Last news in Fakti

23 Февруари, 2016 06:28 15 624 25

Десетокласник спести 14 бона от продажба на наркотици

  • десетокласник-
  • спести-
  • 14 бона-
  • продажба-
  • наркотици

Преглед на печата

Десетокласник спести 14 бона от продажба на наркотици - 1

Десетокласник успя да спести 14 000 лева от продажба на наркотици. 17-годишното момче, натрупало сумата за година и половина, докато продавало дрога, съобщава в. "Монитор". В  почти всеки клас в големите градове има по един дилър, а всяко училище има и "готвач", който забърква наркотиците. Рекордьор по дилъри е София, където само за година са били заловени 171.Повечето от тях са момчета на възраст между 14 и 17 г., сочи статистиката на МВР за малолетните и непълнолетните, минали през детските педагогически стаи за извършени престъпления.

Даниел Митов: Няма проблеми с генералния ни консул в Истанбул

Няма да коментирам дали е обявен за персона нон грата аташето по социални дейности към турското консулство в Бургас нито сега, нито в бъдеще, в съответствие с дипломатическата практика. Що се отнася до появилата се информация, че е имало проблем с българския генерален консул в Истанбул, искам да кажа, че той е там и си изпълнява задълженията, с мандата, с който е изпратен. Това заяви външният министър Даниел Митов, цитиран от в. "24 часа". На въпрос дали сформираната в парламента комисия, която трябва да установи дали има опити за намеса на Турция и Русия в българската вътрешна политика, той заяви: "НС има право да направи каквато комисия прецени и да натовари изпълнителната власт със съответните задачи. Готов съм да се изправя пред тях и да говорим".

Посланикът на Франция: Има проблем с върховенството на закона в България

Има проблем с върховенството на закона в България. Без политическа воля у вас помощта от ЕС е безрезултатна. Това заявява н.п. посланикът на Франция Ксавие Лапер дьо Кабан в интервю за в. „Труд“. Близо 2 години минаха, откакто френският дипломат произнесе в тв интервю знаменитата фраза: „Има гнили ябълки в съдебната система на България“. Според него доста важни неща са се случили в тази връзка оттогава у нас. Не чуждите експерти ще ви направят съдебната реформа. Така дьо Кабан коментира искането на премиера Борисов специалисти от ЕС да дойдат и да помогнат да се подобри правораздаването ни. Според френския посланик за това трябва да разчитаме главно на българското Народно събрание.

В Ловешката болница на тъмно обединяват отделения

Медицинският персонал на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч излезе на протест вчера, съобщи в. "Дума". Протестът е заради структурните промени, подготвени от ръководството, за което хората не са информирани. Медиците се заканиха, че ще направят жива верига и ще подадат колективна оставка, ако до 5 дни прокуристът на болницата д-р Снежина Митова и целият съвет на директорите не сдадат постовете си. По данни на Търговския регистър в борда са д-р Тихомир Бенев, Константин Атанасов и д-р Пепо Нешев. В петък в болницата започнало обединяване на отделенията, разместване на оборудване и обзавеждане по етажите, алармираха лекари в местните медии. Протестиращите бяха категорични, че "това ръководство погубва болницата".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    7 0 Отговор
    ТОВА МОМЧЕ ЩЕ ПРОДАВА ДОКАТО Е ЖИВО
    НЕ ГО ВИЖДАМ ДА РАБОТИ ДРУГО НИЩО

    Коментиран от #5, #11

  • 2 Киро

    0 4 Отговор
    Лягай да спиш vasik

    Коментиран от #3

  • 3 Чакала

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    Това е добър коментар на Васик, интересно полицията защо не постави "уши" в училищата ? млади полицаи или полицаики които я като физкултурници или продавачка в лафка биха могли да разкриват
  • 4 Тони

    4 0 Отговор
    И после как да работят за по 500 лева, като с продажба на наркотици забогатяват?
  • 5 КАЛДЪРМЪША

    0 7 Отговор

    До коментар #1 от "Vasik Atanasova":

    ЗЪМАИ ГО ПРИ ТЕБ НА КЪРУ БЕ АХМАК
  • 6 незнайко

    4 0 Отговор
    Заради такива заглавия и публично оповестяване на криминални прояви от деца, сме на този хал. 20% от младите не работят, но и не учат, това го пише в друга статия, за дуалното образование, каквото и да значи това.
  • 7 гост от бургас

    4 0 Отговор
    поздравления Анжелина Димитрова! Страхотна реклама направихте пред и за всички ученици в България. Свършиха ли важни новини в страната?
  • 8 Иван

    2 1 Отговор
    Тук за втори път в последните няколко дни се пише статия, с възхвалителен характер към престъпленията. Миналият път беше, когато вдигнали развалената патрулка и как потенциалните убийци на пътя се радвали. Моля да промените стила!

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Иван":

    Статията е поднесена така, все едно момчето ги е спестило от продажба на курабиики и го е направило с някаква благотворителна цел. Такава информация трябва да се поднася с укор, а не с възхвала, понеже децата които нямат и лев на ден в джоба за закуска ще го видят това и ще си кажат, че и те искат да си купят смартфон, лаптоп и др, а това ще им се стори подходящо занимание, тъй като са малолетни. По-добре пишете за това какво се случва с тези престъпници след като ги хванат, направете истинска разследваща журналистика като стигнете до резултатите от тези фактологии, понеже инак е само една статистика, която не помага никому.

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ТХК

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Vasik Atanasova":

    Тези не живеят дълго...ммм. Нека се порадва още някоя и друга годинка на скромния си оборот
  • 12 Кобрата

    0 3 Отговор
    Големи далавери въртят учениците в днешно време, ходят на училище уж да се образоват, а стават дилъри и правят луди пари...
    Е ако не друго поне не са в тежест на семействата си, пък и никой никого не кара на сила да отиде и да си купи наркотици, който купува и употребява си е за негова сметка
  • 13 drusalka

    0 1 Отговор
    Много е яко, да се друсаш. А и може да "спестиш" някой лев. Супер.
  • 14 Чакала

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Ажелина Димитрова да прочете коментар ном.9 "Такава информация трябва да се поднася с укор" , заглавието би трябвало да е "Полицията хвана е десетокласник който тровил цяло училище години наред, присъдите в случая са ........ "- отваря се НПК и се пише - от 5 до 15 г и тн.
  • 15 РаботливНарод

    1 2 Отговор
    Ми работи си момчето-вие кво искате?! Поти се с труд на челото си изкарало някакви къси 14 000лв.! От сутрин до вечер - да не му е лесно?! Все пак една хубава кола е 10 000 лв...един АйФон е 2000 лв. и един убав таблетец... Те дрехите пак са 2000 лв...Филип Плейн ала бала!
    Все пак в Китай е закъснял вече и е възрастен-там от 10г. работят децата!

    Коментиран от #19

  • 16 Посетител

    1 0 Отговор
    Когато бях ученик в края на 90-те до 8-ми клас в Люлин, в даскалото имаше поне 4-5 "каки" от по-горните класове, при това от български произход, които бяха много по-напред с материала от циганките сега, и имаха натрупани приблизително същите средства, само че с 000 повече (по старите пари) - бяха си милионерки от сеанси. Това си беше публична тайна, и учителите го знаеха, и никой не си мърдаше пръста да вземе някакви мерки. Сега на едно приятелско семейство дъщерята е в седми клас и има съученички отново от български корен, които имат доказано бедни попечители (баби или лели - родителите им са в чужбина), които имат необикновено скъпи дрешки от моловете за по около 1000 лв. един кат и последни модели IPhone. Откъде имат средства е лесно да се догади човек. Така че нищо ново под слънцето. Винаги е имало, има и ще има такива тийнейджъри...
  • 17 Мишка

    0 1 Отговор
    Абе че няма да го осъдят няма.Ама я НАП да го провери плащал ли си е данъците и усигуровките и ако не е да Му тръсне една солена глоба.

    Коментиран от #18

  • 18 Кобрата

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "Мишка":

    К'ви данъци и осигуровки на 17 години бе? Той не е пълнолетен 10 клас е. Пък и как ще декларира мръсни пари?

    Коментиран от #20

  • 19 Кобрата

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "РаботливНарод":

    Ми така е, правилно! То може да е нечестно, но пак си е труд, не е за всеки тази работа...не е лесно
  • 20 Мишка

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Кобрата":

    Ооооооххххх кобра кобраааа и ник-а и аватара си ти отговарят на умствения багаж бате.

    Не усещаш ли иронията та задаваш глупави въпроси да се излагаш пред хората?

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Мишка

    0 3 Отговор
    Поне не е глупав шоп.
    Хората още на времето са го казали:Прост народ слаба държава.
  • 23 ГОСТ

    1 0 Отговор
    що за държава е това,пълен ъпсурд
  • 24 ОТГОВОР

    1 0 Отговор
    Ами защото полицията закриля дилърите.
    А да сте прочели да е заловен някой търговец на наркотици от високите етажи?
  • 25 999

    1 0 Отговор
    Момчето гледа от батко си Брендо а може и да са рода.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове