Last news in Fakti

21 Март, 2017 12:09 902 16

Бойко Борисов: Няма да се коалираме с ДПС и ДОСТ

  • бойко борисов-
  • парламент-
  • избори
Бойко Борисов: Няма да се коалираме с ДПС и ДОСТ - 1

Сигурно е с кои партии няма да се коалираме – ДОСТ и ДПС, заяви в интервю лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той дори не пропусна да прогнозира и ескалация между ЕС и Турция.

„Винаги сме били искрени към ДПС, на президентските избори казахме, че не желаем подкрепата нито от тях, нито на ДОСТ. ДПС открито гласуваха за президента Радев. В същото време считам, че всички партии трябва да се уважават и да сме опоненти, а не врагове. Когато ДПС са ни помагали за нещо, аз съм излизал на трибуната в парламента или в интервю, за да благодаря за помощта за даден закон“, каза още бившият премиер.

Той подчерта, че в същото време БСП казват, че ще питат своите избиратели с кои партии да се коалират.

"Как ще питате избирателите си и кой ще брои резултата?“, попита Борисов.

Според него първо трябва да се види кои партии ще влязат в парламента.

„В края на краищата в общи линии ние имаме опит с Патриотите, с Реформаторския блок. Към този момент това, което е сигурно, е с кои не правим коалиция - ДОСТ и ДПС“, каза още той.

"Имаше един израз за градивната опозиция, не да си опозиция само, за да си на всяка цена против, а това, което го имаш в програмата си и го предложи мнозинството, да го подкрепиш. Така бихме постъпили и ние ако има такова предложение в парламента, на който и да е“, добави Борисов.

Под думите му при следващ управленски мандат от ГЕРБ ще надградят борбата с корупцията, борбата с бюрокрацията, борбата с контрабандата.

„Другото хората знаят, че го можем. Образованието го изведохме като приоритет, защото това ще доведе до по-добри учители. Когато учителите са заплатени по-добре, ще се мултиплицира след това в по-добри журналисти, по-добри полицаи и по-добри военни, т.е. ще даде резултат след години“, коментира още Борисов.

Той изтъкна, че вярва в инстинкта на хората, затова и подал оставката на втория си кабинет - за да направят нещо по-стабилно и "да има повече вяра".

Ескалация между ЕС и Турция, да отчитаме, че е съсед.

Лидерът на ГЕРБ коментира и международните отношения. Според него ескалацията между ЕС и Турция ще продължава и всички страни само губят от това.

По думите му намесата на Турция е недопустима във вътрешните работи на страната, но трябва да се продължи с дипломация и действия, които отчитат, че това е наш съсед.

„Има съвпадение, което допълнително напряга ситуацията - референдум в Турция и избори в ключови държави в ЕС като Холандия, Франция, Германия и България, която е на границата“, каза Борисов и допълни, че в такава ситуация винаги се изговарят неща, които след това за съжаление дълги години не могат да отшумят.

„От една страна споразумението с Турция работи добре с ЕС, помните какво чудо беше преди година и половина – две, балканският път, какво се случваше по границите на Македония, Сърбия, Хърватия, Унгария, Австрия, Германия, на Ламанша какво беше“, каза още той.

Експремиерът уточни, че споразумението с Турция е намалило с 80% натиска на границата с България.

„България се справи добре. Тези проблеми във времето бяха решени. В същото време Турция без ЕС каква търговия ще прави? С една дума конфронтацията не носи нищо положително в дългосрочен аспект", подчерта той.

Според него носи само наслагване на тежки обиди в дипломатическите отношения, които след това трябва да бъдат преодолявани по някакъв начин.

„Във времето, през което съм бил премиер, съм се старал и с ЕС, и с Турция да поддържаме балансирани отношения във взаимно изгоден интерес. Затова в началото, когато предлагах бежанците да се държат в близост до точките на конфликт, да се изтеглят бежанските лагери в трети страни, а ние да ги подпомагаме финансово, докато военните конфликти приключат, сега стана принцип в ЕС, но се загубиха доста години“, заяви Борисов.

По думите му огромният наплив на мигранти в Европа е разклатил много управления и имиджа на много от водещите политици.

"Ние през това време тихо направихме преградни съоръжения, подсилихме границата, поддържахме с турското правителство такива взаимоотношения, че и те да имат полза да охраняват границата. Натискът върху българската граница в момента е почти нула“, похвали се Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лупи

    14 0 Отговор
    За ДОСТ трябва да носите съдебна отговорност, че ги допуснахте до регистрация и съществуване, а не да ми говорите за коалиции нагли родоотстъпници ненаяли се.
  • 2 к нинова

    3 10 Отговор
    готова съм да легна с всеки, била съм с костов с царя със станишев и доган.от всякъде имам кяр
  • 3 а така

    5 4 Отговор
    и от атака сме така.от сега прехвърлихме половината си хара в дпс
  • 4 неутрален

    13 3 Отговор
    Абе Боко и тук още в началото на изказването типроличава ТВОЯТА НЕНАДМИНАТА НАГЛОСТ "ДПС открито подкрепи президента Радев". Тикво, питам те ДОСТ кого подкрепи? Всички знаем, че подкрепиха, твоето изкопаемо за президент. Стига си говорил глупости, че много ни додеяха твоите лъжи и отметания от казани от теб неща. ТИ ПРОСТО СИ ЕДИН ДОЛЕН ЛЪЖЕЦ. СТИГА! НИКОГА НА ВЛАСТ ТИ И ТВОЯ ГРОБ!!!
  • 5 кроко

    5 3 Отговор
    Има ли случай в който Борисов да не е излъгал за нещо? На ДПС и преди имаше подкрепата им, разбра се с делян пеевски да си делнат КТБ срещу сваляне на подкрепата за Орешарски. На гаДОСТ тиквата уреди регистрацията, щото като един примерен комунист, ама от най тъпите, направи така че да слее и трите власти под негов контрол и той натисна съда и получи подкрепата им за Цецка Цачева. Отделно се е договорил със султана, на който често му целуваше краката, че ще защитава турските интереси, а султана ще осигури гласове за партия гаДОСТ, пука му на тиквата че турците ще се ислямизират и всява разделение между българи и турци.

    Тиквата е патологичен лъжец, щом казва че няма да направинкоалиция, значи задължително ще я направи с турските партии.

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Ти пък си патологичен случай, така че сте фифти-фифти. Ще те цаним за негов вице!
  • 7 ДогъзДоган

    5 0 Отговор
    БЪЛГАРИНО ГЛАСУВАЙ ДОРИ СЪС ЗАЧЕРКНАТА БЮЛЕТИНА ИНАЧЕ ЦИГАНИ И ТУРЦИ ЩЕ ОПРЕДЕЛЯТ ПАК ТВОЯ ЖИВОТ!
    ПО ТОЯ НАЧИН НАМАЛЯВАШ ПРОЦЕНТА И СЪОТВЕТНО БРОЯ БЮЛЕТИНИ "ЗА" НА СЪОТВЕТНИТЕ МАФИОТСКИ ПАРТИЙКИ ПРОМЪКВАЩИ СЕ СЪС ЦИГАНСКИ И ТУРСКИ ГЛАСОВЕ!
  • 8 Борисов в МОН

    4 2 Отговор
    БСП бие ГЕРБ и се коалират. Нинова премиер, Борисов министър на образованието. Това ли е целта :) Затова призовавам всички, които подкрепят референдума, да гласуват за партия, която не е била в НС или да не гласува. В никой случай за ГЕРБ или за БСП, или за РБ, или за Патриоти, ДПС и т.н. Тези гледахме достатъчно и са нагли и немощни да направят нещо за нас
  • 9 Бате Любо

    6 1 Отговор
    Боже опази.....Тоя се гласи май за трети път да управлява - Егати наглоста..

    Коментиран от #11

  • 10 МММ

    11 0 Отговор
    Ех тоя Боко не се спира бе. Ако се беше родил преди Тутанкамон и "началника" му беше дал вечен живот сега на Земята щеше да е рай, магистрала до магистрала, метро до метро и Луната щеше да е засял с райграс тада си рита на воля.
  • 11 гражданин на България

    1 8 Отговор

    До коментар #9 от "Бате Любо":

    А според теб кой трябва да управлява??
  • 12 МММ

    9 0 Отговор
    До #11
    Който и да е само да има мозък. Само с желание не става, а и когато си повярваш става страшно.
  • 13 1234

    4 0 Отговор
    Защо да се коалираш ти си един от тях
  • 14 ДЖЕНТЪЛМЕН

    0 0 Отговор
    Ссмо дост и пак дост, с гордост ДОСТ
  • 15 СМЪРТ ЗА БМБ

    0 0 Отговор
    Ще се коалират с Единна Русия партията на ЦарПутин !
  • 16 Тиквата

    0 0 Отговор
    Тиквата няма да се коалира с ДПС и ДОСТ ли .Той направо ще разбие партиите им...ще ги превърне в НЕЗАВИСИМИ и ще ги осинови И КАКВА ЧЕРНА НЕБЛАГОДАРНОСТ ОТ СТРАНА НА ТИКВАТА КЪМ ДОСТ..Цяла Турция чрез Дост ще гласува за Герб а той да не ги иска ..ВСИЧКИЯ ТОЗИ ЦИРК Е ЗА ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИТЕ ИНАЧЕ ТАЙНИЧКО ЩЕ СИ ГУКА С ТЯХ ...НАЛИ СИ Е МУТРА а мутрата чест и достойнство няма
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове