24 Февруари, 2017 19:18 2 426 6

Наказано момченце скочи от прозореца на детска градина

  • момченце-
  • скок-
  • детска градина

Шестгодишно момче е настанено в хирургичното отделение на общинската болница в Дупница с комоцио. Малчуганът скочил от прозореца на детската градина, след като бил наказан да стои сам в стая.

„Синът ми е бил наказан от учителката за това, че се е опитал да разтърве две деца, които се дърпали за дрешките, като е бил затворен сам в стая, на която прозорецът бил отворен. Синът ми е скочил от прозореца, който е на около 2 м височина, и е с разцепена уста и с комоцио. Инцидентът е станал около 10,00 ч. Наша позната случайно минавала покрай детската градина и видяла детето ми да плаче в двора на училището с окървавени дрехи. Той е искал да излезе от входната врата на двора на детската градина и да се прибере вкъщи. Нашата позната го е завела отново вътре. Аз бях на работа, търсили са ме по телефона след инцидента, но не съм го чула. Звъннали са на свекър ми, на когото е казано, че има инцидент, но не са уточнили, че детето ми е пострадало. Казали са, че се е сбил с друго дете, каза пред Струма.бг майката Александра Благоева .

Към 11,00 ч. взехме детето и го доведохме на лекар. Оказа се, че има комоцио от падането. Горната му устна е разцепена и не може да яде. От вчера не е пил и вода, обясни тя.

Директорката Райна Хаджийска настояваше да отидем в два часа същия ден при нея със съпруга ми, за да говорим. Като разбра, че синът ми е настанен в болница, тя дойде и се извини. Къде са били учителките и лелките в детската градина, когато синът ми е скочил от прозореца?! Защо го наказват, като го оставят сам в стая с отворен прозорец?”, пита майката Александра Благоева.

Бабата на пострадалото дете Радка Стоименова, която е санитарка в болницата, заяви по повод инцидента: „Нека оздравее внучето ми и ще си търсим правата в съда. Като го изпишат, ще предоставя документацията и медицинско свидетелство на детето в съда. Аз съм била виновна, глезила съм внука ми и той се държал грубо в детската градина… Внукът ми е здраво и палаво дете. Нали учителките са учили как да се държат с децата?! Да направят така, че внукът ми да ги слуша. Всеки месец се искат от нас допълнителни пари за детската градина. Освен таксите даваме по 4 лв., за да се плаща за охрана. Отделно купуваме консумативи за децата”, заяви Радка Стоименова.

„За случая съм информирала Регионалния инспекторат на МОН в Кюстендил. Наказах учителката и лелката на групата. Не е трябвало да го оставят сам в стаята, на която прозорецът е бил отворен. В разговор с К. той ми сподели, че е скочил от прозореца, който е на височина 1.20 м, за да си отиде вкъщи при родителите. Извиних се на родителите на детето. Изпратих писмо до Регионалния инспекторат на МОН в Кюстендил, където съм описала инцидента. Такъв е законът, каза пък директорката на детската градина Райна Хаджийска.

Пострадалото дете е едно от по-палавите в трета група. Често се бие с по-кротките деца. Говорила съм с родителите да намерят начин, а и с наша помощ да намалим агресивността в детето“, обясни Райна Хаджийска.

По случая е назначена проверка от община Дупница и от „Закрила на детето“ към Агенцията за социално подпомагане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чуденка

    10 1 Отговор
    Абе чудна работа - във всеки супермаркет 1000 видеокамери, а в детските градини, където оставяте най-скъпото си да НЯМА???!!!
  • 2 ЦОЛЕ

    5 0 Отговор
    директорките както знаем са политически назначени
  • 3 Бат Саше

    7 1 Отговор
    Ето, вече ще знае какво е да си наказан и защо не трябва да бие децата в градината. Иначе подобна агресия се тушира много лесно от два шамара точно когато трябва. Мама и тате трябва да си свършат работата. Масово подобни деца бият връстници и дори им оставят белези от шевове по лицата за цял живот. Техните родители какво да кажат и кого да съдят???

    Коментиран от #4

  • 4 Учител в ДГ

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бат Саше":

    Явно това дете е доста палаво, щом като е било наказано. Родителите му много добре си познават стоката и не знам защо се опитват да изопачат истината, че се опитвало да разтърве две други деца, които се биели. Ако е било така, то защо не са наказани побойниците, а е наказан той?!
    Жалко, че учителите и възпитателите нямат никакви права. Децата стават все по-агресивни, родителите все по-малко внимание обръщат на рожбите си и това довежда до безконтрол, до безобразно държание на отрочетата им.
    Сутрин ги водят на детска градина, вечер ги прибират след 17:00 часа. прибират се вкъщи вечерят, гледат телевизия или играят на компютърни игри, заспиват, събуждат се и така колелото се върти...
    Не знам защо протестира бабата на въпросното дете, че се били събирали пари за охрана, за консумативи и т. н. За да се развива едно дете, то има нужда от всички тези консумативи. Има нужда от играчки, от блокови листи, от водни бои, от пластилин, от водни бои, от темперни бои, от флумастри, от цветни моливи, от глина, от цветна хартия, от гланцово блокче, от лепило, от тиксо, от ножица, от конструктор, от мозайка, от ксилофон, от маракаси, оттриангел, от книжки за оцветяване, от топки, от федербал, от балони, от тоалетна хартия, от мокри кърпички, от течен и обикновен сапун, от салфетки. от театрални постановки, от екскурзии и зелено и бяло училище, от различни видове спорт.
    Да, от всичко изброено по-горе имат нужда децата Ви, мили родители, за да се развиват, за да са ангаж
  • 5 Венера

    1 1 Отговор
    Тия лоши учителки Те са виновни за всичко.За това че търпят и треперят над малките ви изродчета.За това че майките им и бабите им често забравят да ги вземат градината.Не мога да изброя всичката наглост на родителите и безотговорното им отношение към собствените им деца.

    Коментиран от #6

  • 6 Патето Яки

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Венера":

    Венера предполага се че си една нервна и крещяща детска учителка която оставя децата без наблюдение докато си пафка цигарите и кафето с колежките.

    Ето пример-
    6-годишно момченце е било съблечено голо и бито от... учителка Елена ......пише "Телеграф", цитиран от Блиц.
    ...инцидентът става в ЦДГ 7 "Изворче".......по време на престоя си в ЦДГ детето е било наказано от учителката в 4-та група, която му е свалила панталоните и бельото и го е накарала да стои право и голо от кръста надолу до кошчето за боклук. Освен това в същото време го е пляскала по дупето пред другите деца.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове