18 Юли, 2016 05:45 3 607 10

Поне 80 лева за вечеря по морето това лято

  • вечеря-
  • морето-
  • лято
Поне 80 лева за вечеря по морето това лято - 1
Снимка: Факти.бг

Поне 80 лева излиза вечерята по морето за четиричленно семейство това лято, показа проверка на в. „Монитор“. Сумата обаче скача над 100-150 лева., ако не се пести от алкохола и вместо цаца и сафрид се хапват по-скъпи риби. Затова семействата с деца масово се изхранват от промоции, които кръчмите пускат в определени часове.

Ако човек реши да изпие една малка ракия за 2.50 с шопска салата за 4.50 лв., порция пържена цаца за 5 лева и една наливна бира за 3 лева, сметката излиза точно 15 лева. Вместо цаца, може да хапнете пържен сафрид за 8 лева или попчета за 7 лева. Порция миди натюр в заведение по Дамбата в Балчик е 8.50 лв. Пържените картофки са по 3 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 1 Отговор
    А цените в Гърция (Халкидики - двойна хотелска стая 45евро):
    Бира - 1,5-1,8 евро
    Порция морски дарове - скариди,октопод,калмари: 12-18евро
    Плато морски дарове - достатъчно за поне двама - 25 евро
    Ципурата и скаридите са на 5 евро килограм и може всяка вечер да ядете скариди на грил, трябва ви само лимон.
    Като седнеш на масата ти носят задължително голяма бутилка вода и панер хлебчета за 3 евро, шезлонг и чадър за 1-2 евро, но получаваш малка бутилка минерална вода или безалкохолно.
    Знам, че сравнението е изтъркано, но ако някой не е ходил до Гърция, където пътищата са хубави, да пали колата и да потегля, там хората знаят какво е туризъм, а тук е мизерия, смрад за същите пари.
  • 2 нацепената батка

    1 0 Отговор
    ТОВА са пълни глупости!!! Не казвам, че е евтино, но може да се мине с много по-малко. В заведение в Царево или Ахтопол цацата е 1,20 за 100 гр., бирата е по 1,80, супа 2 лв, основно по 3-5 лв., торта или палачинка по 2 лв. За 4 човека от-до макс 50 лв. Е, ако искате да ядете в Слънчака, на Какао бийч при кифлите и батките или по скъпите кръчми във ВИП курорти - това си е ваш проблем. Кученцето скачка според тояжчицата.
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    Това наистина са пълни глупости, във Несебър и Равда има кръчмета дето за 30лв. ще си спретнете страхотна вечеря за цялото семейство, без алкохол разбира се. Аз лично си направих резервация на Слънчев бряг ол инклузив за трима 6 нощувки за 600лв.
  • 4 onq s konq

    1 0 Отговор
    Като метна палатката в камиона на един приятел дето пътува редовно до Варна,като напълня и една торба с хляб,краставици,домати,сирене,салам,консерви и ракия и ми излиза без пари.После на връщане пак с камиона.

    Коментиран от #5

  • 5 що така бе баро

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Конски, кво стана с БМВ-то да не е на ремонт?
    Уж си баровец, с БМВ, пък нямаш 150 лв за едно ядене. :)
  • 6 Име на гост

    0 0 Отговор
    Най-странното е че ако направиш резервация от чужбино за нашето кафяво море, ще ти е доста по-евтино. Естествено, че цените в статията са примерни, но има и доза истина. Проблема е ,че за да държат сравнително ниски цени повече от 60% от кръчмарите пазаруват смрадливи нища дето са за хвърляне. Ол инклузива се получава със скапан алкохол и миризлива манджа. Е добре са замаскирани нещата, но са си смрадни. И преди да ми се отвори някой и да каже, че не е верно, ще ви кажа, че това го знам от опит. Имам няколко години опит като готвоч на нашето кафяво моренце. Няма значение колко звезди е хотела, посинелиците са еднакви. Рибата почти винаги е замразена и с неясен произход. Та така по въпроса с цените и ценообразуването. Даваш пари като за почивка а се връшащ с чревни инфекции и си си скъсал нервичките. Срамота!!!
  • 7 лост

    0 1 Отговор
    Много ми е чудно, кой хляб ще изтрае цяла седмица, без да хване картофена болест.
    А и ти ще гледаш как хората са по заведенията, докато си се свил като мишка в ъгъла с консервите си. Това не е никаква почивка.

    Коментиран от #9

  • 8 exxxmoretooooo

    1 0 Отговор
    хм малко надути ми се струват тези цени , но може и така да е ще видя след 15 август. аз си почивам на вилата между балчик и албена поне за спане пари не давам. пълня хладилника от нормален магазин, но се обядва и вечеря навън няма да тичаме с децата за едно ядене до горе. по заведенията в албена си е скъпо така е , ако си седнеш на стабилно хапване. а иначе по хотелите до 20.00 има така наречения олл инклузив за 12 лева ядеш на корем така ,че има начини, а в балчик си е евтинийка из кръчмичките които не са по алеята. всеки според джоба си. но да носиш храна и ходиш като прошляк ама видиш ли и аз съм там. по-добре стой си в панеления коптор и иди на басейнче. по-добре ще е .
  • 9 ъве

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "лост":

    Тогава ще кажа на шефа да ми увеличи заплатата, защото не съм почивал от 20 години
  • 10 ббту

    0 0 Отговор
    В повечето по големи градове са такива цените! Не виждам нищо сензационно в тази статия!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове