Last news in Fakti

15 Юни, 2016 19:13 3 127 27

Румъния ни иска в общ флот срещу Русия. Борисов: Не ми трябва война

  • румъния-
  • фронт-
  • русия-
  • бойко борисов

Предложението за общ натовски флот в Черно море, представено от Йоханис като Регионална черноморска инициатива

Румъния ни иска в общ флот срещу Русия. Борисов: Не ми трябва война - 1

България, Румъния, Турция и Украйна да създадат общ боен флот в Черно море, който да неутрализира Русия. Това предложение е отправил в сряда румънският президент Клаус Йоханис към премиера Бойко Борисов. Това стана при посещението на румънския президент в София.

В началото на юни същото предложение отправил и премиерът на Румъния Дачиан Чолош при визитата си у нас, научи “24 часа” от източници в правителството.

“Това е опит да бъде въвлечена България в допълнителен конфликт. Нищо не налага допълнителни войски да бъдат разполагани в региона. Не ми трябва война в Черно море”, отговорил в сряда Борисов на искането на Йоханис.

Според присъствали на разговорите българският министър-председател дори повишил тон.

Предложението за общ натовски флот в Черно море, представено от Йоханис като Регионална черноморска инициатива, срещна обаче пълната подкрепа на президента Росен Плевнелиев. Освен това двамата президенти декларираха, че “приветстват решението на САЩ да дислоцират военноморски части в Черно море в рамките на Европейската инициатива за гарантиране на сигурността на съюзниците в Европа”.

Според български военни експерти румънското предложение предвижда и превръщането на военноморската ни база Атия край Бургас в голяма американска база на Черно море.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САМОЗАБРАВИЛИ СЕ БУНАЦИ И ПОДЛОГИ

    4 0 Отговор
    ВИЖТЕ ГИ ТИЯ ПАЛЯЧОВЦИ ДОБРЕ.ПОСЛЕ ГИ ОЧАКВАМЕ НА ПЪРВА ЛИНИЯ НА ФРОНТА ДЕТ ИСКАТ ДА ОТВАРЯТ А НЕ ДА СИ СТОЯТ У СОФИЯ И БУКУРЕЩ НА КРЕСЛАТА.
  • 2 кроко

    2 1 Отговор
    Шшшшш, т'ва боко тиквуна можел да мисли, бе! Да се запише в историята, че поне веднъж е казал нещо разумно.
  • 3 браво

    0 4 Отговор
    Щом ватенките имат флот ,защо и другите черноморски държави да не създадат свой общ флот.Руснаците знаят че силиците им срещу НАТО са мноооого символични ,така че ще полаят малко и ще спрат.То не че флот в тази бара наречена море е необходим,докато Турция контролира проливите и съответно НАТО.
  • 4 ТИКВОЧ

    1 2 Отговор
    После се чудим защо другите държави се развиват ,а ние все на опашката.С тая к..венска политика да не разсърдим някой и да сме добре с всички се докарахме до кривата круша.Браво на Румъния за последователната пронатовска и проамериканска политика.Констанца издърпа почти целия товарен трафик в Черно море,а само Букурещ има БВП колкото България.Продължавайте да лижете руснаците роби.

    Коментиран от #5, #9, #10, #12

  • 5 tost

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "ТИКВОЧ ":

    Със същите думи Хитлер ги е коткал румънците,само че при Сталинград историята е друга
  • 6 antimediator

    0 3 Отговор
    Гойко Митич да не се прави на ущипана мома!
    Румънците заработват повече пари от нас, правосъдната им система работи.
    Затова като се опитва да им опонира нека да ни предложи по-добър стандарт и живот от тяхния.
    Не може като е бил на специализация в Москва да не е филмиран.Затова и се опъва .
    Грешката си е на нас обикновените граждани , че имаме за премиер един милиционер-невежа.

    Коментиран от #11

  • 7 Ник

    3 0 Отговор
    Единственото нещо, за което бих се съгласил с "тоя".
    Румъно-Българо- Турски флот не ни трябва! И от двете държави имаме да си прибираме територия. Историята показва, че въпросните при всеки удобен случай биха навлезли в България за да вземат територия.
    Май малко хора помнят споровете и битките с Румънците за Добруджа и те не са единичен случай!
    Помнете родовата си памет!
    Гърци, Румънци, Сърби и Турци не могат и не са наши съюзници
  • 8 Коцето

    3 0 Отговор
    До коментиращите подолу : Като искате флот дайте си едногодишната заплата в полза на МО!!!Не смятам да воювам с когото и да било,с Русия пък изобщо!Правилно решение на Премиера!Плевналиев може да си плещи каквото иска-малко му остана,ще го изтрая!
  • 9 НЯМАМ ВИСШЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ТИКВОЧ ":

    ГАТ НА ВАРНЕНСКА БЕЗМИТНА СЕКИ МЕСЕЦ ИМАШЕ ПО 15000 МОТОКАРА ЗА ИЗНОС ЗА ДРУГИТЕ ВЛАКОВИ КОМПОЗИЦИИ С ДРУГИ СТОКИ НЯМА ДА ПУСКАМ ЦИФРИ ЧЕ НЕ МОЙШ ГИ АСИМИЛИРА КЪК МИСЛИШ КРАТУНО КОЙ БЕ ВИНОВЕН РАБОТТА ДА ВЪРВИ А СЯ КОЙ Е ВИНОВЕН ДА НЕ ВЪРВИ ??!;;...
  • 10 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "ТИКВОЧ ":

    .ати тъпото разсъждение!
    За да си добре трябва да водиш война с Русия ли? Изобщо ходил ли си войник, бе анонимен?
  • 11 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "antimediator":

    Ето още един, който си мисли, че за да се вдигне стандарта трябва да се воюва с Русия!
    Сигурно не знаеш от коя страна се държи оръжие, но искаш война.
    Много Кънтър Страй имало тук!
  • 12 Ник

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ТИКВОЧ ":

    Понеже съм от Варна и пряко свързан с пристигащите товарни кораби, ще ти обясня, че преместването на товаропотока от Варна Изток и Варна Запад към Констанца не се дължи по никакъв начин на НАТО. Натовските кораби, драги не носят положителен търговски баланс за страната.
    Можеш да благодариш основно на другаря Борисов, Московски и разбира се приятелите на премиера ТИМ.
    Това което се случи, е да вдигнат таксите за престой и товаро-разтоварните операции на Порт Варна.
    А онези двамата описани по- горе, благодарение на личните им действия Варна и Бургас загубиха товари. Сега през Солун минават годишно по 20 000 контейнера само за България!
    Това пак повтарям е с личните усилия на онези двама - Премиер и министър.
  • 13 jambazina

    2 0 Отговор
    Айде пак се почна в първо лице.
  • 14 Биби

    2 0 Отговор
    Да се съгласиш да повтаряш грешките от историята е висша тъпотия.... Допуснаха да ни впрегнат в пакта Рим-Берлин-токио през Втората световна война и в резултат я духаме от лъжекомундета тоталитаристи цели 72 години и край няма тая номенклатура.... Допуснахме през Първата световна война пак да ни впримчат в канцлерската войнственна машина и пак я издухахме въпреки, че тогава армията ни бе по-добре и от сега, изклюмнав въоръжението, което бе по-примитивно. Е, може ли да се наречем нормални, ако допуснем трети път да ни впримчат във война и то пак срещу руснаците? Това би било пълен кретенизъм - не, че не сме идиоти, да търпим вредни политици към нас. тогава защо да правим флот, за борба с Россия, след като искаме туристите им? Няма логика! Или си добронамерен или открит враг, но никога не бъди двуличен, към онзи, който не ти е пряк враг! Друг е въпроса, че трябва да се пазим от русската олигархия, твърде богата и могъща, но това едва ли е всичките руснаци! Г-н Плевнелиев има основание да се страхува, от русски флот, понеже именно тази политическа каста, която ни постави като слуги на всеки диктат отвън и ни закопа за 27 години е подизпълнител на външни директиви. Не съм сляпо руско лоби като някои хора, но да се караш с руснаците, зад а угодиш на други си е висша простотия! Ето г-н Орбан ми хареса като политик - не с скара с руснаците, гарантира на онези концерни от ЕС и зад океана, че ако играят почмтенно бизнеса им е гарантиран от държавата Унгария, и на практика се оказа правилният умен и далновиден държавник. А ние? Президента ни е руссофоб, ние не искаме да се караме нито с руснаци нито с американци, но ни скарват лобита, и вместо да си оправим законите и оттам и икономиката ние скачаме към гробищата и мизерията заради политици? Ето това вече е най-голямата простотия в космоса. А казват, че сме били умен народ? Да умни роби слуги да, но не и народ не и хора.
  • 15 къв си ти имаш ли комплекси

    0 1 Отговор
    Абе къв е тоя дървен философ ХаБиби дето се е навъдил във форумите и само плещи глупости???? ужас

    Коментиран от #16

  • 16 Биби

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "къв си ти имаш ли комплекси":

    Наричай ме - ПИЧ! Това ще е името, което ще нося отсега и нататък в диалозите си със света... Ако това, което плещя са глупости, аз предлагам да те пратим на едно реално учение - пускаме те в гората с едно АК и след теб, 100 въоръжени професионални пехотинци! може да не са русснаци, може да са наши, може и други, наемници? Ако оцелееш и ти хареса, лазенето из тиня, плюенето на комари и хапането по задника от комари мухи и тръни, коприви, значи си истински мачо? Едва ли ще ти хареса - сега комарите са гладни, тръните са свежи и бодат яко, а копривата яко жули... Ако пък настъпиш и пепелянка, или усойница, щастието ти ще е пълно...ще виждаш голи мацки по чукарите и може да пееш дори...? Аз съм си глупав и всички го твърдят! Срам не срам такъв съм! Но ако ти завалят поради продажни политици на тиквата Тополь-М и то защото на мафиоти на постовете им е кеф или са подкупени и са взели милиончета затова? тогава ще се кефиш ли? А и какво са ти криви руснаците, че да се радваш на войната срещу тях? Аз не се радвам на нито една война, освен на войната срещу тероризма, понеже често терористите са маниаци за власт и пари. Иначе колко народец умира и страда заради кефа и парите на малцина броя им не знаем....? И щом си толкова умен, представи си, че след три години си женен, имаш бебе и изведнъж войнственните играчи нападнат руснаците? И те пък от щастие вземат че пратят към тиквата на Плевнята и местните играчи по някой ЕсЕс-600? И вземе, че бебето ти стане на въглен пред очите ти бе фукльо? Ква ще я пееш? И няма ли да е късно, щото си или платено Соросоидче или Ганьовче продажно? като ти пречми някой тук, трепи него из администрацията, какво са ти криви руснаците?!!! като създават бюрократични пречки тук политиците, тях да сритаме, не са ни криви руснаците, това умнико не го ли схващаш? да аз искам да има армия да ни пази, но тя става наемни кна чужди интереси с такива началници... И ако утре империалисти започнат война ти със сигурност ще я духаш. Аз също, но поне знаяь, че го дължа и на тикви като теб. Доволен?
  • 17 Биби

    3 0 Отговор
    Борисов е отговорил правилното, за което - уважение! ние нямаме никакво право да се заангажираме в имперски войни на алчни кръгове, било срещу Россия, било срещу САЩ, било срещу който и да е! Трябва просто да защитанваме нас си, да отстояваме своят живот свобода труд! Че някой имперски кръг не мирясва и все гони руснаците за да ликвидира и ограби ресурсите и, това нямаме вина! то не беше първо световна, втора световна, сега и трета световна ли искаш? Ами като си такъв войнолюбец запиши се поне в армията - търсят маниаци като теб! Мен няма да ме вземат - на години съм, но като гледам морала и да ме викат няма да ида вече! Е, цивилен бих работил, но да козирувам на генерали готови да издигнат в култ Очите и да те предадат на огън и смърт заради егото си, не искам вече! А ти, велики пълководецо, да знаеш - Ленин, Кутузов и други видни "рашън" личности са били от български произход. нищо повод за суета - просто факти! Искам ад кажа, че да се радваш на войната срещу Россия, която се води от Атланти, Рептиликус и други и използуват Ганьовци като теб и други на постовете тук и по света е меко казано - ПРОСТОТИЯ! не забравяй, че целта не е Россия, тя е само едно от нещата! Целта е световен РАЙХ - ечтата на нацистите зад кадър да узурпират света и да наложат техният концлагеристки тираничен световен ред! Джихадистите са само едно от средствата за това, както и ЕсЕС. Та твоята мижитурска радост на послушно заплатено говедце на хранилка на няКОЙ е бъдещето ти смъртно ревливо и разкайващо се сополене, но ще е късно, ако допуснеш злото да се разрастне до чудовищни размери! Злото е като болест - докато е малко лесно се лекува и спира! Нарасне ли, трудно се спира и лекува! И идва момента или го унищожаваш или то теб! Като кариеза и води до вадене на зъб! Ето затова ти, подигравачо, трябва да погледнеш и от ъгълъ на "идиота", който съм според теб! Промивам ти мозъка с факти, а ти си вади изводите! за мен фактите стоят най-отгоре, те са ИСТИНАТА! А нищо не стои над тях.
  • 18 Левски

    3 0 Отговор
    Браво на Борисов! Дано по често да мисли мъдро както сега! Пожелавам му успех! Спазва великата фраза никога против Русия!
  • 19 Съдба

    1 0 Отговор
    плевналиев пак продължава да работи против интересите на България
  • 20 qankov

    1 0 Отговор
    a be koi ni osvobodi ot tursko robstvo 500 godini RUSSIQ nqkade da pi6e v istoriqta saedineni amerikanski 6tati ne da vnimava kakvo govori tozi sme6tik plevnaliev ina4e evala za tova koeto e kazal Boiko s ne6to da ni zapla6va rusiq ne ina4e amerikanzite s pravqt voinite I gledat seira posle ina evropata s tezi pal4i6ta ot bejanzi pardon platejosposobni bejanzi rasturiha zqla afrika za6to ne si gi vzemat v amerika a evropata opava zelq k..
  • 21 Сори

    0 0 Отговор
    Причината Борисов да не се стгласи на общ Флот срещу русия е не само че не иска война ....ами ние нямаме и флот с който да участваме...някакви стари руски кораби ...които за времето са били добри.........
  • 22 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    БРАВО БАТИ БОЙКО НИКОГА СРЕЩУ РУСИЯ
    ТОВА Е ПУНТА НА АМЕРИКАНЦИТЕ
    ДА СЕ ДРАЗНЯТ А ДА ПУСКАТ ДРУГИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ
  • 23

    0 0 Отговор
    БРАВО БОЙКО, не съм гласувал никога за теб, но тука ми хареса че проявяваш характер и не си съгласен с Вашингтон, тоя Плевнев няма ли да се махне един път завинаги от хоризонта.
  • 24

    0 0 Отговор
    Русия няма намерение да воюва, американците дрънкат оръжия под носа на Русия на 10 000км. от своите граници, нормално е Русия да е малко по-нервна, ако беше обратното кво щеше да стане......
  • 25 mediator37

    0 0 Отговор
    Русия още не е готова за война. Превъоръжаването на сухопътните й войски е в начален стадий.
  • 26 Марио Ангелов

    0 0 Отговор
    Шезофреници ,двамата с плевнята!
  • 27 някой си

    0 0 Отговор
    Браво само така бате Бойко не им се връзвай на тези смотаняци................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове