Last news in Fakti

7 Декември, 2016 11:41 3 567 5

Борисов с остра реакция срещу Корнелия Нинова

  • борисов-
  • остра-
  • реакция-
  • нинова

Над 200 милиона от ЕС за справяне с бежанския поток вече са по сметките ни, чакаме и другите, заяви премиерът в оставка

Борисов с остра реакция срещу Корнелия Нинова - 1

Премиерът в оставка Бойко Борисов с остра реакция срещу Корнелия Нинова пред министрите тази сутрин.

Преди правителственото заседание той коментира вчерашните упреци на лидера на БСП, че държавата е договорила по-малко пари за бежанци от Европа, отколкото е обявила публично.

„Стана така, че сме виновни, че над 200 милиона вече са ни по сметките, сега чакаме и другите. Това можах само да разбера от вчерашните пресконференции. Положихме усилия да дойдат тези пари в България, дойдоха. Който може повече, всеки ден настоявам да дойде и да вкара повече”, каза Борисов.

Държавническите решения не са популистки, не са много приемливи в първия момент, но времето показва, че са правилни, коментира той.

„Ние по тези теми многократно сме искали да има разбиране, защото самите европейски социалисти гласуваха в Парламента за много по-меки мерки от нашите… Двойният стандарт, лъжите, измамите рано или късно лъсват, като при референдума. Всички мислеха, че това е атака срещу нас, а то е срещу държавността. Аз си спомням това предаване „На четири очи“ – ясно обясних какви са рисковете, казах истината. Госпожа Нинова на Консултативния съвет каза, че не са говорили за рисковете, защото тогава били в предизборна кампания… Сиреч, когато е предизборна кампания – може да лъже, когато не е предизборна кампания, може и да търси помирение. Не че не съм за помирение, не че не съм за национална отговорност, но не можеш да рушиш, рушиш, рушиш и когато трябва да градиш, да кажеш: „Ама ха сега всички да градим”. Ние поемахме пасивите на проевропейската си политика, това, което всички ние, хуманните европейски демократи прилагаме”, каза министър-председателят.

Припомняме, че лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че страната ни няма да получи в пълен обем обещаната помощ за охрана на южната ни граница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ivan

    11 8 Отговор
    Тиква, лева или евро?
    Джипа последно брониран ли е или не е брониран?
    Или си толкова тъп, че си мислиш, че е брониран а той не е....
  • 2 Издислав

    11 6 Отговор
    дано са последните пари, които ще откраднете...
  • 3 Тодоров

    8 3 Отговор
    Борисов, и нашата реакция е остра. Това не са пари за справяне с бежанския поток, а пари за строеж на нови лагери, които вие сте обещали и сте си сложили задниците. Колко от тези пари ще се заметат по пътя или потънат в партийна каса/или в джоб/или в чуждестранна банкова сметка е друг въпрос. Вие просто продавате България и българите. Ердоган ви прави на маймуни и гледа как да се отърве от неговите цигани и селджуци. Не е вярно, че в лагерите в Турция има 3-4 милиона бежанци. Те са 10 пъти по-малко. Ердоган може да интегрира тези бежанци (основно сирийски) в Турция и ще прати в България тези, които не му трябват (всякаква измет от Иран, Ирак, Афганистан и др.). А между тях задължително някой терорист, някой краен ислямист, които с жест показват как се реже гърло на неверниците. Поразходи се в Овча Купел 2 (сам), влез във Фантастико, влез на публични места и виш как се държат "горките" мигранти. Осъзнай се пожарникарьо, слушай повече критики, може да ти дойде акъла и да направиш нещо свястно за хората (заплати, пенсии, здравеопазване), не само да слушаме за булеварди, метро и магистрали. София - да, но провинцията - хората да ги ожалиш от немотия и липса на работа.
  • 4 ЛЪЖЕЦ

    6 5 Отговор
    бАТИ бойко ти си по голям лъжец от циганина твоя брат. Брат ми не обеща ли че ще намалиш нула лева субсидия за партиите след референдума. Ама получи средното пръст щото тя си остана 11лева. Много крадете бе брат ми повече от всичките братя циган. И сега по сметките Ви и щото реве Нинова ще трябва да ги връщате в държавата. ти брат ми сутрин обещаваш вечер съжеляваш и се отричаш.
  • 5 И те така те

    1 0 Отговор
    Да си кажем истината-яд ви е ,че не сте вие там да крадете и за това бълвате змии и гущери срещу Борисов. Българинът е против статуквото само когато не е част от него. Искам да ми кажете-кое правителство през последните 25 години е крадяло по-малко от сегашното? Правителствата се сменят ,ама хората в тях са все едни-българи.Няма как да избягаме от гена си. И искам да чуя от някой - кой да управлява държавата? Дайте нещо по-добро от Борисов. Същото е с демокрацията- не е добра форма на управление, но по-добра още не е измислена. Ако си мислите ,че като дойде друг ще цъфнем-много се лъжете.Аз 89-та бях на 16 и всичко помня. Еуфорията-СДС ,за 10 години ще стане Швейцария на Балканите и прочие други пълни глупости. И Костов помня и всичко.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове