Last news in Fakti

7 Февруари, 2016 09:49 12 538 38

Енчев: НАТО се подготвя за война в Русия

  • велизар енчев-
  • нато-
  • подготвя-
  • война-
  • русия

Кой трябва да пази небето ни?

Енчев: НАТО се подготвя за война в Русия - 1
Снимка: Нова телевизия

"НАТО се подготвя и е готово за война с Русия. Това престъпно сваляне на руския самолет (над турско-сирийската граница - бел.ред.) е всъщност подготовка Турция да бъде използвана за искрата, която ще подпали този конфликт между НАТО и Русия". Това заяви по Нова телевизия независимият депутат Велизар Енчев.

Изказването идва дни, след като българските депутати приеха промени в Закона за въоръжените сили, които позволяват българското въздушно пространство да се охранява от съюзнически държави на НАТО. 

"Българските военновъздушни сили преди 26 години имаха над 250 бойни самолети, изтребители, бомбардировачи и танкове. И вместо да продължим договора за обслужването на българските МиГ-29 с корпорацията „МиГ”, ние скъсваме договора с тях и подписваме с частна фирма в Полша, която няма лиценз от „МиГ” да обслужва тези самолети", изтъкна Енчев. 

"Глупост е да възобновяваме договора с "Миг", контрира Коритаров. 

"Темата да защитим небето си поставя въпроса от кого да го защитим. Естествено, че когато България е член на НАТО, ние не го защитаваме от членки на Алианса. В случая конкретна такава държава с възможност да нарушава въздушното ни пространство е Русия, както се случи в Турция", поясни Коритаров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    4 0 Отговор
    В заглавието: "...за война В Русия..."??????
  • 2 тошибиян

    4 3 Отговор
    само 1 сатана и бг престава да съществува завинаги...сатаната има 10 разделящи се бойни глави и още 40 лъжливи цели така 4е да заблуждава радарите...1 сатана е еквивалент на 200 бомби над Хирошима..правете си изводите и нищо не може да я спре или прехване и унищожи по време на траекторията й...лети с 8 километра в секунда...ракета със двигател с 3 степени тежаща на старта 211 тона..най страшното оръжие създавано от 4овек засега
  • 3 антисоц

    5 5 Отговор
    Ей, тази комуняга няма да спре да грачи в полза на господарите си в Масква! Веднъж ченге - цял живот ченге!

    Коментиран от #5

  • 4 Гост

    6 3 Отговор
    Не е глупост да се преговаря с Миг защото когато си купиш БМВ не ходиш да го поддържаш в гаражен сервиз. Колкото до защитата на небето защо Гърция всяка година протестира срещу нарушаването на въздушното и пространство от Турция нали небето е натовско и опасността е Русия.
  • 5 sursur

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "антисоц":

    Ей сляп ли си да видиш какво става по света,че по голям терорист от америка и НАТО няма рушнаха целия свят и бавно но сигорно ни завладявят.Замислил ли си се какво ти е дала америка и какво ти е давала Русиа.Срамувам се ,че сам Българин заради нашите продажни политици,заради такива като тях и теб сме робували на други народи и пак го правим но този пат няма кой да си лее кръвтта заради нас.Никога няма да пролея и капчиса кръв против Русия а за тях при положение ,че стане военен конфликт.

    Коментиран от #6

  • 6 Монго

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "sursur":

    Момчето просто е представител на актуалната професия-антикомунист. не, че е лоша, ама то вече комунисти няма много,много живи. Някои станаха демократи и изобщо не им пука, че са били с партиен билет или ръководни комсомолци, други пък са писали трудове от рода на "Марксиско-ленинските принципи в макроикономиката", трети пък са просто деца на такива. А за тези, които трябва да лаят и да плашат останалите с комунистите и комсомолците даже и с ДС, каубоите им измислиха професийка. Да бродят по разните форуми, като неориентирани електрони, да търсят врага с "партиен билет" и хайде на лов за вещици. И всичко това за някакви си центове. Така е, хляб трабва да се яде...

    Коментиран от #7

  • 7

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Монго":

    Децата и внуците на дъртите комунисти продължават да държат България потопена в тинята, само че вече партиите им са други имена.
  • 8 КИРЕТО

    4 3 Отговор
    Нато ли ще ни охранява въздушното пространство.........Все едно да сложиш лисицата в курника да ти пази кокошките.
  • 9 SurКур

    6 0 Отговор
    Ей Sursur,първо научи бългагрски!Нямаш изречение без правописни грешки!После пиши коментари!

    Коментиран от #10

  • 10 sursur

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "SurКур":

    Ей surk.p за разлика от теб имам виждане върху нещата,а не като теб да лижа натовски задници и да чакам надупен
  • 11 Танкист

    3 2 Отговор
    А дали не са замислили да свалят руски самолет над България?Хм,а?

    Коментиран от #21

  • 12 ВВВ

    4 3 Отговор
    Това ако стане, ще ни се е.е м....та. Те и без това вече ни я .... Малко срам нямат ли управляващите ни. Ама и ние сме си виновни. Зад компа всички сме "Рамбовци" , а в действителност - мишки. Според мен , не само България, но и целия ЕС се надупи на най-глупавата и най-осакатена умствено нация. От мен един голям ... за САЩ и всички които им лижат Д-то. Честито, продадохте ни на турци и евреи!!!
  • 13 999

    6 2 Отговор
    Независимо какво мислят шепа предатели никога Българина няма да се изправи срещу Русия за да угоди на някой шалвар, а напротив.А ако САЩ са решили да нападнат Русия чрез Турция това ще е последната военна агресия на Америка и Турция , и доколкото познавам Руският патриотизъм, преди да падне последният Руснак света ще се прости със съществуването си.И като,че ли светът си го заслужава. Човешката лакомия и алчност прикриваща се зад религии, комунисти, капиталисти и какви ли не ще ни доведе до заслужено изчезване от прекрасната ни планета, Човешкото същество нея заслужава.
  • 14 777

    5 1 Отговор
    bravo na 999
  • 15 munich

    1 3 Отговор
    nie sme bulgari i pisna ot komunistite te ne davat ni6to za horata ima razlika bednost za komunistite no durjava da izglejdat silno su6tiq vreme grajdani umirat ot glad ve4e sme v nato i to4ka . nie ne sme tursiq rusiq ile usa nie sme normalna durjava koito nqma politika za sveta nikoi nqma da ni oburus6at vnimanie spoko...

    Коментиран от #16

  • 16 999

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "munich":

    Като те гледам как пишеш се съмнявам да си Българин, защото аз претендирам ,че съм такъв а трудно те разбирам.
  • 17 йордан иванов

    1 1 Отговор
    Енчев, пий си хапчетата и не приказвай глупости..

    Коментиран от #20

  • 18 Слушател

    2 1 Отговор
    Държава,която не "храни"собствената си армия,ще храни чужда армия.Не съм го измислил аз.Това е доказало се твърдение.Преди 30 години имахме повече бойни самолети от Турция,а сега нищо.Всички правителства след 10 ноември,трябва да бъдат изправени пред трибунала.И съдени за НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО.Една държава,която няма собствена армия,няма да съществува дълго време.За голямо съжаление,това чака България с тези политици,които мислят само как да забогатеят повече.Това е срам и позор.
  • 19 Слушател

    3 1 Отговор
    Сега прочетох малко статистика.До 1986год.България е притежавала 396 бойни самолета , в това число не са включени учебните и транспортните самолети.Така също,62 хеликоптера,пак без учебните и транспортните,като 44 от тях са "МИ24".И от 1986 г.до сега не е останало нищо.КЪДЕ СА?-Продадени ,изядени и изпити.От политици без чест и достойнство.От хора действащи срешу България.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Слушател

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Танкист":

    Танкист,Моля те не си го и помисляй,че тогава ще стане мазло.
  • 22 citro

    2 1 Отговор
    енчо е пУредното русофилско творение работещо срещу България
  • 23 опсмопсус

    0 1 Отговор
    Насаждани 26г. митове:
    Всеки който харесва Русия е ченге, кгб или дс!
    Управляват ни наследниците на комунистите!

    Едно е ясно, БГ не може да бъде самостоятелна, тя винаги е зависима от Византия, Османската империя, СССР и сега от Сащ!
    Друг е въпроса, че БГ политиците са б...ци!
  • 24 Тодоров

    1 0 Отговор
    Ако стане конфликт между Русия и НАТО първи ще си го отнесат най-слабите. Всеки ще гледа личния си интерес. Нас ще ни използват за доразпалване на конфликта и ще бъдем първите отнесени. Когато стане война дълговете на Европа ще се обезценят и така ще си стабилизират икономиките при един добър развой на сценария за тях. Ние ще сме руини и пак ще страдаме защото никой не се интересува от България. Трябва сами да си гледаме интереса а не да разчитаме на сто процента на добрата воля на съюзниците. Историята помни че не веднъж сме предавани от съюзници. Не е необходимо да повтаряне една и съща грешка постоянно.

    Това е моето мнение. Тук става дума за икономика пазари и световно влияние.
  • 25 раптър

    0 1 Отговор
    Към Соро.подл.гите и USAн.дупените- отдаването на небето ни на "концесия" може да доведе до сваляне на руски самолет, за който , докато се разбере , дали е навлязъл или не във въздуш ното ни пространство и вече може да не съществуваме. Това е идеята на Щатите , руснаците да си го изкарат на нас. Един ственото успокоително е че и вие Национални П.длоги, Соро.изм.т и Предатели/ парламентаристи/ на България, ще си идете с нас Българите!!!
  • 26 ghost navigator

    1 0 Отговор
    алооооооооооооо до другарите
    страни като Швейцария,Монако,Люксембург,Лихтенщайн които почти нямат армия,а са богати.Да не са умрели всички
    То комунистите мислят само за война за да си продадат оръжието

    Коментиран от #31

  • 27 ааа

    0 0 Отговор
    Целта е да се ползва Европейско корито"самолет" за да могат Европейци да печелят от нас. Не се споменава за комисионните при търговия с нов самолет? Някой политик пита ли се кой самолет "военен" може да покрие качествата на Миг-29 при отлично модернизиране? Каква е истинската цел на ПОЛИТИКАТА?
  • 28 Владо

    1 0 Отговор
    Според мен, г-н Енчев има погрешна преценка за случващото се и разбира се политическият му анализ е по-скоро на път да разпали искрата...
    Амбицията на Ердоган е да възроди Османската империя. Никой не може да отрече, че въвежда порядки в Турция, които я отдалечават от модела "светска държава" и я ислямизира.
    При нас се действа с помощта на ДПС, турски сериали и т.н. Стремят се да си оправят имиджа и в крайна сметка като сме си овце.... ще ни асимилират.
    От друга страна, като член на НАТО имат уникалната възможност да скарат алианса с Русия. Няма да е трудно, като се има в предвид колко им е къс фитила на руснаците. Те правиха провокации в Прибалтика и скандинавските страни със стратегически бомбардировачи, но последствия нямаше. По границите с Турция това не беше така. Според мен турчулята действаха на своя глава. За никого няма съмнение, че Турция подкрепя И.Д.
    Според мен, Ердоган играе много опасна двойна игра. Ако Великите сили не се разберат навреме, ще берем ядове. И най-вече ние, тъй като се явяваме вече предна линия.

    Коментиран от #30

  • 29 зек

    1 0 Отговор
    нека си припомним, че такава ситуация имахме и когато нашата авиация беше въоръжена с германски Месершмит 109. След 09,09,1944 резервни части за тях получавахме от СССР, а не от Германия с която имахме договор за подръжка. После се превъоръжихме с руски самолети. Логично е щом сме натовци да имаме натовски самолети.
  • 30 Брех

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Владо":

    Ти "великите сили" ги мислиш за многог късогледи, бе, Владко?!
  • 31 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "ghost navigator":

    Я сега ти, демократчето, вземи да прочетеш 2-3 статии от тая седмица за някои от войните за "демокрация и в защита на световния ред", дето американците и сие ги водят къде им скимне по света - между другото се споменават едни милиярди, които Саудитска Арабия е платила на Великобритания за въоръжение. Прибави и милиардите приходи от продажба на оръжия на франсетата и американците и пак се опитай да ми разправяш комунистите какво правели.
  • 32 Христо Ботев

    1 0 Отговор
    Крахът на реваншиста Путин е неизбежен. Остава му около година и половина. Единствена интрига е ще се опита ли Лилипутът да завлече Рудия, а и целия свят със себе си.
  • 33 Тертер

    0 1 Отговор
    Едно време, има - няма 600години, нашите разединени и враждуващи царе са взели да използват и турски наемни войски да си "охраняват" територията. На турците взело, че им харесало и се настанили малко по-късно за цели 500години.
    Сега пак ги каним да ни вардят. Вероятно 500 годишното прекрасно "съжителство" е оставило такива мили спомени, че ни се ще да го подновим.
    И "Даваш ли даваш Балканджи Йово..." ще се пее във вариант:
    " Яна ви давам, глава си давам, пари ви давам, задник ви давам - само мир да има!"
  • 34 Владо

    0 0 Отговор
    Аргументирай се с нещо.
    Направо ме затапи с половин ред "мъдрост"
  • 35 българин

    1 0 Отговор
    Стига бе. Тия от нато и щатите отдавна знаят с какво разполага Русия. Те не са луди, че да рискуват да си затрият държавите.Енчев , Енчев гледай българия че тя отиде от такива псевдополитици като теб . Вие политиците само 7.62 ще ви оправи да мислите трезво.

    Коментиран от #36

  • 36 ААА

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "българин":

    Едва ли гн. Енчев е управлявал през тези 25г. за да бъде обвиняван.В България наистина от 25г ни управляват псевдо-политици,но с коренно противоположни на гн.Енчев убеждения,той и за това напусна ПФ .Сега ни управляват Коритаровци.Гледай "градацията на Коритаров.Доносник през комунизма-А. Райчев го нарече" морален изрод" като прочете какво е писал за брат му.Нагаждач,турска подлога,и сега плюе по Русия,но сега такива просперират ,и управляват,и не им пука,че вече се знае и годината в която ще изчезне и последният българин,не 7.62 а картечница с водно охлаждане си трябва,че много има за препане,и АК-то ще загрее.
  • 37 Гост

    1 0 Отговор
    Този доносник има нужда от лечение!
  • 38 2016

    0 0 Отговор
    Какъв Христо Ботев си ти бе съществo
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове