Last news in Fakti

23 Януари, 2014 19:12 9 066 4

Кораб призрак с плъхове канибали се носи към Англия (видео)

  • кораб призрак-
  • "любов орлова"-
  • дрейф-
  • атлантика-
  • великобритания

Бракуваният плавателен съд се изгубил в Атлантика преди година

Бившият съветски круизен параход "Любов Орлова", който от почти година е на дрейф в Атлантика, по всяка вероятност досега не е потънал и се движи към бреговете на Великобритания. Бреговата охрана на Обединеното кралство предполага, че на борда на кораба призрак може да са се завъдили опасни плъхове канибали, пише „Мирър“.

Свободно плавайки, корабът е изминал хиляди километри, без на борда му да има някой друг освен гризачите, които се самоизяждат, за да оцелеят.

Миналата година спътници бяха засекли обект, голям колкото плавателния съд, недалеч от бреговете на Шотландия, но издирванията със самолети не дадоха резултат. И до момента ентусиасти се вглеждат в океана в търсене на 4250-тонния параход, чиято стойност като скрап надвишава 600 000 фунта.
Предполага се, че корабът призрак може да излезе на западното крайбрежие на Ирландия, Шотландия или Южна Англия.

"Любов Орлова" е бил пуснат на вода през 1976 г. Вече като собственост на малтийска компания 100-метровият съд е бил арестуван за дългове през 2010 г. и престоял 2 години в канадско пристанище. Собствениците решили да го продадат като старо желязо в Доминиканската република, но когато бил изведен на буксир в Атлантическия океан се разразила буря, корабът се откъснал и било взето решение да бъде изоставен в неутрални води. Дълго време се смяташе, че е потънал, докато не бил засечен от Националната агенция по геопространствено разузнаване на САЩ през февруари мина.dта година на 1700 км от Ирландия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Бая параходче е!
  • 2 nemo 84

    0 0 Отговор
    gledal sam edin podoben film za korab prizrak
  • 3 Иван Игнатов

    0 0 Отговор
    Звучи като фантасмагория: загубен кораб При тези GPS-и и сателити....
  • 4 Монго

    1 0 Отговор
    Мъка за братята роми-толкова джелезо зян да стане...
Новини по държави: