Last news in Fakti

30 Март, 2017 18:52 4 681 31

ДОСТ заряза изселниците, няма безплатни автобуси наобратно

  • дост-
  • автобуси-
  • изселници

От партията не са платили двупосочни билети на поддръжниците си

ДОСТ заряза изселниците, няма безплатни автобуси наобратно - 1
Снимка: БТА

Стотици изселници от Кърджалийско не могат да се върнат в Бурса, Измир и Истанбул безплатно, защото от партия ДОСТ не са платили за обратните рейсове. Това стана ясно след скандали в офиса на транспортна фирма, където се тълпят избиратели, които изпълниха ангажимента си към партия ДОСТ, но бяха зарязани в България, съобщиха от 24rodopi.com.

„От фирмата ми казват, че вече нямало безплатни автобуси. Трябвало да си искаме парите от ДОСТ и да си купим билет за редовните линии. Беше ни обещано да пътуваме безплатно и в двете посоки, а на връщане да си вземем до 20 кг месо, алкохол, цигари. Това беше неписаният ни договор с тази партия. Гарантираха ни, че на границата няма да имаме проблеми. Аз гласувах за ДОСТ, накарах и близките ми да го направят. Къде е моят безплатен билет? Кой ще ми гарантира, че багажът ми няма да бъде пребъркан на граничния пункт „Капъ куле“?“, каза пред 24rodopi.com Ахмед Еминов, който по изготвените списъци трябвало пътува във вторник и вече да е пристигнал в Гьорукле, Бурса.

Припомняме, че в неделя в 9-ти Кърджалийски многомандатен район за ДОСТ гласуваха 18 718 души. Между 9 и 11 хиляди от тези гласове са на пристигналите от Турция нашенци.

„Повечето от гласовете са наши, на изселниците“, коментира Анифе Ф., която също е принудена сама да си плати билета за Бурса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 марш

    56 5 Отговор
    "Беше ни обещано да пътуваме безплатно и в двете посоки, а на връщане да си вземем до 20 кг месо, алкохол, цигари."
    Къде е сега прокуратурата !?!? Това ако не е отявлено купуване на гласове. Има ли значение дали, ще получат в брой или под формата на бартер, билети и пр.!?!? Няма !!! И телевизийте показаха, как тая партия гаДОСТ купува гласове и никой нищо, а иначе мазния им лидер скимти на умряло, че му нарушили правата !!?!?
    Прав е Герджиков, който не знае български и не може да пише на кирилица да няма право да гласува.
    А Местан не им е платил или 'щот не е получил парите от туркия заради слаби резултати или 'щот са "усвоени" ???
  • 2 ЕърДоган

    33 3 Отговор
    ЕърДоган така ли ще ги остави хорицата.
    Остава им успокоението , че ние българите сме тотално прекарани.
    Те само наполовина
    ПРЕДИ 30 ГОДИНИ БЯХМЕ НАЙ-ОБРАЗОВАНИЯ НАРОД В ЕВРОПА
  • 3 Хасан

    2 49 Отговор
    Не е прав Герджиков.. Дайте тогава и в Бг да пълним декларация да видим к-во става.. Просто както винаги.. Българите не искат да гласуват, а на турците им се пречи да гласуват

    Коментиран от #7, #10

  • 4 кроко

    42 3 Отговор
    Хахаха, смях, не успяхте да ни вкарате в парламента, ся си стойте в България!

    Естествено че е отявлено, обаче по-важното е че това го говореше и турската държава, което си е очевиден опит за намеса в държавните ни работи. Открита агитация за гаДОСТ, дори 11 дни отпуск за гласуващите и организирано пътуване. И местан открито си каза че турция иска гаДОСТ за представител на интересите им в НАШИЯ ПАРЛАМЕНТ!! На ердоган интересите! Добрече гаДОСТ не влезна, дано службите да продължават да гонят турски агенти не само предизборно, а защо не и да ги вкарваме в затвора! Местан трябва да е първият!
  • 5 БАТЕ ЖОРО

    16 9 Отговор
    патриотите да ги финансират, сега е момента да разберат, че сме хора като тях
  • 6 Morgoth

    18 3 Отговор
    ХААААААААААА ХА ХА ХА ХА!!!
  • 7 Morgoth

    44 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Аз съм за попълването на декларациите. Така ще намалеят купените гласове, защото именно неграмотните биват най-лесно купувани.
  • 8 Хер Флик

    46 4 Отговор
    Дано сега да разберат че ги ползват като стадо за гласуване.Докараха ги тука и ги изоставиха като ненужен боклук.
  • 9 Ильо войвода

    32 2 Отговор
    Ех, че хубаво! Дано ги ,,обидят,, отново като се приберат.
  • 10 Наско

    34 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Какво стана Хасанчо,уж твоите хора от ДОСТ и Ердоган бяха голямата работа и много се грижеха за хората,а сега един билет не искат да платят.
    Големи обещания само докато пуснат бюлетината после диктаторчето ще си гледа кефа а турчулята ще опъват каиша.
  • 11 Deniz

    3 5 Отговор
    Tova se Ochakvashe da se sluchi,Zashto to Dost Nikoga nqma da spechelqt doverieto...ima zashto.Tova e İgra koqto q igraqt nqkoi a Naroda q tarpi,pak nqma promqna,starata pesen na Nov glas 6te e...Nqma znachenie koi kakyv e Vajnoto e Horata vsichkite da se savzemat i mahnat tezi Upravnici Kukli...nqkoi na E.C. nqkoi na Drugi darjavi.
  • 12 Хасан

    1 32 Отговор
    Те не са подкрепени от държавата а от землячески организации.. Това е нормално да се помогне на земляците

    Коментиран от #21

  • 13 Хасан

    1 33 Отговор
    Това че Ердоган ги подкрепя е само черна пропаганда на комунистите.. Попитайте кой щеше да загуби най много?? Герб?Бсп?.... Или модела Кой?

    Коментиран от #15, #22

  • 14 Гост

    28 1 Отговор
    Когато един човек е предател той е такъв до гроб и няма значение дали предава родина, народ или гласоподаватели, иначе пада им се на тези овце след като само те не разбраха толкова години, че ги ползват само като машинка за гласуване и след това им обръщат гръб.
  • 15 HASAN4OOOO

    11 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    KOMENTIRAI V MOBILE.TR
  • 16 Onq s konq 2

    21 1 Отговор
    Голям майтап,прее*ахаги яко.Ай пак елате за 20кг месо,ама свински паржоли.
  • 17 Caci

    11 0 Отговор
    Xaxaxaaxaxa!!
  • 18 БРАВО

    17 3 Отговор
    Обещали им по 20кг свинско и алкохол хахахаха тея сега да си останат тука нали и без това са български граждани да си стоят в къщи в България след като ще ми гласуват тук !!!! БРАААВОООО ДОСТ БРАВООО АДМИРАЦИЙ !!!!!!! ХАХАХАХА ГОЛЯМ СМЯХ ТВА !!!!!!!!!!!!!!!
  • 19 Хасан

    10 3 Отговор
    Белята да ги удари, по тиквите дано.. Викат ми хасане иди в булгаристанд да пускаш булутина, ас пари нямам никви башта нямам маика нямам мен леля ми ма е раждала, и ду тука доидих и сега и билет нямам, рак да ги хвани дано камион даги мажи, бедното чувек злагаха.. Алах беля на версим.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 наблюдател

    15 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    А значи земляческите организации обещаха че ще дават да се пренася по 20 кила месо през границата.Много силни тези организации щом могат да нареждат на турските власти кого да пускат през границата със забранени неща.
    Ще помагаме на земляците значи но за помоща ще направим и малко алъш вериш.
    Това прилича на търговия с гласове но оня с козята брада си трае щом е за него.
  • 22 кроко

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Све комунистите са ви вновне, бе! Или Путин! Айде стегни се, самия местан си казва че Турция иска гаДОСТ. Наистина ли не разбираш че това, което прави ердоган, вреди стеашно много на Турция и ще са нужни десетилетия да се заличат действията му и да има пак доверие със съседите си?
  • 23 Хасан

    2 7 Отговор
    До наблюдател.. Представи си че има хора които нямат поговорка "не е важно аз да съм добре, важното е на Вуте да му е зле "

    Коментиран от #25

  • 24 Глупак

    14 0 Отговор
    Както в България , така и в Турция малко се казва от истинската история.
    Османската империя не е Турция. Те просто превзимат функциите на Халифата.
    Траки/българи, хазари и семити са голяма част от населението на Римската а после и на Османската империя.
    Днешните турци са невероятен мишмаш…
    Парадоксално българите са най-чистата нация но в днешно време, за съжаление, умираща държавност.
    Най-силната ни държава е времето на соца.
  • 25 наблюдател

    9 0 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    Сигурно има за това носят месце на далаверка и гледат някой да им плати билета.Много мислят за ближния и най вече безвъзмездно.
  • 26 Хасан

    2 3 Отговор
    По времето на соца беше в матрицата.. Като Северна Корея.. Питай ги сега и те се мислят за най великата нация, колко са силни.. Хехе
  • 27 Виц

    6 0 Отговор
    Га яде кебапчета не река, сега що режещ?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ...

    4 0 Отговор
    Така и се пада на продажниците за 20 килограма месо и 2 стека цигари си продавате достойнството.Уважавайте още вашия лидер Местан турчин ВЪН от България
  • 30 ...

    4 1 Отговор
    ВЪН Местан и колектив... БЪЛГАРИЯ Е ЗА БЪЛГАРИТЕ
  • 31 бълхар

    1 0 Отговор
    Местане? Орхане?... Това ли е демокрацията? така да вържете хорцата, да дойдат да ви вотнат, за дап рокарате Анкарски интериси, а накрая даже билет да не им купите? Спред това признание, където купуването ип родаването на гласове е престъпление, поне на всеки плакат го пише..., тия дето са подкупили тези хора и самите продали гласовете си са престъпници? И какво излиза? Цялата партия ДОСТ, начело с ръководството и, както и тези хора са престъпници? Е, защо не са арестувани и наказани по Закона? Хайде тези хорица, ако обещаят повече да не правят такивап рестъпления, да си ходят по живота в Тюркай! Ала виновните подкупащи къде им е мястото? Къде трябва да отидат престъпниците по изборният закон? тук вече Темида може да каже... Но като ви гледам по медиите явно отивате на чевермета не в затвора?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове