Last news in Fakti

10 Февруари, 2015 12:44 5 977 22

Сабрие Сапунджиева напусна държавната работа обидена

  • сабрие сапунджиева-
  • напусна-
  • работа-
  • обидена

Бившата зам.-министърка се видя като жертва на политическа репресия и етническа и религиозна дискриминация от страна на министъра

Бившият заместник-министър на правосъдието Сабрие Сапунджиева е напуснала работата си като съдебен секретар по заместване в Административен съд София-град (АССГ), съобщи "Правен свят".

На 6 февруари тя е подала молба за напускане, която веднага е била одобрена от председателя на АССГ Радостин Радков. Информацията бе потвърдена от съда.

Молбата ѝ е била продиктувана от дебата във Висшия съдебен съвет на 5 февруари по повод нейното назначение, изтъква самата Сапунджиева в мотивите си.

"Смятам, че политическата репресия и етническа и религиозна дискриминация, на която съм подложена от министъра на правосъдието, от който се очаква да налага върховенството на закона, не следва да се пренася в колектива на АССГ, който не заслужава това. Благодаря на сплотения, трудолюбив и добре организиран колектив на АССГ, с който имах желание да работя, въпреки че така създалите се обстоятелства ме лишават от конституционното ми право на труд", изтъква Сапунджиева в молбата си за напускане.

Тя бе назначена за съдебен секретар по заместване в съда на 21 януари. Това се случи, след като се разрази скандал по повод нейния отказ да напусне ведомствено жилище на Министерството на правосъдието.

По повод нейното назначение ВСС разпореди проверка на всички назначения на съдебни служители в столичните съдилища, която трябва да бъде извършена от дирекция "Вътрешен одит" на съвета, като срокът е до 31 март.

До 15 март пък членът на съвета Галя Георгиева лично ще провери назначенията на служители в АССГ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 димитър

    2 0 Отговор
    С какви големи думи си оправдава далаверката.
  • 2 Чича ти

    1 0 Отговор
    Ква'ти далаверка, това си е цял алъш вериш в лицето на ДС
  • 3 hfij

    3 0 Отговор
    нагла лъжкиня , до мозъка на костите си !!!!
  • 4 Чичи

    1 0 Отговор
    Миии, ние сега к'во, злорадстваме ли, че не сме в далаверата? :)

    "След три месеца ремонтът е готов. Сметката надхвърля 50 хил. лв - 46 хил. лв. за апартамента, ползван от зам.-министър Сапунджиева. В апартамента са били положени 150 метра кабел, монтирани са 68 контакта, подменени са 15 кв.м дограма (шесткамерна с външни щори), изшкуркани и лакирани са 66 кв.м гардероби, поставени са 60 кв.м ново паркетно дюшеме (145 лева на кв.м с монтажа) и още три страници описание на извършената дейност."

    "Иначе медиите разкриха, че семейството на Сапунджиева съвсем не е малоимотно. През годините тя е дарила апартамент на едната си дъщеря, а в имотната си декларация е посочила имоти в Яуруда и Разлог; със съпруга си имат 75 000 евро и два влога - от 6600 и от 49 200 лв."
  • 5 123

    2 0 Отговор
    Толкова нагла и безскрупулна жена,вместо да си замълчи и да чувства вина, тя реве,че сега по-малко ще краде! Така е свикнала явно!..........Тя плаче за затвор, главния прокурор защо се прави на сляп и глух, не мога да разбера?
  • 6 456

    2 0 Отговор
    Предлагам на всеки 5 минути да проронваме по една сълза - остава на улицата женицата.
  • 7 nikis72

    3 0 Отговор
    само виж наглия и поглед.
  • 8 Моканина

    0 0 Отговор
    Зарадвай с топъл дом една заслужила жена DMS SABRIE

    Коментиран от #19

  • 9 вуяя

    1 0 Отговор
    смърт...смърт,и само смърт за всички в парламента,сегашни...бивши...за всички
  • 10 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    ТУРКИНЯ
    КЪДЕ Е ОБИДЕНА А
  • 11 Само ЦСКА

    1 0 Отговор
    Това по време на комунизма не може да се случи.
  • 12 дъге

    2 0 Отговор
    Не ,въпросът е ,кой се е пожертвал да я обиди...........
  • 13 щшпои

    2 0 Отговор
    Ах... дьржавната софра...?
  • 14 ЛАРСЕНЧО

    3 0 Отговор
    Не е много коректно да се определя каква е, туркиня или българка.Българка си е тя ,но дали изповядва исляма това няма нищо общо с професионалната им кариера.Че си е наглец ,така е и то от доста голяма величина.Колко ли душици е изгорила по време на възродителният процес за да достигне до това ниво в кариерата.Жив дявол е тази жена,но системата е виновна,че си мисли за недосегаема.Докога некадърните мекерета на ДС ще са фактор в управлението на страната.Поне малко морал да им влеят в мошенническите кратуни ,защото комунизма си отиде отдавна.Здрава метла е нужна в прокуратура и правосъдие,а ние знаем кой завършваше право по Татово време...
    Давай Бойко,рини с фадромата,че бая работа те чака...То да беше само там...Малии и и и тия горските са сичките за пандела...Който премахне гнилият среден ешалон в министерствата,той ще управлявя вечно,защото те са причината за много провали поради факта че са безгръбначни и страхливи,което пречи на нормалната работа на всяка администрация.За да си запазят местенцето са готови на всичко,креативност ...нула,появи ли се нов млад човек сред тях веднага настръхват и го мачкат ежедневно докато напусне.Това са рожбите на ДС - зависими и страхливи некадърници .
  • 15 вземете пример от Румъния

    3 0 Отговор
    Във България всичко е корупция и ще бъде така , докато не започнем да раздаваме правосъдие като в Румъния . Кога ще видим и български политици в затвора , а не само румънски . Иван Костов окраде държавата и със най-голямата си наглост пак излиза пред народа да ни говори как сме щели да се оправим , да не забравим и Ахмед Доган тоя цербер управлява цялата държава и това всеки го знае .... ДОКАТО НАРОДА МЪЛЧИ , ПОЛИТИЦИТЕ ЩЕ КРАДАТ КОЛКОТО МОГАТ ....
  • 16 аз

    3 0 Отговор
    Нагла....
  • 17 дон вито

    4 0 Отговор
    Мали,обидена. Ами бегай в турция.Давай Бойко мачкай мекеретата.
  • 18 Veselin Todorov

    0 0 Отговор
    Сабрие Сапунджиева -на сапун.
  • 19 Veselin Todorov

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Моканина":

    Нека домът да е СЛИВЕНСКИЯТ ЗАТВОР.А дано, ама надали.
  • 20 Монго

    0 0 Отговор
    То бива наглост и безочие ама...
  • 21 Българин

    1 0 Отговор
    Аз съм Българин. Дискриминиран съм в собствената ми страна, защото вече българите сме малцинство - има повече цигани и турци от колкото българи, а на всичкото отгоре трябва да си плащам тока, водата, данъците на законната ми къща. Не съм расист, но вече ми писна на К??А от цигания и местано-догански интриги
  • 22 Гост

    0 0 Отговор
    Аз съм българин и се чувствам ужасно в родината си. Живял съм и в други държави, имах носталгия по България, но вече съжалявам, че инвестирах толкова енергия в толкова несгоди, както никъде другаде. Планирам вече изселване, това тук не е живот.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове