24 Януари, 2015 18:14 10 782 37

Турски сноубордист пострада тежко на ски пистата в Банско

  • турски-
  • турист-
  • пострада-
  • ски пистата-
  • банско-
  • болница-
  • разлог-
  • операция

Той е бил транспортиран с хеликоптер за спешна операция в МБАЛ - Разлог

Турски сноубордист пострада тежко на ски пистата в Банско - 1
Снимка: БТА


Турист пострада тежко на ски пистата в Банско, съобщи Struma.bg. По първоначална информация, той е с тежки травми, счупени ребра и съмнения за вътрешен кръвоизлив.

31-годишният сноубордист Алпер Боскурт, който е турски гражданин, бе транспортиран с медицинския хеликоптер на застрахователна компания, позициониран в курорта, за да може да оказва помощ по всяко време на изпаднали в беда, в МБАЛ – Разлог, за спешна операция. В момента лекарите се борят за живота му.

Екипът на въздушната линейка реагира незабавно и благодарение на бързите му действия в рамките на 10 минути пострадалият бе приет в лечебното заведение.

На сноубордиста е била оказана първа помощ от екип на Планинската спасителна служба при БЧК в Банско и от групата "Активна сигурност".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 krufx

    3 4 Отговор
    ако беше българин дали щеше да има хеликоптер.

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "krufx":

    без значение какъв си по народност имаш ли застраховка живот , ще има. Ако нямаш не съм сигурен

    Коментиран от #15

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бай хой

    3 1 Отговор
    Патрон за глиган да не се мъчи.
  • 5 тошибиян

    3 4 Отговор
    защо е таз злоба бе хора? дошъл е тук и оставя пари а вие го кълнете и то 4овекът е пострадал от нещастен слу4ай

    Коментиран от #18

  • 6 Никои

    3 5 Отговор
    Батка, остави ги, завиждат им на турците не е друго.Там има държава всеки е застрахован задължително и му се осигурява безплатен достъп до медицинска помощ лекарства и всичко свързано ако щеш и хеликоптер и кораб и совалка.Ако работиш шефът ти плаща задължително застраховките, ако не работиш Ердоган ти ги плаща.Там има ДЪРЖАВА, тук има завиждащи шматки. Понеже съм запознат само да вметна че учителската заплата там е около 4000 TL (3000 лв?, при горе долу равни разходи.Хората са на светлинни години пред нас, и искам да кажа че не ги защитавам, родителите на родителите ми са от изселниците през 1912г и тея 500 години не се забравят така, ама Шматки с ШМАТКИТЕ ВИ никога няма да ги стигнем само ще им завиждаме. Просто сме си Шматки и няма оправия..

    Коментиран от #20

  • 7 medoga

    5 3 Отговор
    ами така е, докато в БГ водеща е завистта и злобата ще е така, но простака днеска е простак и утре пак си е такъв.

    Коментиран от #21

  • 8 Бай хой

    4 0 Отговор
    Чалгари в тая държава живеят и Българи.

    Който се отрича от Рода си е изрод и не разбира от майтап, анадънмо мискин чоджук.

    Коментиран от #12

  • 9 Guest

    2 0 Отговор
    Май в Банско нещата не са много наред ...
  • 10 Бхд БхД

    2 1 Отговор
    Май само аз надушвам скрита реклама във всичко
  • 11 Кобрата

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Vasik Atanasova":

    Това твоето е расизъм...не казвай голяма дума, защото не сме в състояние да се справим с никого и с нищо. Първо, че вече сме под 7 милиона, защото доста страхливци имигрираха и второ, че не сме задружни и ако турците ни нападнат и ще ни заличат от картата на света. И на всичкото отгоре сме продажници, от Турция изпратиха 10 милиона на Волен Сидеров и той ни продаде. Смятай до къде сме стигнали щом могат да ни купят само за 10 милиона. Нашата територия и климат са просто райски и има хора, които ще се борят със зъби и нокти да я отмъкнат.

    Коментиран от #13, #14, #19

  • 12 Кобрата

    1 5 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    А ти не се ли отричаш, след като в български сайт използваш турцизми
  • 13 дядо Либен

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Кобрата":

    Сумата наистна е към 10 млн., но от Русия, а не от Турция.
  • 14 Митко Демирев

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Кобрата":

    "...доста страхливци емигрираха..." ?! Ти е**ваш ли се с хората?! Мислиш ли, че емигрират защото са страхливци? Да ти обясня ли защо го правят или ще се сетиш сам и ще се извиниш?! Сериозно...

    Коментиран от #22, #32

  • 15 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Туристическите застраховки не важат ли в случая?
  • 16 Цеко Минев

    0 0 Отговор
    По-дълга реклама на еБанско не бях чел :)
  • 17 е (като гост)

    1 0 Отговор
    Щом застраховката му покрива такова обслужване, носят отговорност ако не му го осигурят, особено щом е чужд гражданин!!!! Прави сте, че ако беше българин, ако ще и премиум за 100000€ по 20лв. на ден да беше платил- пак нямаше да получи хеликоптер, освен ако не е някоя известна личност. Забележете снимката и начина по който е написана статията- акцентира се на великото събитие, че застрахователна компания има хеликоптер, който е използвала за превоз на пострадал, а не самия инцидент- как се е случило, паднал ли е, бутнали ли са го, прегазили ли са го сам ли е бил или с приятели- нищо!
  • 18 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "тошибиян":

    ХОРА НА КОИТО ФАМИЛИИТЕ ИМ ЗАВЪРШВАТ НА ОКОНЧАНИЕТО ЯН НЕ ОБИЧАТ ТУРЦИ
  • 19 Vasik Atanasova

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Кобрата":

    КОБРА МОЯ ПРАДЯДО Е ЗАКЛАН ОТ ТУРЧИН В КЪЩАТА СИ ПРЕД БАБА МИ И МАЙКА И
    ТИ ЩОМ ИСКАШ СИ ГИ ОБИЧАЙ

    Коментиран от #25, #33

  • 20 Vasik Atanasova

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Никои":

    ШМАТКАТА СИ ТИ
  • 21 Vasik Atanasova

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "medoga":

    ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБ СТЕ СТОЯЛИ 500Г РОБСТВО МАЛКО ВИ Е БИЛО И СЕГА РАЗПРАВЯТ ЧЕ НЯМАЛО ТАКОВА НЕЩО ИМАЛО ТУРСКО ПРИСЪСТВИЕ
    ВЪРВИ И ВИЖ ЦЪРКВАТА В БАТАК ВИЖ ЧЕРЕПИТЕ И КОСТИТЕ
  • 22 Vasik Atanasova

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Митко Демирев":

    ЕВАЛА ВСИЧКИТЕ МИ РОДНИНИ СА ВЪН
    МЕН МЕ ЗАДЪРЖАТ ИМОТИТЕ И ВЪЗРАСТНИ РОДИТЕЛИ
  • 23 Димитър

    1 1 Отговор
    Нормален човек в ненормална държава остава ли?
  • 24 Аз

    0 0 Отговор
    По статията: Планинската застраховка може да се плаща пакетно и е за брой дни (нещо като винетка). Включва в себе си спасителна акция, транспорт до лечебно заведение, и евентуално използване на хеликоптер - защото може да си някъде в планината (там няма нормални пътища), да си се потрошил (както в случая), и да не могат да те транспортират бързо (на носилка и на ръка) без да те умъртвят. Затова има Планинска Спасителна Служба с постоянно дежурство 24/7/365.
  • 25 Гостът

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Vasik Atanasova":

    Всички знаеме за милионите убити арменци, само БСП отказаха България официално да го признае, а трябваше, защото такива факти трябва публично да се говорят за да не се повтарят! И в Турция трябва постоянно да се припомня този факт !
  • 26 Аз

    0 0 Отговор
    Реклама - Защо не? Би била полезна реклама (ако има ефект от нея и привлече туристи) или заблуждаваща (ако се подхожда избирателно и необосновано с единствена цел PR.). Ако е реклама и PR кампания, то за де е ефективна би следвало да е или масирана - по много медии (вкл. и чуждестранни) или насочена към специализирани такива....между другото - от друг сайт четем и се вижда, че хеликоптера е на ЛевИнс (или поне така е брандиран) и при условие, че вероятно здраво са оскубали човека за застраховка, би следвало да го осигурят.
  • 27 Аз

    0 2 Отговор
    и последно:
    Кофти хора сме....промити мозъци, комплексирани, нереални и грешно обобщаващи ...появи ли се думата "турчин" и веднага всичко отива в една насока. Няма държава, което да обича съседите си с които е водила войни и има териториални претенции. Всяка една империя и сега потушава въстанията с кръв на мирни и не толкова мирни граждани (ако не може да ги унищожи или зароби финансово както направиха с нас). Стига живяхте в миналото, което дори вашите родители не помнят. Светът е различен.....а може би не толкова. Казвате "Да се помни"...но всичко се повтаря - това е човешката история. А по начина по който говорите за турците, за евреи, арменци и т.н., предполага историята да се повтори от вас или децата ви, подкладена от ненавистта която тайте в душите си и възпитавате в техните....една неспирна вендета.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Бхд БхД

    0 6 Отговор
    Само тъпанар може да сравнява Турция с България.Ако не беше Турция до сега щяхме да робуваме на други държави то и сега робуваме на ЕС.
    Един грамотен човек ако седне и сметне само от ТИР овете които преминават през България колко винетни такси прибира нашата държава ще се усетите ,че поне 15% от бюджета идва от там пък останалите да не ги броя но в крайна сметка какво наши ку*ници в парламента си ги събират в джоба и ние се оглеждаме като овце и оплюваме близки и комшии
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Кобрата

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Митко Демирев":

    Много добре знам за какво са избягали, не ми е нужно да се сещам сега. Всеки изчезва с цел да оправи живота си и да живее по-добре, но после всички мрънкат защо България не можела да се оправи и точно тези дето са имигрирали казват, че ще се върнат ако някой ден се оправело положението тук. Ааа значи така ще отида аз в чужбина и ако евентуално тук се оправи ще се върна? Това честно ли е ми кажи, да се върнеш на готово, а хората които тук са се мъчили за тях какво остава? То е много лесно да избягаш и да оставиш всичко да затъва, но ако бяхме задружни щяхме да скочим и да направим революция, а не да чакаме друг да ни спаси и някакво чудо да се случи.
  • 33 Кобрата

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "Vasik Atanasova":

    Тук не става въпрос за обич или омраза, тук става въпрос за това, че всеки има право на помощ независимо в коя държава е. Като е турчин да го оставят да умре ли или какво? Ако ти отидеш примерно някъде в чужбина на почива и нещо лошо ти се случи, ще ти е хубаво ли никой да не ти обърне внимание? А относно турското робство и ние си имаме вина, защото сме свикнали винаги да се подчиняваме, защото е по лесно...Защо са го предали Левски? Защото сме предатели и ако не са били руснаците да ни избавят от турците, до сега нямаше да ни има.

    Коментиран от #35

  • 34 2dw

    0 0 Отговор
    що си мисля, че е подставено лице и всичко е инсценировка за да Си. направят реклама
  • 35 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Кобрата":

    ГЛЕДАЙ ФИЛМА ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО ГОРЕЩО ТИ ГО ПРЕПОРЪЧВАМ
    АКО СЕ ЗАМИСЛИШ ЗА ТВОИТЕ ДЕДИ ЩЕ СЕ СЕТИШ ЧЕ И ТЕ СА ИЗМЪЧВАНИ И ОСКЪРБЯВАНИ ОТ ТУРЦИ ТОВА СА 5 ВЕКА
    МОЖЕШ ЛИ ДА СИ ПРЕДСТАВИШ КОЛКО ПОКОЛЕНИЯ СА СЕ РОДИЛИ И ПОЧИНАЛИ В РОБСТВО
    ИСКАМ ЕДИН ДЕН И АЗ КАТО ПОЧИНА И СЕ НАРЕДЯ РЕДОМ ДО МОИТЕ
    ДЕДИ ДА СЪМ СИ ЧИСТ ПРЕД ТЯХ
    НА КАРУЦАТА ОС И С ТУРЧИН ДОС НИКОГА НЕ ВЪРВИ
  • 36 до Vasik

    0 1 Отговор
    На колко години си мило дете?

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове