Last news in Fakti

11 Февруари, 2015 09:26 1 430 9

Андрей Райчев: Пред Студена война сме

  • украйна-
  • русия-
  • райчев-
  • пропаганда-
  • инджев

Войната много отдавна е в България, смята Иво Инджев

"Не сме пред война, но сме пред Студена война със сигурност". Това заяви социологът Андрей Райчев пред Нова телевизия по повод военния конфликт в Украйна и нарастващата тревога за неговото разпространение.

"Страната ни води удивителна политика в това отношение. В това разделение на Европа- на истерична, проруска и неутрална част, България зае две позиции. Хитрата сврака с двата крака, мен ако питате", заключи Райчев, като допълни, че Европа "се е изложила" в реакцията си на украинската криза.

По думите му, ако балансиращата инициатива на Ангела Меркел и Франсоа Оланд не успее, ще се стигне до много тежко изостряне на ситуацията.

"Войната наистина се води. Тя много отдавна е в България. Тя е пропагандна и е за общественото мнение", изтъкна журналистът Иво Инджев.

Според него няма как да бъдем сигурни, че въоръженият конфликт ще остане само в границите на Украйна.

"Русия се е сринала до унизителни нива. Путин се радва на голям процент поддръжници така, както един друг човек в Германия през 1933г.", изтъкна Инджев.

"Господин Инджев, проблемът не е в това, че лъжете, макар че в крайна сметка донякъде така се получава", обърна се Райчев към събеседника си.

Между двамата гости в студиото се разрази спор във връзка с твърдението на социолога, че в момента Украйна се управлява от фашисти. Инджев заяви, че "няма по-фашистка държава от Русия", а Райчев определи това твърдение като "малоумно". 

Русия се опитва да преформулира световните отношения. Ако днес се постигне споразумение за Украйна в Минск, то трябва да е в посока на това да се спазват международните споразумения. В противен случай разпарчетосването на една държава в XXI век ще вкара света във война рано или късно, заяви пред TV7 бившият външен министър Надежда Нейнски.

Заради демократизацията на Украйна Русия губи контрола върху газовите доставки. Именно чрез "Южен поток" тя се опитваше да "накаже" Украйна, че се стреми към членство в Европейския съюз и НАТО и фактът, че отказа да съобрази проекта с европейското енергийно законодателство показва именно това, че зад него има ясни политически интереси и желания за доминация, обясни Нейнски.

По думите й икономическата логика е в посока на това да се намери решение на конфликта в Украйна, защото вариантът с Турция не е вариант за Русия – независимо какво се артикулира, тъй като я поставя в зависимост.

Русия има интерес да запази отношенията със Запада, но тук се търси при какви условия, заяви Надежда Нейнски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 0 Отговор
    ( Инджев заяви, че "няма по-фашистка държава от Русия", а Райчев определи това твърдение като "малоумно"). Какъв му е проблема на ИНДЖЕВ ? Какво му е направил Путин или Русия? Сигурно иска да загубим целия руски пазар за селското ни стопанство. Ще прави сравнения, защо не назовава името зящото е хитър. Русия не е нападнала никого.

    Коментиран от #6

  • 2 Монго

    2 0 Отговор
    http://bg.wikipedia.org/wiki/Списък_на_служители_и_сътрудници_на_Държавна_сигурност
    Тука виждам името на Инджев, както и на много други "антикомунисти" и "русофоби". Ренегатството явно е основен принцип в наши дни, може би затова сме на това дереже. Почти целия ни общестевно-политически елит са боядисани демократи...
  • 3 ИНДЖЕВ

    3 0 Отговор
    Проблемът е че Руснаците вече са много богати! Демонстрират охолен начин на живот! И това дразни САЩ исключително много! Сергей Лавров коментира речта на ОБАМА "ние сме номер едно и другите трябва да приемат това"! Една силна Русия ще попречи на западната хегемония и доминация за владеене на света от запада и налагане на еднолични правила и тълкуването им така както реши САЩ които впрочем подслушват всички лидери и влиятелни хора в целият свят!!! Без една държава разбира се :) именно Русия и Путин не могат да бъдат подслушвани, вербувани и командвани! Затова не се запитваите уважаеми съграждани кога ще се оправи БЪГАРИЯ отговорът е само един НИКОГА! САЩ няма да ви позволят! Те на Русия не позволяват да са добре какво остава за нас! Целта е ние мравките да работим и да създаваме индивиди които ако са по умни и надарени природно от нас те да ни ги взимат за създаването на вишата им раса а ние ще си продалжаваме да си работим и да пълним кошера с мед за да имат нашите господари вкусен мед на масата на готово!

    Коментиран от #7, #9

  • 4 борислав

    0 2 Отговор
    Райчев, що не се гръмнеш!
  • 5 Хрисофор Карамфилов

    2 0 Отговор
    От сътрудник на комунисти,до отявлен и краен русофоб,няма значение,важното е да изплуваш отгоре,като олио над водата,сега такива ги потупват по рамото,а на туризма ,и износа какво го интересува,сега ще му измислят някоя фондациѝка и когато се появи на екрана,плюнките му текът по мониторът,но поне някои като гн.Раѝчев му каза истината.
  • 6 999

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Нему дават пари като Американците то е ясно.
  • 7 999

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "ИНДЖЕВ":

    За съжаление доста хора не вдяват истината и на бялото казват черно,но след като има и такива като теб има надежда. Не мога да разбера простотията на Българина та руснаците са наша кръв и вяра ние идваме от днешна Русия и се заселваме на балканите преди 1600г. а не от Америка. Какво е направила Америка за България нищо мизерия и жертви на наши войници и за какво да си правят глобалните каши,с Русия ще ядът дървото.
  • 8 111

    1 0 Отговор
    Инджев е безкрайно прав!
  • 9 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "ИНДЖЕВ":

    ЕВАЛА ЗА КОМЕНТАРА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове