Last news in Fakti

18 Юни, 2024 04:43 1 226 1

Лула да Силва подгони разбойниците в джунглата на Амазонка

  • бразилия-
  • лула да силва-
  • амазония-
  • бандити

Организираната престъпност, която допринася за унищожаването на най-голямата в света дъждовна гора

Лула да Силва подгони разбойниците в джунглата на Амазонка - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва призова вчера своето правителство да ускори действията си в бразилска Амазония за борба срещу организираната престъпност, която допринася за унищожаването на най-голямата в света дъждовна гора, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Лула се оплака, че е отнело една година, за да бъде изготвен план за сигурност за Амазония, като заяви, че все още има много работа по създаването на международен полицейски център в град Манаус.

"Трябва да ускорим процеса, защото мандатът ми е само четири години. Ако не успеем да изпълним този план, ще дойде друг и няма да направи нищо", каза той на събитие за осигуряването на 318 млн. бразилски реала (58,6 млн. долара) за финансиране на плана за сигурност.

Средствата идват от Фонда "Амазония" в размер на 1,3 млрд. долара, създаден първоначално от Норвегия, за да подкрепи устойчивото развитие и да спре незаконното изсичане на горите в бразилска Амазония.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Той

    5 0 Отговор
    Да вземе нещо подобно и за България да организира че тук изсякоха горите с помощта на подкупните политици,полиция, прокуратурата и съд
Новини по държави: