20 Март, 2017 09:40 1 028 9

Юлий Павлов: Броят на колебаещите се избиратели расте

  • юлий павлов-
  • избиратели-
  • избори

Директорът на Центъра за анализи и маркетинг сподели, че не може да се говори за сигурен победител на изборите

Юлий Павлов: Броят на колебаещите се избиратели расте - 1
Снимка: БТА

"Разликата между първите две партии е доста малка и в рамките на статистическата грешка. Едната от двете водещи политически сили има вероятност 60-65% да финишира първа, а другата има 30-35% също да се класира на първо място. Всички зависи от кампанията и в голяма степен от поведението на колебаещите се избиратели", заяви директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов пред БНР.

"През последния месец броят на колебаещите се не дали, а за кого да гласуват, вместо да намалява с хода на кампанията, се увеличава", каза още Павлов. Според него последната седмица преди изборите трябва да бъде фокусирана върху тези вероятно гласуващи, но нерешили за кого.

"Едната версия е, че кампанията е била доста вяла и неубедителна и затова хората се колебаят кого да изберат. Има и друга версия – че кампанията е била толкова запленяваща, че хората са запленени от няколко политически сили и се колебаят кого да изберат", споделя още той.

Според Павлов е очевидно, че в строгия смисъл на думата намеса от Турция в кампанията няма.

"Защо когато германски или френски министри или функционери на ЕС призовават да се гласува за една или друга политическа сила в зависимост от това коя е тяхната братска партия, това не е намеса, а когато турски министър призовава да се гласува, това е намеса? Това са очевидни двойни стандарти. Целият проблем произлиза от това, че не само България, но и ЕС се гърчи и не желае да признае, че режимът в Турция е недемократичен."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 внвн

    6 7 Отговор
    Изобщо не се колебая - няма да гласувам за никой!
  • 2 стратокастър

    5 3 Отговор
    България се гърчи от доста време и не може да отсече че първо ДПС а след това и ДОСТ са ТУРСКИ ЕТНИЧЕСКИ ПАРТИИ СЪЗДАДЕНИ КОНЮКТУРНО ОТ ДС И БКП, КОИТО НЯМАТ МЯСТО В ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ НА БЪЛГАРИЯ И ВИНАГИ СА БИЛИ ПРОВОДНИК НА ЧУЖДИ ПОЛИТИЧЕСКИ И ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ !!!

    Когато България разреши собствените си проблеми с етническите партии чак след това можем да се занимаваме с Ердоган и други такива като него!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Гост

    1 4 Отговор
    Не подкрепям никого!
  • 4 кроко

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "стратокастър":

    Мозъчнокастрирания, я си припомняме кой беше на власт последните 8 години и сля трите власт така, както са сляти в тоталитарен строй - Бойко Борисов!!! Именно благодарение на него миналата година се регистрира партия гаДОСТ. Освен това ,самия Борисов също от ДС и следователно ГРОБ също няма място в управлението, защото пак подлежи на чуждо слияние и е проводник на чужди интереси.
  • 5 Гост

    3 4 Отговор
    Кроко ти май като всички комунисти набързо си забравил за управлението на Орешарски??? Което беше заедно с ДПС!!! Но плюеш. А това да не се гласува е глупаво и преди да ме оплюете ще ви кажа защо! Така не директно се подкрепя коалицията БСП-ДПС защо техния електорат е строго определен-пенсионери, цигани и така наречените "турци" (макар че ако се определят за турци какво правят в България и защо не се откажат от Българските паспорти и гражданство) и една част неграмотни хора на които каквото им кажеш те са съгласни,така като не гласуваме техния процент се качва и ако не дай Боже дойдат на власт пак се връщаме години НАЗАД в развитието на държавата.За това ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА!!! Точно на комунистите е израза "Те каквито са едните такива са и другите" за да разубедят младите и нормално мислещите хора да не гласуват а те си знаят че бабите и циганите са им в кърпа вързани.

    Коментиран от #7

  • 6 Ами да

    0 4 Отговор
    Според мен изключително важно е за победата на ГЕРБ, дали голям процент от колебаещият се десен вот, ще отиде при Борисов, или при Нова Република, която в момента набира голяма популярност, независимо от положените огромни усилия за нейното медийно затъмнение! Десният вот е разколебан между идейната убеденост и обвързаност с автентичната Десница и голямата вероятност тя да остане непредставена в Парламента!
  • 7 кроко

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    И какво толкова направи Орешарски за една година? Правеше за 250 хил. стената, тиквата я прави за 1 мил. на километър и от 2 години е зациклил на „предстои най-трудния етап” е.ах тва предстоене!!! Орешарски изтегли 1 милиард, тиквата изтегли 20....

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "кроко":

    кроко Той защото беше много "хубав"Орешарски те за това хората с камъни го изгониха ,както всички комунисти между другото!!!

    Коментиран от #9

  • 9 Сретан

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Тези хора Които ,,изгониха" с камъни Орешарси като ги изтегли Борисов от площадите останаха я има няма 100човека-това са думи казани пред БНТ. от Борисов..За пръв път видях че свободно протестиращи могат да бъдат изтегляниот митингите от този който може би и ги изпратил...И ЕДИНСТВЕНИЯ ГРЯХ НА ОРЕШАРСКИ Е ЧЕ ВДИГНА ПАРИТЕ ЗА ПЪРВОКЛАСНИК ОТ 150 на 250ЛВ ТА ТРЯБВАШЕ ТИКВАТА ДА ГИ ПЛАЩАа колкото до избора на Пеевски за шев на ДАНС това бе най умния ход на ОРЕШАРСКИ ЗАЩОТО САМО МУТРА МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ С МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове