак и Северна Сирия от турските сили за сигурност

  • турция-
  • терористи-
  • северен ирак-
  • северна сирия-
  • турски сили-
  • сили за сигурност

Турските власти използват термина "неутрализиране“, който означава, че въпросните терористи са се предали или са били убити или заловени

Неутрализирани са 11 терористи в Северен Ирак и Северна Сирия от турските сили за сигурност - 1
Снимка: БГНЕС

Силите за сигурност на Турция са "неутрализирали" 11 терористи в Северен Ирак и Северна Сирия, съобщи Министерството на националната отбрана, цитирано от Анадолската агенция и БТА.

Турските въоръжени сили неутрализираха 10 терористи от Кюрдската работническа партия (ПКК) в района на операция Лапа-Ключ в Северен Ирак и един терорист от ПКК/СЗН (Сили за защита на народа), идентифициран в района на операция "Ефратски щит“ в Северна Сирия“, съобщи министерството в платформата Екс. "За терористите никъде не е безопасно“, заявиха от турското министерство на отбраната.

Анкара разглежда сирийските кюрдски Сили за защита на народа като клон на ПКК.

Турските власти използват термина "неутрализиране“, който означава, че въпросните терористи са се предали или са били убити или заловени.

В своята над 35-годишна терористична кампания срещу Турция, ПКК, включена в списъка на терористичните организации от Турция, САЩ и ЕС, е отговорна за смъртта на над 40 000 души, включително жени и деца. Терористите от ПКК често се укриват в Северен Ирак, за да планират трансгранични нападения в Турция, отбелязва агенцията.

Турция стартира операция Лапа-Ключ през април 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само 11 ли?

    11 2 Отговор
    След разговорите на Фидан с Блинкен ви казах, че това се очаква. Американците пак предадоха кюрдските терористи.
  • 2 Хубаво поне, че журналистите

    18 0 Отговор
    Започнаха да наричат терористите терористи, а не бойци.
Новини по държави: