Last news in Fakti

7 Ноември, 2017 14:42 7 185 24

Природозащитници: Борисов облагодетелства бившата си половинка

  • природозащитници-
  • закон-
  • бойко борисов

С промените в Закона за туризма се извършва скрита приватизация, твърдят природозащитниците

Скандални промени в Закона за туризма прие Министерски съвет на заседанието си днес (7 ноември). Това казват в писмо до медиите от коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България“.

Съобщението, че правителството одобрява законопроекта, е качено на официалната страница на Министерския съвет. Според тях, с новите текстове се извършва скрита приватизация, като се подаряват публични земи за вечни времена.

Пред Actualno.com от "За да остане природа в България" казаха, че текстовете са добавени в нарушение на закона - без обществени консултации.

"В държавни и общински гори ще може да се строи инфраструктура, без да променя предназначението на земята или да се минават съгласувателни процедури, задължителни за всички други фирми и граждани. Всичко това ще става без търг и конкурс", пишат още организациите.

Те припомнят, че през 2012 година беше направен опит същите текстове да бъдат прокарани през Закона за горите. В писмото си природозащитниците цитират мотивите на Министерството на туризма, в които се посочва, че спорните промени са инициирани от курортен комплекс (КК) Пампорово.

"Собственик на 84% от акциите на дружеството е Цветелина Бориславова, дългогодишна спътница в живота на министър-председателя Бойко Борисов. Промените ще облагодетелстват, разбира се, и други инвеститори, сдобили се със ски курорти в националните паркове Рила и Пирин и Природен парк "Витоша", пишат от "За да остане природа в България".

Природозащитниците напомнят, че само преди седмица падна първата "министерска глава" заради сключване на договори със зет си, "днес правителството извършва действия, които биха довели до облагодетелстване на свързано с премиера лице".

Според природозащитниците, това е в състояние да компрометира България в навечерието на поемането на председателството на Съвета на ЕС.

"Нещо повече, само преди два дни премиерът Борисов заговори за разследване на "криминалната приватизация“, а днес прави същото – със специален закон увеличава приватизираните активи без дори да търси минимално плащане за тях. На практика със задна дата се прехвърлят вещни права, за които никога не е била плащана цена или минавана процедура. Това не само лишава държавата от възможността да получи такси или приход, не само подарява завинаги обществени ресурси на монополни структури, но и отваря широко вратата за нови беззакония, изпращайки сигнал, че всичко рано или късно ще бъде узаконено", категорични са от "За да остане природа в България".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 екогласност

    26 5 Отговор
    Напротив, обратното е, но не може да се усетите вече 3 - ти мандат!
  • 2 edin

    45 5 Отговор
    Питайте Дянков и Цвинокио, колко пъти са висяли в банката и на тази и са козирували, и са докладвали, и са треперили - питайте ги ;)
  • 3 Гнида

    33 5 Отговор
    Ако написаното е вярно това е КОРУПЦИЯ и е наказуема от закона . Уличените политици подават оставка и се разследват от прокуратурата ! Така се прави в ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ държави ! А на нас ни липсва култура да се приемем за народ изискващ от своите политици . Щото на тях явно им липсва политическа култура ! Сетете се за Румъния , там изискаха нужното !
  • 4 един

    26 29 Отговор
    То пък едни природозащитници! Задниците им червени, предположенията им безбройни! Борисов стана мишена на всеки за всичко. Ако им уйдиса на акъла по цял ден трябва да отговаря на разни обвинения за щяло и нещяло. От друга страна, разни журналисти, разбрали-недоразбрали, пишат каквото им хрумне. Напоследък наблюдаваме как се пречи на всяко начинание. Няма да добиваме газ, за да зависим от Русия колкото може повече, няма да добиваме злато, защото сме богати и пребогати и не ни остава нищо друго освен да си пазим изсъхналите бурени по полята. Големи пазители, голямо нещо! Ако към природата ни трябва да се подходи като не се прави нищо и никъде, то и без това пустеещите земи са много, покрити с изсъхнали плевели и тъжни като в песента за гората. Много обичаме да жалим и да пречим. Държавата ни лека-полека се превръща в пустиня. Браво на нас!
  • 5 БАААВНА БГ. СМЪРТ

    45 3 Отговор
    ДНЕСКА БЯХ В КАТ СТ.ЗАГОРА ЗА ПРЕРИГИСТРАЦИЯ НА РЕМАРКЕ. ОТКАЗАХА МИ Я ЩОТ НОМЕРА НА РАМАТА НЕ СЕ ЧЕТЯЛ 0045 ЛИ БИЛ ИЛИ 0046 . ДО МЕН РОМСКИЯ ЦЪЛГАРИН С МИКРОБУС КОЙТО МУ НЯМА ВЪОБЩЕ НОМЕРАТА НА РАМАТА МУ ОБЯСНИХА ЧЕ ЩЕ МУ ЩАМПОВАТ НОВИ И ГОТОВО .КАТО ПРЕДИ ТОВА МНОООГО ЛЮБЕЗНО МУ ОБЯСНИХА ЧЕ МУ ПРАВЯТ КОМПРОМИС.

    Коментиран от #7

  • 6 Реалист

    20 16 Отговор
    Ако прочетете внимателно цитата с малките букви ще разберете че е насочено срещу ЗЕЛЕНИЯ ОКТОПОД, а не е за лично облагодетелстване. Най-накрая може да има 2-ри лифт в Банско и хората в планината да имат хляб. Искам като отида да си карам ските да не вися по половин ден на опашката. Туризъм означава ДОХОДИ ЗА БЪЛГАРИТЕ. А "зелените" са на финансиране от швейцарски държавни фондове.

    Коментиран от #23

  • 7 Алфа Ромео

    30 0 Отговор

    До коментар #5 от "БАААВНА БГ. СМЪРТ":

    Така е колега има закони само за нас, само ние сме длъжни да плащаме ток, вода, данъци, циганорите на ръце ги носят със особени привилегии са навсякъде. В циганския в Лозенец виждаш кви огромни къщи са вдигнали, карат скъпи лъскави коли, това всичко от наркотици, проституция, измами и контрабанди ама никой не ги закача.
  • 8 Алфа Ромео

    21 4 Отговор
    Ама как мои да пишете таквиз работи за Боката бе, той такиви работи не праи.....
  • 9 Гошо

    11 20 Отговор
    абе не, че борисов е цвете, ама тая новина е абсурдна. много несериозно скалъпена
  • 10 Селена

    7 11 Отговор
    Охо, пак зелените не са си получили дела и ще почне яко реване.
  • 11 Борис

    10 9 Отговор
    Поредните инсинуации на зелените, само за да си оправдаят името, тъй като друго на практика на вършат.
  • 12 смях

    24 6 Отговор
    Ах недей, Бойко и ти ли? Е, как ще я бориш пустата корупция като и ти си вътре. Май по ти приляга Суджук -мениджър, пък ние си те знаем. Лошото е, че те разбраха в чужбина какъв матриял си.
  • 13 Р Овч

    11 0 Отговор
    Не рачзбрахте ли, че ние ще бъдем богати, а вие бедни?!?ЦВЮ
  • 14 Антикомунисt 1

    13 1 Отговор
    Докато не вземем тоягите ще е така. Ще си отиват Мишо Бирата, жена му, Ваньо Танов... и кражби за милиарди.
  • 15 Балами

    3 1 Отговор
    Toва са поредните спекулации на зелените организцаии. Те от години действат против развитието на туризма в България. Вижте Витоша на какво е заприличала заради техните измислени претенции.
  • 16 Мартин

    2 0 Отговор
    Какви природозащитници? Това са истински еко рекетьори? Явно леля Цеца Секса е престанала да си плаща месечната вноска на "Зелените" и те бързат да я атакуват!
  • 17 старислав

    3 1 Отговор
    Прави се за ловните концесионери и партньори,братя по оръжие. Подаряват се територии на приятели.Изработеха набора , с лов в огради и софри.
  • 18 старислав

    2 0 Отговор
    Прави се за ловните концесионери и партньори,братя по оръжие. Подаряват се територии на приятели.Изработеха набора , с лов в огради и софри.
  • 19 борислав

    2 0 Отговор
    Прави се за ловните концесионери и партньори,братя по оръжие. Подаряват се територии на приятели.Изработеха набора , с лов в огради и софри.
  • 20 борислав

    2 1 Отговор
    Прави се за ловните братя,партньори и концесионери.Софрите се плащат.
  • 21 борислав

    0 1 Отговор
    Прави се за ловните братя,партньори и концесионери.Софрите се плащат.
  • 22 Каканашева

    0 2 Отговор
    До миналата година пищяха, че Бойко бил ортак с Цеко. Като никой не им се върза на глупостите сега обърнаха грамофонната плоча и почнаха да го свързват с Цветелина. Това само показва, че цялата им работа на измислените еколози е просто добре платена атака срещу неудобните лица на техните финансови благодетели.
  • 23 Патриот

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Туризъм не означава доход за българите, а доход за определени българи и още малко сезонна работа за няколко бъграни на минимална заплата, като едно от договорената не си я получаваш.
    Ние пък искаме природа. От тия доходи цялото черноморие стана бетонно гето и българите още нямаме доход от това, освен горепосочените мирезни заплати.
  • 24 некойси

    0 0 Отговор
    Заедно с Цецо-Шлифера и другите чичкови червенотиквеничковчета се облагодетелстват взаимно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове