Last news in Fakti

4 Януари, 2015 14:05 991 4

Атанас Мерджанов: Усилията ни ще бъдат насочени към преодоляване на бедността

  • атанас мерджанов-
  • бедност-
  • мвр-
  • бсп

Бихме подкрепили задължителното гласуване, ако с него се избегнат спекулациите в изборния процес

„Нашите усилия ще бъдат насочени към преодоляване на бедността, защото според нас, социалистите, това е най-големият проблем на България, а наравно с него е и необходимостта от работеща икономика”. Това заяви пред БНР зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов. По думите му партийната работа и работата на социалистите в парламента ще бъдат насочени към връщането на доверието на онези разочаровани избиратели, които не са подкрепили БСП на последните избори. Според Мерджанов в БСП са необходими редица организационни реформи, които да дадат възможност за воденето на единна национална политика и БСП да не отстъпва от характера си и ролята на национална партия. „Дискусиите в БСП винаги са били горещи и достатъчно открити и публични-  за разлика от другите партии, претендиращи за повече демократичност. Диалогът в партията ще се изостря и ще минава в посока на консолидация с наближаването на поредните избори”, каза още социалистът. Той припомни, че в момента текат цикъл отчети и избори в 19 организации, като в половината от тях конференциите са  приключили. Говорителят на БСП добави, че вероятно в края на април ще има заседание на Конгреса, на което ще бъдат приети решения за разширяване на влиянието на партията в местна власт.

Бихме подкрепили задължителното гласуване, ако с него се избегнат спекулациите в изборния процес.

Атанас Мерджанов заяви, че  БСП би подкрепила задължителното гласуване, ако действително се прецени, че това е стъпката, с която ще се избегнат всички  спекулации по време на изборния процес. „Въпросът е тези промени да бъдат направени достатъчно навреме, а не виждам такава готовност от сега управляващите”, добави социалистът. Според него промените в изборния закон винаги създават един съмнителен привкус в преследването на политическите цели, а това може да се избегне, само ако има колкото е възможно по-голяма парламентарна подкрепа.

МВР да получи финансови средства за назначаване на още гранични полицаи.

Според Атанас Мерджанов МВР трябва да получи  допълнителни финансови средства за назначаване на нови гранични полицаи, вместо да се преплитат функциите на две силови ведомства- МО и МВР. По думите му проблемът с бежанците е сериозен европейски въпрос, не само български- и това трябва да бъде обяснено на европейските представители. „Да не се забравя, че правителството на Орешарски започна от нулата да преодолява този проблем и постигна видим резултат- струва си той да бъде продължен в същата посока и със същите усилия”, изтъкна Мерджанов. Той оцени като притеснителна липсата на единно мнение за това кой ще охранява границата. Според Мерджанов се очертава доста сериозна заплаха, ако в близките няколко дни не се постави ред във взаимоотношенията между различните институции. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Все едно някой вълк да каже от днес спирам да ям месо
  • 2 пенсионер

    0 0 Отговор
    А бе наскоти оглавяваше вътрешната комисия кво направихте .По колкосигнала имаше до теб по състоянието на охраната на границата но никой не се мръдна пръста.
    Сега след дъжд качулка кому бе нужно да се случи тази трагедия и да започнат взаимни обвинения.Вина имаш и ти не по малко МВР Йовчев.А що става реч за подалия оставка шеф на ГП той е потенциалния виновник защото се спотайваше на стола и треперише за поста си.
  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор
    Комунягата и партията му бяха да власт,но и преэ ум не им минаваше да реалиэират гореиэложените идеи эа държавна намеса эа преодоляване на бедността.Нещо повече-эаемите бяха вэети,но потънаха в нечии червени джобове!Сега,когато вече не са на власт/по обясними и эакономерни причини/,седнал да прави помен с чужда пита,от сорта "дайте да дадем"!Е точно това е обраэец эа популистки иэкаэвания и се эаслужава най-цветущата "п.м..на":)
  • 4 Plovdiv

    0 0 Отговор
    Най-страшното е, че си вярва...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове