11 Март, 2017 16:30 1 240 15

Нинова: Ще възстановим икономиката

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • икономика-
  • русе
Нинова: Ще възстановим икономиката - 1

Нека заедно да променим България! Ще се борим да възстановим българската икономика и земеделие, заяви Корнелия Нинова в Русе.

„Промяната започна с ваша помощ миналата година с избора на Румен Радев за президент. Но това беше само началото. Промяната продължи в партията, за да покажем на обществото, че партията може да се променя, за да промени и България“.

Това заяви пред близо 1000 русенци лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя обясни, че партията се е отворила за граждански структури, земеделци, учени, млади, студенти, спортисти, за хора от средите на младите с увреждания, офицери от запаса, инженери, лекари, учители.

„Всички тези хора дойдоха и ни помогнаха да изготвим националния план за България. Това е днес и предложението ни към вас – да поискаме промяната и да я постигнем“, подчерта председателят на БСП.

Нинова заяви, че основен опонент на БСП е ГЕРБ. „Те оставят тежко финансово и икономическо наследство, което се равнява на 27 млрд. лв. дълг . Една трета от всичко, което е произведено и изработено от всеки от нас, не е наше, а го дължим, за да може ГЕРБ да тъне в охолство и да твърди, че строи България и оставя една стабилна финансово държава“, обясни тя и подчерта, че наследството обаче е само дълг след дълг.

Нинова бе категорична, че БСП няма да увеличава дълга на България. „Днес може да избираме между икономика, която е разпределена между 7-8 фирми, между обществени поръчки, които се взимат от приближени до властта или индустрия, българско производство и българско земеделие. БСП ще се бори до край да възстановим българската икономика и земеделие“, заяви лидерът на левицата.

Нинова обясни, че това ще стане с няколко основни политики. На първо място тя посочи създаването на фонд „Индустрия“, с който държавата ще инвестира в предприятия за българско производство и български стоки.

Като друга мярка тя посочи слагането на таван на субсидията на големите земеделски производители и тя да се разпределя на малките и средни производители на месо, мляко, плодове и зеленчуци, за да имаме българска храна на българската трапеза.

„Ще задължим веригите да продават 50% български стоки на своите щандове“, каза още председателят на БСП и допълни, че държавата ще подпомогне млади предприемачи, които искат да открият българска фирма, като ги освободи 2 години от плащане на данък печалба.

Няма да позволим да сме второ качество европейци.

Нинова заяви, че левицата няма да позволи на българския народ да се предлагат стоки и храни второ качество, защото не сме второ качество европейци.

„Дайте ни своята подкрепа, за да направим тази промяна - за целия ни народ и за България“, призова Корнелия Нинова.

Крум Зарков: Промяната е ангажимент на всеки. Нека я постигнем заедно „Победата е на една ръка разстояние. Тази ръка сте вие“, така водачът на листата на „БСП за България“ в Русе Крум Зарков се обърна към препълнената зала.

По думите му промяната е ангажимент на всеки. „Нека я постигнем заедно“, призова социалистът. Той подчерта, че БСП няма да се откаже от промяната и да я остави на онези с протегнатите ръце от плакатите, които се държат като самозабравили се велможи, на които трябва да целуваме ръка.

Зарков подчерта, че в Русе са живели много бележити българи. Той попита обаче, защо един от най-старите ни градове изчезва, защо за 30 години градът е намалял наполовина.

Той подчерта, че средната заплата в Русе е с 20% по-ниска от средната заплата в цялата страна, а русенската индустрия е разграбвана всеки ден и никой не смее да гъкне.

„Готови ли сме да поставим тези въпроси и да ги решим? Нека го направим заедно“, заяви водачът на левицата в Русе.

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот. Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как Корнелия? Как? Само с голи обещания?

    18 8 Отговор
    Как ще стане това? Стига кьор фишеци!
  • 2 Ами

    18 8 Отговор
    Как, като през 96-та ли? Най-много да възстановите загубите на червената си номенклатура!
  • 3 незнайко

    17 8 Отговор
    Как се възстановява икономика, като заводите са затворени и мащините разпродадени, или са на скраб. Кого заблуждава ? Отвратителна жена !
  • 4 Бай Тен

    14 5 Отговор
    Със такси и глоби и данъци не се прави икономика бе Корнидо. Тя се прави със акъл и с идеи на хора каквито няма във вашето обкръжение на червени лапачи. Или ти се привижда отново, ако си на власт една нова АЕЦ Белене, та да си оближеш пръстите от лактите. То ако имахте и грам акъл щеше да знаете, че ток може да се прави дори и със камъни, ама освен да крадете на друго не сте способни. От 9 септември 1944 година насам сте го показали какво и как можете
  • 5 1234

    13 3 Отговор
    МОЖЕ...,ако върнете ония куфарчета с парите които си раздавахте преди трийсетина години заедно с лихвите мооже,ама на дали!?!?
  • 6 АНТИ МАНТИ

    13 4 Отговор
    Някой вярвали на голямата измама? Гжа . лъжа крой великата измама на века за всички времена .
    Та мисли че сме забравили , предишните фалирания с тяхно управление.
    Кой е този олигофрен да се хване на явни лъжи ?
    Самата тя имаше дела за далавери, беше изпъдена от Станишев .
    Наистина ли ни е взел за балъци ? Сега има доста средсва за усвояване , и се чудя банки? Или ще ни заборчат за бъдещи проекти? Не мога да се сетя кво ще крадат ? Ама те много добре знаят.
    До там ли стигнахме , че пак да ни върнат на нулата?
  • 7 onq s konq

    7 5 Отговор
    Нинова ще прецака НАЙ-ГОЛЯМОТО НИ ИЗНОСНО ПЕРО -ЗЪРНОПРОИЗВОДСТВОТО,защото НЯМА ПРАВО ДА ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯ ЕВРОФОНДОВЕТЕ ОТ ЕДНА ПРОГРАМА В ДРУГА!Резултатът е мигновен-следва спирането им!!!А как ще задължи веригите да продават КАКВОТО И ДА Е на непазарен принцип?Ами нали като не ми хареса цената,ще отида НА ПАЗАРА?Или тя и там ще задължи продавачите на сергиите какво и по колко да продават...по партийна линия!
  • 8 Българин

    11 3 Отговор
    Тази пак откачи,че и много народ покрай нея. Пази Боже да дойдат комунистите пак на власт.
  • 9 ТоШибиян

    3 3 Отговор
    Сега се казва ще извадим титаник хахахахах
  • 10 Петър Папазов

    4 7 Отговор
    Абе защо нито един от коментиращите не дава решение как да се възстанови индустрията. Само хленчене и остане! Нинова иска да го направи! Кажете как ще помогнете!!
  • 11 гост

    3 1 Отговор
    Как да стане това като вие от партийната мафия сте потомствени дегенерати и грабители . На вас ви стига акъла само да грабите и убивате . Вие сте повредена сока която задушава нормалните хора и трябва да бъдете премахнати . Вече 27 години я възстановявате тази икономика , а тя още повече баталясва ,защо ли ?
    А че имало разлика между мафиотите - БСП,ГЕРБ,ДПС,АТАКА,РБ,ПФ,................, ги разправяй на някой друг .Всички тия буквени съкращения са създадени планово от една и съща група изключително тежки престъпници и грандиозни алчници и болни мозъци . За съжаление тази болест се лекува само с олово .
  • 12 Гост

    1 1 Отговор
    Колко броя лъжи в минута изсттрелваш ма?
  • 13 БайХой

    2 1 Отговор
    Червените само лъжат и крадат като цигани. Друго не могат!Товаса го доказали много пъти та не щем още един път в повече!
  • 14 гост

    1 1 Отговор
    Всичките са маскари !
  • 15 Без изход

    4 0 Отговор
    Няма спасение от партийци! Жалко, че народът е пречупен. Една голяма част от необходимите хора заминаха и няма да се върнат. Оздравяването тук ще е бавно и дълго. Но партийците не са само в БСП, те са и в ГЕРБ, ДПС, ДОСТ, РБ, Патриоти, Атака и т.н. Бившите комсомолски идиоти, които ни тровеха живота преди 89 и продължават и сега.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове