Last news in Fakti

28 Август, 2017 22:03 1 679 21

Веганите настояват за тотална забрана на кожодерската индустрия

  • веган-
  • вегани-
  • кожодерска индустрия-
  • кожи-
  • животни
Веганите настояват за тотална забрана на кожодерската индустрия - 1

Тотална забрана на кожодерската индустрия в България. Това искане отправи председателят на Българския вегански съюз Никола Донев на пресконференция.

Донев допълни, че предстои техен протест на 31 август пред земеделското министерство. В подкрепа на техните искания са организирани протести и пред българските посолства във Виена, Лондон и Рим.

Повод за пресконференцията е скандалната според тях поправка на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) на Наредба 2 от 2009 г. По думите на Донев, тази поправка ще включи инвазивен вид, каквато е американската норка, в позволените за отглеждане животни. От сдружението смятат това за екокатастрофа и го приемат като заплаха за хората, заради случаи с избягали американски норки в Северна Гърция, които са нахапали деца.

Животновъдната индустрия е най-отговорна за замърсяването на планетата, смята Донев.

Владислав Иванов от сдружението сподели, че в днешно време не е нужно да убиваме животните, за да оцеляваме. Иванов заяви, че 60% от болестите са свързани с консумирането на месо, яйца и мляко.

"Трябва да спрем да делим животните на домашни любимци и на храна", настоя Иванов.

Емил Димов, който е културист, сподели, че е веган от 2 години и след свое проучване е установил, че веганството дава атлетичност и здраве.

Никола Донев сподели, че сред техните бъдещи планове са изграждане на сграда на сдружението, веган квартал, веган селище и създаване на политическа партия. Дейността на съюза е главно да информира обществото за правата на животните, карнизма и екологичните вреди, причинени от животновъдната индустрия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борис

    18 4 Отговор
    А не елошо в плановете им да залегне и преселването им на друга планета.Някой си донев ще ми казва с какво да се храня.Тоя свят тотално изперка .
  • 2 вегерасти

    22 1 Отговор
    Веганите не ядат животни те ги подяждат !
  • 3 Пазарен Либерализатор

    16 2 Отговор
    "Трябва да спрем да делим животните на домашни любимци и на храна"
    Подкрепям с две ръце, животните са животни и точка. Дояде ми се кучешко бутче....

    А веганите не могат да ми казват какво да ям и какво да нося.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Цунимеотзад

    2 0 Отговор
    Вегани,ли са не знам ама,като искат да про-
    менят нещо да направят партия да спечелят избори,пък
    тогава да правят,каквото си искат.
  • 6 гост

    12 1 Отговор
    Когато така наречените вегани почнат да носят само дрехи от слама и листа, обувки от плетени треви и да се возят само на рикши, теглени от други вегани, тогава могат да приказват и да настояват.
    През зимата едни наглеци от тази пасмина ми предлагаха да се подпиша в София под нещо такова като тяхно искане. Момичето беше в кожено яке (естествена кожа), ръкавици от естествена кожа, високи ботуши от естествена кожа, а мъжът - също с кожено яке и обувки. Казах им че по тях има поне пет прасета и една крава под формата на дрехи и колани, а те наглеят за не знам си какво.
  • 7 юрист

    5 2 Отговор
    Поредните ненормалници! България ВЕКОВЕ се е славила с обработката на кожи и с кожарските изделия! Хайде сега да си унищожим БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИИ в обработката на кожа и кожарски изделия, заради кефа на няколко вресливи хорица, които дори НЕ ЗНАЯТ гореописаният факт за ВЕКОВНИТЕ традиционни занаяти на българския народ...А на този човечец- Никола Донев - му препоръчвам, преди да писка, да посети Етъра и Чипровци и да научи малко повече за БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИОННИ ЗАНАЯТИ! Ако щете, сами се уморете от глад- вашият личен живот не ме засяга, но идиотските ви предложения за затриване на ВЕКОВЕН БЪЛГАРСКИ ПОМИНЪК ме засягат и още как! Дайте България да не произвежда качествени БЪЛГАРСКИ обувки и боти от естествена кожа, защото нали трябва да купуваме ИТАЛИАНСКИ боти и обувки от естествена кожа, но...с ДЕСЕТ ПЪТИ по-високи цени... Ето ви НАМАЛЕНИ български боти, от естествена кожа, но с изключително добро качество -
    https://tendenzstore.com/%D0%B4%D0%B0%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B5%D0%B6%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8-0130186___10291
    А сега потърсете подобен модел дамски италиански боти и им вижте цената в ЕВРО!

    Коментиран от #8

  • 8 Пазарен Либералузатор

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    Тва са много мизерни боти.

    Коментиран от #9

  • 9 юрист

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Пазарен Либералузатор":

    Мизерни- другия път! Купих си ги за дните, когато в София е много студено. Мизерни са ботите от полиуретан/ изкуствена кожа- те са нехигиенични за краката, ботите от велур стават само за сухо време, а посочените боти стават за киша, сняг и студ. Може да ги нося 3 дни през зимата, по за тези три дни ми гарантират сухи крака и хигиенична поддръжка на краката- каквото е предимството на всяка обувка , произведена от естествена кожа.

    Коментиран от #11

  • 10 Храни куче да те лае

    5 1 Отговор
    Защо тези мързеливци черпят тот медийното време не разбирам. Не ги отразявайте те така или иначе си хапват месце и носят кожени дрешки. Всичко е за "каузата" - надника
  • 11 Пазарен Либерализатор

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "юрист":

    Мизерни са, от естествена кожа до естествена кожа има разлика, и на снимката личат криви шевове. Тези боти ще се деформират и разлепят бързо, коварака, форта, вложките и т.н са с ниско качество. На вид са ок, но си вземи истински боти, а не такива noname боклуци от тънка слепвана кожа.

    Коментиран от #12

  • 12 юрист

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Пазарен Либерализатор":

    Имам достатъчно количество боти - до тук без тези са 6 на брой и то само за тази зима! Тези ги купих специално за киша. Не знам как и къде видя тези криви шевове, или всичко, което е с произход България , ти е неприятно?

    Коментиран от #14

  • 13 Някой

    8 1 Отговор
    Тоя, културиста, ако спре да пие прахчета и хапове мноооого бързо няма да е културист:) Да направи 50 набирания на веднъж или да вдигне тяга три пъти собственото си тегло на боб, леща и картофи пък тогава да говори. А съм сигурен, че и с месо не може. То между гоюям мускул и истински работен мускул рсзликата е огромна... Всичките изглеждат болнави, пребледнели и кекави. А на културиста мога да му кажа, че без холестерол от животински мазнини мъжкото тяло не произвежда тестостерон - да си прави сметката:)

    Коментиран от #15, #18

  • 14 Пазарен Либерализатор

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    Явно не разбираш от обувки. Поне не си веган...
  • 15 Пазарен Либерализатор

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "Някой":

    Без животински мазнини няма и арахидонова киселина, която състъвлява 20% от сивото вещество в мозъка. Те за това веганите, хем гладни хем тъпи.
  • 16 гощо

    2 0 Отговор
    ПОДКРЕПЯМ НА 100%
  • 17 Аарон

    3 0 Отговор
    Мартинес, тази "кожодерска" индустрия кой гений я изтръцка?! Не беше ли малко по-друга думата?
    Или това е нежното ти намигане към дейността на властта от последните години?
  • 18 Пазарен Либерализатор

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Някой":

    Пълни глупости, при усилени физически натоварвания на бодибилдъра му трябват около 3000 калории на ден, което прави 14 кг. зеле, примерно.
  • 19 Дедо Грую

    4 0 Отговор
    веганите да си набиват гмо соята и да си трайкат! От куха кратуна семе не ща!
  • 20 Шаран БГ

    6 0 Отговор
    Не съм любител на месните храни, но и такива глупости, каквито афишират тези вЕгани ли са, вегАни ли са, не бях чувал. Интересно, във времето, когато всичко е пари, тези юнаци от где вземат пари, кой ги финансира, че" да си ядат майната"? И защо, пишещият по горе, е употребил такава "сладка" думичка, която само и единствено може да характеризира едно политическо управление - "кожодерска" ? У нас открай време има кожарски и кожухарски занаят !А в съвремието, независимо от изкуствените материали, тези от естествен произход са най-висококачествени. Не е лошо, тези зайкоджии да идат в Рейкиявик , или някъде из Канада, и да убедят ескимосите да захвърлят еленовите кожи и на навлекат нещо "лайлоново" !!!!Дават ли си сметка, колко са смешни и жалки ???

    Коментиран от #21

  • 21 Пазарен Либерализатор

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Шаран БГ":

    Не си дават сметка, това са индивиди със специфични потребности,
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове