13 Юли, 2024 19:17 2 607 7

Пожарите в Гърция затвориха магистралата от Солун за Кулата

  • гърция-
  • магистрала-
  • солун-
  • кулата

Над 3 километра е опашката от леки автомобили, която се е образувала на ГКПП "Кулата - Промахон" от гръцка страна

Магистралата от Солун за Кулата е затворена заради многото на брой пожари, които бушуват в северна Гърция.

Към момента няма информация за колко време тя ще остане блокирана.

Движението е отклонено през околни села, като в района се е образувало километрично задръстване, съобщи репортер на БНР.

Полицията на място се е заела с организацията на движението в изключително горещия съботен ден.

Магистралата се ползва от много българи, които през уикенда ходят на плаж, като и в колоните сега се наблюдават много автомобили с българска регистрация.

Трафикът е изключително интензивен и в селата буквално са се образували километрични опашки от автомобили, най-често с гръцка, българска и румънска регистрация. Движението се извършва изключително бавно през селата, които са с не особено добри пътища.

Гръцките власти призовават, който е поел път към Солун да избере алтернативен маршрут, тъй като не се знае кога пътят ще бъде отворен. Пренасочването е към селата Евангелистрия, Кефалохори и Калокастро. Към 16:00 часа температурата е 41 градуса. На много места дори са се образували тапи. Заради горещината много превозни средства са аварирали по пътя.

Над 3 километра е опашката от леки автомобили, която се е образувала на ГКПП "Кулата - Промахон" от гръцка страна.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Свинаря Гергов

    10 1 Отговор
    Това е лъжлива информация,поръчана от БГтуристическа мафия, за да дискредитира туризма в Гърция и хората да ходят при мутрите на Слънчака

    Коментиран от #3

  • 3 БАЙ КУРТИ

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Свинаря Гергов":

    Споко, балъците отдавна свършиха. Казвал съм го и преди. Излъгах се преди 8/9 години да отида на Бяло море. И от тогава не съм стъпил на лай.... еморието. Те византийците не случайно учат БЪЛГАРСКИ. 80% наши, 15% Румънци и 5% други.
  • 4 Анонимен

    6 6 Отговор
    В миналото при пожар всички чакаха руснаците защото имат най мощната противопожарна авиация...сега се оправяйте и чакайте краварите
  • 5 Стига бе

    7 1 Отговор
    пътищата в селата на Гърция са перфектни. Това го е писал човек, който не е ходил там.
  • 6 Мехди

    2 1 Отговор
    Няма глобално повишение на температурата. Това са естествени случки с лупа или счупена бутилка. Може да е от барбекю или небрежно подхвърлен фас/угарка. Защо по "южния фланг" на Европа живее толкова много безотговорно и простовато население!?
  • 7 Камион

    0 0 Отговор
    Сутринта нямаше нищо
Новини по държави: