24 Юли, 2024 13:55 1 210 8

Севернокорейският министър на външните работи: Страната иска да укрепи отношенията с Беларус

  • северна корея-
  • беларус-
  • министър на външните работи-
  • укрепи-
  • отношения

Беларуският министър на външните работи Максим Владимирович Риженков пристигна в севернокорейската столица вчера по покана на външното министерство на Севера.

Севернокорейският министър на външните работи: Страната иска да укрепи отношенията с Беларус - 1
Снимка: БГНЕС

Северна Корея иска да заздрави отношенията си с Беларус, за да "отвори нова ера", заяви севернокорейският министър на външните работи Чое Сон-хюи, предаде Ройтерс, като се позова на държавната новинарска агенция КЦТА, цитирано от БТА.

Беларуският министър на външните работи Максим Владимирович Риженков пристигна в севернокорейската столица вчера по покана на външното министерство на Севера.

На прием в Пхенян Чое подчерта необходимостта от "цялостно заздравяване на отношенията" между двете страни, за да се "отвори нова ера", добави агенцията. Посещението на Риженков ще продължи до петък.

Междувременно делегация, водена от руския главен прокурор Игор Краснов, замина от Северна Корея във вторник.

Както Северна Корея, така и Беларус са съюзници на Русия, която е все по-изолирана в дипломатически план след началото на инвазията в Украйна преди две години, посочва Ройтерс.

Миналата година Москва прехвърли някои от тактическите си ядрени оръжия в Беларус. Тя провежда съвместни военни учения със съседката си, а миналия месец сключи и знаков пакт със Северна Корея, който предвижда двете страни да могат да си оказват военна помощ, ако бъдат заплашени от въоръжена агресия.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Копейка

    6 2 Отговор
    А какво печелим ние, копейките, от това?
  • 2 Аз съм веган

    6 3 Отговор
    В ето такива съюзи искат да ни на бутат копейките.

    Коментиран от #8

  • 3 ...

    3 2 Отговор
    Някой трябва да и обясни на булката, че вече е доста трудно от Беларус да се мине в ЕС... да не се мъчи милата да върти варианти как да избяга от там.
  • 4 Ще укрепят отношенията си с Беларус...

    4 1 Отговор
    Това е повече от ясно, и ще търгуват повече, северните корейци ще им експортират балони с г0. В. н@, беларусите да си торят нивите.

    Коментиран от #6

  • 5 ние дава вас ракети

    4 0 Отговор
    вие дава нас ориз!
  • 6 интересно

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ще укрепят отношенията си с Беларус...":

    с какво ще ги произведат корейците? Щото няма нищо на входа...
  • 7 Газо

    2 0 Отговор
    Тези са решили да правят съюз на ненормалниците!
  • 8 Хаххахах

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Аз съм веган":

    Да, според копейкаджиите ни очаква гголямо бъдеще, ако се обединим със Северна Корея , иранските аятоласи и Русия , само не знам, ако това стане, самите български копейкаджии какво ще правят, като се озоват пред Ким Чен 😂
Новини по държави: