Last news in Fakti

13 Март, 2017 11:04 6 216 7

КАТ проверява за колани и Гражданска отговорност

  • кат-
  • полиция-
  • проверки

Мотоциклетистите ще трябва да с каски

КАТ проверява за колани и Гражданска отговорност - 1

От днес до 19 март Европейската мрежа на службите на Пътна полиция организира планирани операции на контрол на пътното движение.

На територията на всички държави-членки от ЕС ще бъдат извършени засилени проверки за използването на обезопасителни колани от водачите и пътниците на моторни превозни средства, както и на каски – от водачите и пътниците на мотоциклети.

В рамките на проверките пътните полицаи ще следят и за използването на детски обезопасителни системи при превозването на деца в автомобилите.

Основната цел на предстоящите проверки е въздействие върху поведението на водачите и пътниците в МПС и на мотоциклети.

Пътните полицаи ще припомнят колко е важно да използват предпазни колани, системи и каски при пътуване, които биха ги предпазили от сериозно увреждане или смърт при пътен инцидент. Използването на обезопасителни колани и каски оказва пряко въздействие на аварийността и в частност на броя на пострадалите и загиналите при тежки пътнотранспортни произшествия.

По време на проверките, освен за използването на обезопасителни средства от водачите на МПС и пътниците, ще се извършват проверки за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    12 1 Отговор
    Желателно е пешеходците също да се движат с каски и да имат з/ка "Злополука", а през зимата грайфера на обувките им да е поне 4 мм.

    Коментиран от #3

  • 2 А досега не

    6 1 Отговор
    Значи сега ще, а досега не са проверявали за колани и други подобни? И какво работиха? Велосипедистите трябва ли да с каски? Защото сега 9 от 10 не са.
  • 3 До Оня с коня

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    И на главите си да носят табели с ЕНГ-то си. Тъй като иначе няма как да ги хващат камерите и да ги глобяват от МВР.
  • 4 А ся де

    4 1 Отговор
    Пешеходците доста често сами са си виновни. Постоянно виждам хора да пресичат на 2-3-5 метра от пешеходната пътека но не и на нея. Пресичат на червено не се оглеждат и очакват едва ли не колите да спират мигновено. Трябва да направят правилник за движение на пешеходци защото повечето си нямат и на идея кога са с предимство и как да пресичат.
  • 5 АЗ С ДЪЛГОТО ИМЕ

    8 1 Отговор
    Абе все казвате кога КАТ проверяват, кажете веднъж кога не проверяват, че да покараме малко спокойно на пътя, без страх от рекет и без страх от това пътуването да ни излезе златно..... Кат освен да всяват смут на пътя и да събират рекет, друго не вършат. Иначе ги мързи като дойдат на ПТП да направят протокол и все агитират хората да се откажат от него и да си правят двустранен протокол. И ако се хванете на тази въдица, после ви чака изненада- застрахователа иска и двете коли да ги снима на живо! И ако виновният не желае да се яви, никой съд не може да го накара, защото не е длъжен по закон. И така си оставате без никакви пари. Само дето на вятъра плащаме застраховки и данъци...
  • 6 КОЙ

    5 1 Отговор
    Какво значи че всявали смут, вярно че има някакви, които като видят патрулка на пътя почват да се движат с 50 при ограничение 90, то ако има как и под асфалта ще минат само и само да не ги спрат. Но ако си редовен, не правиш нарушение и т.н. какво те притеснява КАТ на пътя. Катаджиите са хора като нас, да някои си искат, но не сте длъжни да им давате рушвет, да ви пишат акта или фиша и си понесете последствията с достойнство. А ако ситуацията е спорна, не се карайте и не им дрънкайте лъжи, че това постоянно се пробват да им го пробутват и са станали спецове в различаването на лъжите. Обяснете им като на хора какво и защо и ще видите че и катаджиите са хора. На мен ми се е случвало много пъти да отървавам или с по-леко нарушение или пък направо без акт, без фиш, без подкуп, например веднъж отървах за без колан и с телефон на ухото на магистралата.

    Коментиран от #7

  • 7 Ombre

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "КОЙ":

    Доста си прав, колега. Няколко пъти са ме спирали за нарушения и при един нормален разговор, са ме пускали да си ходя. Като дойдоха топлите дни на 2017г., си разкопчах колана да си сваля якето и се отстрани бяха паркирали полицаите. Спряха ме и ме попитаха дали знам за какво ме спират. Казах им "Да" и им обясних, че няма как да си сваля якето без да разкача колана, а опцията да спра в бус лента в 8:15 сутринта в София е малоумна. Върнаха ми документите и това беше ...
    Лек ден на всички.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове