Last news in Fakti

3 Януари, 2015 16:34, обновена 3 Януари, 2015 18:31 2 402 10

Кораб с тръби за "Южен поток" заседна в бургаското пристанище

  • заседна-
  • кораб-
  • бургас-
  • пристанище

Инцидентът е станал около 14:35 часа

Товарен кораб, превозващ тръби за "Южен поток" заседна при влизането си в бургаското пристанище, съобщи Флагман.бг. Инцидентът е станал около 14,35 часа, а влекачи се опитват да изведат плавателния съд.

Корабът "Сънзрайз" е заседнал при маневра за навлизане в акваторията на Пристанище Изток, уточнява Gramofona.com. Намира се в близост до Морската гара. Най-вероятно заради западния вятър нивото на водата е спаднало, коментира изпълнителният директор на БМФ Порт Бургас кап. Жорж Дерелиев.

Той уточни, че "Сънрайз" идва за трети път. Само преди 40 дни той отново е бил в Бургас, за да транспортира поредната пратка с тръби за "Южен поток". Според кап. Дерелиев в ситуацията няма нищо драматично и най-вероятно в следващите няколко часа заседналият кораб ще бъде извлечен.

Успешно приключи операцията по издърпване на заседналия в бургаското пристанище кораб, предаде БНР по-късно. В 17:10 той е бил изтеглен без пробойни и без да има пострадали хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антикомунист

    0 2 Отговор
    Какъв "Южен потоп",какви тръби???????????????????

    Коментиран от #2

  • 2 Монго

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Антикомунист":

    Такъв "потоп"-южен, и такива тръби-за газ...
  • 3 АМАН

    0 1 Отговор
    Най-трудно се освобождава ония роб, който се счита че е свободе.
    Що се касае за антокомунизма, а що е туй в Китай?
    Защо Китай, Бразилия, Индия, Южно Африканската република се присъединяват към РУССИЯ? Защо ЕАЕС приема все повече и повече нови членове та дори интетес има от Израел, Пакистан и азиатскте и централно американските държави. Запада живее на принципа на хищника - както в джунглата ако не изядеш, "ТИ НЕГО, ТО ТОЙ ТЕБЕ"! Запада е касапница само дето е по-лъскава. Запада е в КРИЗА и става много КОВАРЕН.
    А ако сме уж вече "ЗАПАДНЯЦИ"защо трудно получаваме ВИЗА за РОДНИЯТ ЗАПАД. Защо Англия търси начин да ни избегне на тяхна територия. Защо Франция изхвърли РОМИТЕ обратно в България и Румъния? Къде е БУМЪТ дето трябваше да дойде и да станем Швейцарщи? Уж щяхме да живеем като равни а пак едни сме "равни" а другите по-равни от нас. Искаш да строиш да търгуваш да развиваш, те могат а ние не. А ние искаме от тях разрешение. Е ква стана тя? Те да са добре а за нас обратното: гладория, немотия, пияници със окъсани оголени задн.ци.
    АШКОЛСУН. ХУБАВА РАБОТА АМА БЪЛГАСКА.

    Коментиран от #4

  • 4 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "АМАН":

    опаа,ние вече сме от запада!!!няма визи отдавна ,а от тази година се трудим в англия с права на ангичаните.за да станем швейцарци трябва да работим като швейцарци и да сме отговорни като швейцарци,но от комунист швейцарец не става па макар и бивш комунист.та ти не чакай, ни виза ни швеицарство!и никой не минава към русия тва са вицове от стари филми,няма как китай да мине към русия когато има поне 4 ри пъти по-голям бвп.по-скоро русия трябва да иде към китай,а и провери кои са най-големите търговски партньори на китаий,бразилия, юар !!!
  • 5 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    Е НАЛИ ГО СПРЯХА ТОЗИ ЮЖЕН ПОТОК
    И ЩЕШЕ ДА МИНАВА ПРЕЗ ВАРНА
    МАФИЯ И НАРОДА Е В ПЪЛНА ЗАБЛУДА
  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор
    Според мен нещата са елементарни:Потокът продължава да си се строи ударно и ще бъде эавършен в срок,но просто вместо "Южен поток" ще се каэва "Спрян поток".Мдааа!
  • 7 АМАН

    0 0 Отговор
    До Деса - поетеса! Разбира се ако има хатър да чете. Някой бе ти писал Деси некога,че си шикалка в главата, ама ти вземаш ли от дума я.
    Много време арчиш да преточаш зелето козум- Господжа.
    Повечко треба да читаш, тогъз повечко шъ знаш.

    И като така, ха сега бакалъм, напред.
    "Да би мирно седело не би чудо видело".

    Първо, известен е факта че, Шотладците защо ли, току що гласуваха чрез референдум да бягат от "СЛАДКИЯ МЕД" на UK, не успяха ама ша стани, галиба не шъ да и толкус сладък Ингилийскя МЕД. Ама нейсе.

    Второ, Германчеата пък искали, да съ върнат пак към МАРКАТА, санким нещо ни им, аджеба по табиета туй евроту? И аз ни знам ки защо.

    Трето,Сорос заявява, че съдбата на Европа се решава от войната в Украина.

    Четвърто, Войната в Украина нещо не върви, спря съ и съ позатегна. Значи и с Европата е....не шъ да я бъди.

    Пето, Всички знаят в ЕВРОПАТА, КОЙ ВЪРТИ СОПАТА и се боят от нея.

    Шесто, Кавказките републики днес повече от всякога, все по-твърдо се държат като единен юмрук, като единна не делима част от мощна и голяма Руссия, която е гаранция и защита на всеки, който е подложен на опасност от агресия, унищожение и разруха.
    Деси, нали помниш приказката за бащата със синовете си и за снопа с пръчките?

    Седмо. Америка и НАТО нямат една спечелена война, когато и където и да е било. Завръщането им у дома е винаги, като куче дето бяга с опашка подвита между краката. Тръгват АСЛАНИ а се връщат ПО.РАНИ. Деси покажи ми факт кога Американците празнуват края на първата или втората световн война. Ама ГЕЙ паради-ДА,валяло!
    Но нека проследим на видео-тейпата как стана ГОЛА, раиш ли:
    - 1941 САЩ ослушва се, гледа, чака и накрая на борбата, първа в Сочи на софрата; Анадък козум?
    - 1951 Корея-нямя мирен договор и до днес, войната е все още е във вход. Па, не знам що уж са № уно;
    - 1971 Виетнам и там " бай бай чичо Сам";
    - 1991"Пустинна буря" и там срам за чичо Сам, караха, бараха па спряха;
    - 2002 Афганистан 12 гоини, американчето охлузено и посиняло а цялото НАТО контузено и поудрано, дали и кога ще излезат от там хич биля не знам. Всеки ден 23 ветерани се самоубиват в САЩ. Медицинско осигуряване ДА ама НЕ. Работа да намерят? О, ЙЕ.Е.Е.
    - 2004 Ирак 11 години касапница 1,500,000 убити мирно население, /шест месеца намазаните и прехвалените пехливани не могат да вземат Фалуджа, накрая със забраненени фосфорни бомби, ги изгориха живи/ и защо? Войната там продължава и днес още по-страшна а САЩ са безпомощни. Хегел - мин. войната демек, си подаде оставката, в Пентагона никой не са натиска да налапа, както в България да грабне жезъла. Интересно защо в ИРАК го няма преславното НАТО и се грабнат със ИР-АЙСИС;
    - 2008 Грузия - задна прашка Деси, по хайдушки, и накрая ситна Радомирска, ти си знаеш, нема да се спирам и да ти я разяснявам;
    - 2009 в Египет, Либия, Йемен, Сомали минаха на дронови. Война с дрон не се печели. Война се печели само когато чипикът стъпи на овладрният рубеж. Но де го ВОЙНИКА Деси, твоят НАТОвски другар? Деси за война се иска ДУП. и то много здраво ДУП. ти и това го знаеш.
    - 2011 в Сирия провокираха "Зарин",тъй както ОМП у Сддам Хюсеин, но там Руссия каза "НЕ" и НАТО клепа на фандаци;
    - Иран? НАТО точи зъби много време а Руссия каза "САКЪН" а НАТО уж може всичко и не пука, много му се иска, ама нещо ълкъта не им стиска.
    - Осмо, в Украина две области Донецк и Луганск защитават човешкото си право да говорят родния език- Русски, не приемат хунтовото правителство, "деократично избрано" и управлявано от САЩ и не приемат силовото снемане за законната власт. И обявени за ТЕРОРИСТИ са подложени на ФИЗИЧЕСКО УНИЩОЖЕНИЕ във собствените им домове.
    Днес Черното стана Бяло а Бялото Черно!
    В какъв свят живеем? Това ли блясъка на ЗАПАДНАТА ДЕМОКРАЦИЯ?
    Това ли е НАТО, гаранта на културата и западната цивилизация?
    Но говорихме за войната, НАТО рипна, убре дебре ний така, ний онака. Два окръга миньори, мирни работници - шахтьори,
    разказаха на запада играта а на Парасенко и Яйценюк скриха шайбата. Работа се затегна, запада млъкна а НАТО повече не гъкна.
    Обвиняват днес, че за всичко е виновна пак Руссия. Че е окупирала, че анексирала. Пак повтарям: " ЖОПУ ПАДНЯЛ - МЕСТО ПОТЕРЯЛ". Както казваме ние: "ДА БИ МИРНО СЕДЯЛО, НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО"
    или "КОЙ ТЕ БУТА, ЧЕ СЕ КЛАТИШ, СЕДИ СИ МИРНО БЕ ЧОВЕК?. Запада иска да провокира и въвлече Руссия във война.
    Да добавя още нещо, украина имат всички, имаме си и ние, Западните украйнини до Ниш, но такава нация нема и ние си маме македония ама такава нация нема, имаме си Перник но нема нищо общо с поляците и техния Коперник, и ние си имаме Шопи ама нямаме нищо общо полша и полският Шопен. Раиш ли Деси, колко убаво да си малко прос, оти по-лесно се живее.
    Такава нация украинци НЯМЯ а има географска територия, както Тракия, Мизия, Добруджа, Странджа нали така. А най-важното Руссия сама я създаде тази държава, късайки благородно от себе си, свои земи и свой народ.
    РУССИЯ ВОЙНА НЕ ЩЕ. Руссия не ще воюва със своя народ в Украина. РУССИЯ ИСКА МИР. НО ЗАПАДА Е КОВАРЕН, ЗАПАДА ЗНАЧИ ВОЙНА.
    1914 Пъва свтовна-запада провокира;
    1917 Революцирта-запада организира и финансира;
    1941 Втора световна- запада провокира;
    1946 Студената война- запада провокира;
    Чети речта на Маргарет Татчер - Ноември 1992г пред петролния нефтен институт Далас, Тексас където се казва "Че с тези си темпове и 5годишни петилетки, след 10/15 год.СССР ще ни претисне на свтоеният пазар" .
    1991 Чеченската Iва иIIра война- запада провокира.
    1992 икономическа зависимост от САЩ и до днес-запада провокира?
    А РУССИЯ мълчи, търпи и работи все едно, че нищо не се е случило. Но внимателно следи и наблюдава всеки ход на събитията.
    Защо? Защото РУССИЯ НЕ Е, И НИКОГА НЕ ЩЕ БЪДЕ АГРЕСОР!
    Руссия е най-богатата на природни богатства, необятна, най-голяма по територия страна. Не и трябват чужди земи и богатства, тя си има предостатъчно свои.
    Но пази боже да се реши някой на безумие и тръгне срещу нея.
    Моментното положение в света е изклщчително взривоопасно и Руссия повече от всякога се нуждае от нашата морална подкрепа.
    Да не поддържаме провокаторите и подстрекаторите към война!
    На плещите на Руссия тежи огромната отговорност да възстанови двуполярния свят. И ако днес Европа зависи от Украина, то света от Руссия. На прага сме и на СВЕТОВНА ФИНАНСОВА ВОЙНА - ДОЛАРА Е ТАФТЯН и всички знаят това.
    Некои малки Факти само за нашата Деса поетеса:
    1. ДОЛАРА Деси, ГО КРЕПЯТ ОНЕЗИ ДЪРЖАВИ, КОИТО СА ПОКОРЕНИ ОТ САЩ и финансовите им системи са подчинени и управлявани от САЩ чрез Пентагона, ЦРУ, ООН, ФРС, МВФ, СТО, НАТО, Wall street. Война се запоява веднага, там където има за влачене или муфта= келепир декек. За последната година да си припомним какъв батак премина:
    Истамбул Тексим, защо?
    Мюсулманите и младежите Хон Конг;
    Мусюлманите в Мумбай Индия;
    Протестите в Бразилия;
    Протестите в Венецуела;
    Иронията по олимпиадата в Сочи;
    Както се вижда това са онези дето се сближават с Руссия.
    Западите ръководители дори не уважиха Руссия и не посети олимпиадата, що ли?
    Мръсници и завистници. Абе ко съм седнал да ти пиша.
    Разбира ти глвата от кладенчова вода? Межддрото апропо, ами ко ш каиш за птичия, за свинския грип,за спина, лудата крава, иболата кой го пуска? Бай Ставри? Твойте хора Деси. Западняците.
    2.Защо ДОЛАРА Е ТАФТЯН? Защото Деси
    1950/60 $1.00 имашъ ръст/възвръщаемост $2.45;
    1980 $1.00 има везвръщаемост $0.45;
    2013 $1.00 има възвръщаемост $0.03;
    АНАДЪК ДЕСИ ?
    Защото САЩ нямя ЕФЕКТИВНА ИКОНОМИКА И Е ПАРАЗИТ т.е. "РАК" "СANСЕR" самоунищожава се.
    А на РАК-ово болните Деси, се прави ХИМО-ТЕРАПИЯ, за да им се удължи още малко живота, но не е за дълго.САЩ взема наркоза от поробените държави Япония,Евросъюза,Руссия идр.т.е.от ДОНОРИТЕ.
    Но света вижда, че Америка има мъртва икономика и няма смисъл да се придержат към долара.
    И ако в 2013 САЩ с донорова помощ има БВП/GDP 16.5% и бе №1 то в 2014 год. САЩ е №2. Химо-терапията помага ама не лекува.
    Защото ДЕСИ, САЩ са 5% от населението на света а косумира 30% от световната продукция. А произвежда само 16.5%.
    За сведение на ДЕСИ, СССР произвеждаше:
    1960 14.4% от свет продукция;
    1980 11.5% от свет. продукция;
    1990 22.0% от свет. продукция;
    А днес Руссия, a не СССР е №5 в сета по БВП/GDP, въпреки че, Руссия е колония на САЩ от 1991 год.И плаща $90 милярда ежегодно на САЩ данък колониален. Централната Банка на Руссия Правителството, иконом.полтиката, законодателната власт, парламента и конституцията са устроени да работят в интерес на САЩ а не на Руссия. И въпреки това В.В. Путин с неимоверни усилия, успява да се добере до макар и с малък %, до онова което е нужно за родината му. А каво би направил ако Руссия бе свободна?
    Европата е вътре с двата крака. Китай и Руссия се освобождават от доларовият резерв а пък Белгия го купува без пари. Как става това а? Фоку мокус. Кой кого лъже и до кога?
    В 2015 година може би ще стане ПЕРЕСТРОЙКАТА-ПЕРЕГРУЗКА=ПЕРЕЗАГРУЗКА. На кого ще изпушат бушоните? За нас Българите, жалкото е че пак сме на "Титаник" и във трета класа, дето решетките все още са зкючени и водата се качва много бързо а първа класа се ориентират към спасителните лодки.
    Наша Деса поетеса, държи решетките зключени и ни приканва:" БЕЗ ПАНИКА ГОСПОДА! Капитана знае, всичко е под контрол не се тревожете".
    Деси драсни някой ред по повод МН17 Малазийскя самолет.
    Шест месеца твойте европейчеа ингилизите държат "черните" кутии, па абер нема.
    Шест месеца диспечерката, твойте украинци, биля не я показват.
    Шест месеца магнетофонните записи от разговорите в диспечерската зала, не се показват на ачик.
    Шест месеца радио разговотите от радиостанцията от диспечера кула не се предоставя.
    Кой изащо е отдал команда за снижение и измение в курса на самолета и го въвежда в зоната на активните бойни действия.
    Защо летеца, който вече опознаха не се яви пред ТВ и опровергае фактите, че той не е направил пуска с ракети - бъздух бъздух. Защо като кацнал е бил уплашен, когато разбира че от тримата излетели само той се завръща жив. До кога ще е жив или ще му се случи случка, както може и на диспечерите и техниците обслжващи самолета.
    Кой сби другите два самолета и не следваше ли и той да бъде ликвидиран както др два. За да нямя свидетели. Защо два дена след катастрофата, Парасенко го обявява с указ на президента за герой на Украина.

    Жената Деси, като тебе, требе да чепка вълна в одаята, да точи зелето у мазта, при козата и да вари гозба за раята. Политиката ней за всякви запартъ.и. Ама нали си сакъ мой човек. Буйрум. Пишии.
    Анадък?



  • 8 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    само не знам как успя да напишеш толкова простотии на едно място!четох,смях се ,пак четох пак смях ....
    е такива като теб сте тук оплаквачите на ссср и сега на путин.гаранция си на минималка или безработен .нато и сащ не били спечелили воxна,долара го държали обаче завладяните от сащ????как са ги завладяли след като са само губещи?и купища неверни данни .
    аз не съм жена ,но с този си манталитет ти жена ще гледаш само по телевизията и искрено ти пожелавам тази година да ти вдигнат минималката !
  • 9 AMAN

    0 0 Отговор
    Смееш се беспричинно? Значи си куха лейка. А лек за такива нема.
  • 10 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    ето ти едно образователно филмче ,за слабите американци и силните руснаци.силни силни ама колко да са силни като само на милостиня чакат ,от лошия и слаб запад дето уж щял да ги затрива ,а реално им бърше задника след всяко о.иране!
    https://www.youtube.com/watch?v=JhWzPfIquiI
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове