Last news in Fakti

14 Декември, 2017 13:12 6 273 29

Българска майка на три деца с потресаващо писмо до Дядо Коледа и държавата

  • майка-
  • деца-
  • социални-
  • рак

Жената е загубила съпруга си, който е бил болен от рак

Вдовица и майка на три деца разтърси социалните мрежи с гневно писмо, в което разказва историята на своето семейство. Жената е загубила съпруга си, който е бил болен от рак. Тя се закани, че ще подаде жалба и до Комисията за защита от дискриминация.

Публикуваме какво написа жената в социалните мрежи, без редакторска намеса:

“СЕГА РАЗБРАХ …… ВСЕКИ КЛОШАР, РОМ И ЕМИГРАНТ ,КОЙТО НЕ РАБОТИ, ИМА ПОВЕЧЕ ПРАВА ОТ МОИТЕ ТРИ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА !!!!!! ДЪРЖАВАТА МИ КАЗВА: БЪДИ БОКЛУК, ЗАЩОТО АКО СИ ЧОВЕК…ОТДАВНА ЩЕ СИ ИЗБЯГАЛА ОТ ТУК!!!!!!!!!!!! Пращам писмо, ако до Коледа не получа 100 000 лайкове, завинаги приключвам с Фейсбук и държава НЯМА! СПОДЕЛЯЙ… ДА ВИДИМ СИЛА ИМА ЛИ?

ПИСМО до ДЯДО КОЛЕДА!!!

Здравей мили дядо Коледа, дядо Мраз или кой както пожелае, нека да се представя.. Аз съм БЪЛГАРКА, обичам наште планини зелени Вече съм на някоколко по 10 г., но мнооого слушах. Завърших две висши образования, едно икономическо и една магистратура по право. Днес съм действащ адвокат, смея да твърдя- добър. Родих три деца, да ТРИ, но, знаеш, че животът не е приказка и рядко се развива по плановете ни.

Бащата на децата ми се разболя от рак.Направих всичко по силите си, но не успях да го спася, освен тежката борба с рака, за първи, но не и последен път, се сблъсках със стената, наречена ЗДРАВНА И СОЦИАЛНА политика. Здравната политика е част от общата политика на държавата. Тя се обуславя от ясно определени обществени цели, потребности и интереси– здраве и здравно благополучие за населението, и се определя като система на дългосрочни стабилни решения, свързани с опазване и възстановяване здравето на населението, които са приемливи за всички социални групи, класи или партии и съответстват на поставените цели, средства и времеви рамки за осъществяването им.

В Здравната политика на страната България НЯМА ПЪТЕКИ ЗА ПЪТНИЦИ, Дядо Коледа. – Знаете ли какво е да си болен в последен стадий на раково заболяване и да няма кой да се грижи за теб? Или близките да не знаят как да помогнат? Освен болката и убитата надежда за бъдещ живот, се наслагва огромната горчилка от безизходицата – нито да умреш, нито да живееш. Болниците не приемат такива пациенти, освен за някои спешни процедури или за доза обезболяващи инжекции.

По клинична пътека от Здравната каса хора с инсулт се изписват след седмица. Претърпелите тежки операции се изписват три дни след тях, защото плащанията от Здравната каса покриват само интервенцията, но не и възстановяването след това….. Тогава, Дядо Коледа, започнах да разбирам какъв ФАРС е държавата ни и колко БЕЗСМИСЛЕНО е желанието ми да оцелявам и да се развивам тук. Но, Дядо Коледа, аз НЕ СЕ ОТКАЗАХ !

Няма да навлизам в подробности, бащата на децата ми вече го няма. Изгубих тази битка с Господ и със СИСТЕМАТА. ГОДИНА СЛЕД ТОВА реших, че щом държавата иска от мен да плащам нужното, аз ще взема полагаемото за НЕЙНИТЕ ДЕЦА – ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ. След упорито и съвестно събиране на нужните /безкраен набор от непотребни документи, поради липса на каквато и да било административна система/ документи. БЪЛГАРИЯ МИ ОТКАЗА …. ОФИЦИАЛНО! ДЕЦАТА МИ нямали право на пенсия, защото видиш ли баща им, нямал 5 /пет години / стаж в страната. Но баща им е бил войник и даже има стаж, малко по-малко от 5 години. НЕ МОЖЕ . Ако беше работил в Европейския съюз..може би, но тъй като не е Българските деца нямат право на пенсия.

КАКТО И ДА Е, ДЯДО КОЛЕДА, Успокоиха ме след ОТКАЗА, че моите деца имат право на ПЕРСОНАЛНА ПЕНСИЯ, и аз, Дядо Коледа, реших да се боря, може да са 2 /два/ лева , но им се полагат. Все пак живеем в Бяла ДЪРЖАВА! Събрах ОТНОВО всички документи, но нали съм адвокат -чета: ЗА ДА ИМАТ ДЕЦАТА МИ ПЕНСИЯ,КАТО СИРАЦИ В ЛЮБИМАТА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ,ООООПС ИМА УСЛОВИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Трябва доходът на член от семейството да не надвиша гарантирания……………

Гарантираният минимален доход, от който зависят социалните помощи и правото на социална пенсия, не е променян в последните 8 години. Размерът му е замразен на 65 лева от 2009 г. От гарантирания минимален доход зависи достъпът на хората до социални помощи, както и размерът на самите помощи, включително интеграционните добавки за хората с увреждания. БРАВО, БРАВО,БРАВО ! БЛАГОДАРЯ, БОЙКО! БЛАГОДАРЯ И НА СОЦИАЛНИЯ МИНИСТЪР, БЛАГОДАРЯ, БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ВЧЕРА ПЛАТИХ 70 ЛВ. БИЛЕТИ ЗА КИНО, ЗА МЕН И ДЕЦАТА,ООПС КУПИХ ИМ И ПУКАНКИ…И ИЗВИНЕТЕ СЕГА РАЗБРАХ …… ВСЕКИ КЛОШАР, РОМ И МИГРАНТ ,КОЙТО НЕ РАБОТИ, ИМА ПОВЕЧЕ ПРАВА ОТ МОИТЕ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА ДЪРЖАВАТА МИ КАЗВА…..БЪДИ БОКЛУК, ЗАЩОТО АКО СИ ЧОВЕК…ОТДАВНА ЩЕ СИ ИЗБЯГАЛА ОТ ТУК!!!!!!!!!!!! Дядо Коледа ,имам едно желание ! Моля те ! Искам да ми помогнеш да избягам или да остана и да се боря! Искам да не ми се обаждат български майки, които не вярват, че нямат право на нищо! Искам, ако има хора, на които им пука, да вдигнат глави! Искам 100000 споделяния за Коледа ! ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ СТИГА ГЕНОЦИД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

КОЙТО ИСКА И СТИГНЕ ДО ТУК…ДА СПОДЕЛЯ….ПЪК МОЖЕ И ДА НИ ЧУЯТ…………………………….. ЕДНА БЪЛГАРКА ЗЛАТИНА ХАДЖИПАНАЙОТОВА

ПОСЛЕСЛОВ

Аз съм българче

и силна майка мене е родила;

с хубости, блага обилна

мойта родина е мила.

Аз съм българче. Обичам

наште планини зелени,

българин да се наричам —

първа радост е за мене.

Аз съм българче свободно,

в край свободен аз живея,

всичко българско и родно любя,

тача и милея.

Аз съм българче

и расна в дни велики, в славно време,

син съм на земя прекрасна, син съм на юнашко племе…………………………………………………”


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фори

    79 4 Отговор
    Ето това е мизерията наречена България. Помнете, отиваме си и то мнооого бързо. Политиците и манталитета ни са по лоши и от чума.
  • 2 бобо

    68 3 Отговор
    Браво на тази бългаска жена. За съжаление е точно така както го описва. Жалко е че страната е в ръцете на шайка разбойници които само режат лентички и си правят вятър и за съжаление няма нищо да стане. Страна в която няма национална политика за насърчаване на раждаемоста.
  • 3 Друга българка

    62 5 Отговор
    Не се предавай, Майко, Няма да се оставим да затрият България и да я превърнат в индийски щат, нещата загрубяват с всеки ден и всеки ден ни приближава към това да си върнем държавата на българите!

    Коментиран от #15

  • 4 Българин

    41 3 Отговор
    Да започнем с преименуването "Ромски Хелзинкски комитет"!7875
  • 5 гост

    54 5 Отговор
    България казва, ако си циганин, лъжеш, мамиш и не искаш да работиш - добре си дошъл. Но, ако си българин, живееш честно, работиш много и си плащаш всички данъци и такси - няма нищо да получиш от държавата си, на която даваш стотици левове месечно, а не получаваш полагаеми услуги като здравеопазване например.
    За жалост писмото е точно действителността. Жена ми навремето не взимаше стипендия, понеже дали на майка й 20лв веднъж в годината за деня на будителя, а момичето имаше нужда: само, майката сама учителка, бащата починал, учи висше образование. В същото време идваха "кукли" с джипове, накичени с ланци и взимаха стипендия понеже тати няма един ден трудов стаж. Реалност.
  • 6 Гледайте

    3 48 Отговор
    Големия мач днес
    ЛИТЕКС - ЛУДОГОРЕЦ
  • 7 ивета

    2 35 Отговор
    Глупости.
  • 8 Какво каза Бойко

    22 6 Отговор
    Стига саботажи преди Европейското по футбол (пардон, председателство), тази женица само да ми падне и ще й кажа аз. Нали дигнахме току-що парите на 75 лева. Да се радва и да живее щастливо. Аз имам по-големи дертове, това са Западни Балкани, това е Турция, Норвегия, Мей и Меркел. Светът пропада, те за справедливост ми говорят.
  • 9 Надежда

    33 0 Отговор
    Желая Ви сила госпожо и вяра, че всяко нещо си има причина. Децата Ви ще израснат здраво стъпили на бащината си земя и ще бъдат по-силни от тези, които имат всичко. Нямам Фейсбук регистрация, защото за мен това е начин за управление на масите, но в този случай съжалявам и се надявам,че Вие ще повлияете много повече с тези думи на хората да се събудят и да вземат живота си в свои ръце. Никой няма да ни помогне отвън. Трябва сами да си помогнем!!!!
  • 10 Хасан

    8 33 Отговор
    Защо всички чакат от държавата??..Да не сме социализъм????...има пазарна икономика,има свободно движение на хоратата...тая жена е частен случай,има човешка трагедия....нека българи,турци,помаци и роми да помогнем на тая женичка

    Коментиран от #14, #27

  • 11 ЛАЛАЛА

    27 1 Отговор
    Държейки НАРОДА беден, стресиран, измъчен и обезкървен те се надяват, че ТОЙ няма да вдигне глава. Осъзнаем ли, че рака, който ни трови и убива бавно е мутирала клетка от самите нас, ще бъдем принудени да я изрежем и унищожим. Бъдете сигурни, един ден и то много скоро ще има безпрецедентна реакция. Една птичка пролет не прави, но дълбоко вярвам, че тази енергия, която е събрана в мен е генерирана и в други хора и колкото и да са манипулативни, подмолни и хитри те неволно ще запалят искрата......
  • 12 ромей

    7 22 Отговор
    глей си работата ма, ша бачкаш, ша са гърчиш, ша на храниш! да не си са раждала българка! само ва чакаме да са изнесете сичките оттука, че да са настаним във ваште къшти! аз от 20 години месо не съм ял - само кебапчета и кюфтета, тя за българите пари иска!

    Коментиран от #23

  • 13 Дядо Коледа

    24 1 Отговор
    Споко, такъв бенгалски огън съм приготвил за подаръци на крадливите, мързеливите, изнасилвачите, грабителите и убийците, че ще се избелят! Обещавам ти го!
  • 14 ЛАЛАЛА

    15 1 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Хасан, понятията държава и държавност са измислени много преди социализма. Функциите на държавата са неща, който ти предполагам не знаеш, какво са, тъй като си живял по времето на тоталитарната "държава" България и сега в другата България, където понятието държавност е считано за социалистическа отживелица. Пътувай, ако не можеш чети, ако и това не можеш, виждам ползваш компютър с интернет, с него вече света е достъпен. Общувай, намери приятели по-света.....попитай ги, те ще ти кажат, какво е Държава.
  • 15 ДДД

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Друга българка":

    да я затрият да минем към румънци както има идеи
    и ако един ден разцъфнем
    ще пишем 20 или 50 или 500 години румънско робство
    и пак сме ние
    докато пак потънем в говна разбира се:)
    и пак така по реда
  • 16 мнение

    12 1 Отговор
    Съжалявам госпожата и искрено и съчувствам за личната трагедия, но не разбирам какво иска да докаже, покаже или постигне с това писмо?! Какво от това, че ще събере 100000 споделяния до Коледа? Пенсия няма да и отпуснат, щото мъжа и (лека му пръст) няма трудов стаж в България или ЕС, а тя, като преуспяващ адвокат има доход, с който надвишава прага за помощи. Социалната мизерна система няма да се промени със 100000 споделяния, щото споделянията ДОО не внасят. Единствената промяна е възможна с увеличаване на вноските на всички работещи в България и ограничаване помощи и пенсии на тези, които не са внасяли. Тогава тя пак няма да взима пенсия за починалият си съпруг ( лека му пръст) щото той не е плащал осигуровки в България или ЕС. Тогава - какъв е смисъла от това писмо? Може би начин, разгневен и отчаян човек да намери утеха... не знам?

    Коментиран от #17

  • 17 ЛАЛАЛА

    14 1 Отговор

    До коментар #16 от "мнение":

    Гняв се нарича това! Сам по себе си е безопасен, но в комбинация с морал, интелект и разумни действия е оръжие срещу геноцида.
  • 18 Някой

    15 0 Отговор
    Защо да е необходимо да се увеличават вноските, "мнение"? Трябва да де спрат тези на ромеите с много деца, като не могат да ги хранят да не ги правят. Ние плащаме здравни осигуровки за да раждат циганките без пари. Хайде стига!
  • 19 Различен

    14 1 Отговор
    Тъжно!
    Но от такава "държава" толкова!
    Да ви е честита "демокрацията" и Еврогейските ценности!
  • 20 Бат Саше

    10 0 Отговор
    Държавата трябва да подпомага и облекчава трудещите се, независимо от материалното им благополучие. Не трябва да има дете на данъкоплатец, което да не получава детски. Трябва силно да подпомага хората в неравностойно положение, когато са плащали данъци или продължават да работят, въпреки нарушението. Това е социална политика. Така се създава общество от елитни граждани, като се стимулира интелектът, не неграмотността, мързела и диващината. Циганетата на циганина ще станат неграмотни и нахални цигани, както не са се променили от хилядолетия. Но децата на адвоката, на лекаря, на инженера, на учителя, ще станат високообразовани граждани(поне в повечето случаи) Моето дете е мнооого по-важно за човешката цивилизация от детето на всеки циганин, мигрант или...Но то не получава детски надбавки, защото бедният му баща работи от 8 клас, за да се образова и издържа, да създаде дом, да завърши университет, да упражнява професия и да плаща данъци, върху голямата си заплата от 1000 лева, с която превишава доходите на мързеливите сополиви паразити и престъпници.
  • 21 Хитлер

    11 2 Отговор
    Това нещо се случва в цяла Европа, не само в България. Целта е белите хора да не раждат деца и да изчезнат. Вече и слепите го виждат, затова ни заливат с мигранти от Африка и Азия. Единственото спасение е един нов ХИТЛЕР!
  • 22 Цвети

    6 0 Отговор
    Приеми моята подкрепа аз също имам три деца и напълно те разбирам.Успех.
  • 23 Севар

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "ромей":

    И какво , циганин , ще правиш в моята къща след като изгориш дюшемето и прозорците и изядеш каквото намериш там ? Май след това ще ми ядеш .......
  • 24 Сне

    6 0 Отговор
    Госпожо, много сте изстрадали и въпреки това имате сили да се борите, дори проявявате чувство за хумор.... За това се иска много сила и смелост и разбира се компетентност. За жалост всичко е точно така, както го описвате. И наистина много често ние се чувстваме дискриминирани в собствената си страна. Желая ви сила и дано не се отчаяте и да не се примирите.
  • 25 ЪРП

    7 0 Отговор
    ОГРОМНИ ПОЗДРАВЛЕНИЯ КЪМ ЗЛАТИНА ХАДЖИПАНАЙОТОВА ЗА СМЕЛОСТТА, УСЪРДИЕТО И ДОБЛЕСТНАТА БОРБЕНОСТ!!!!!!!!!!!!!!!
    ГОРДА МАЙКА НА 3 БЪЛГАРСКИ ДЕЦА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 26 ЪРП

    8 0 Отговор
    ТАЗИ "СУДЖУК-ГЕРБЕРАСКА" СГАН И ТЕХНИЯТ $ВОЖД-СЛЪНЦЕ$, ТРЯБВА ДА СЕ ИЗРИНАТ ОТ ВЛАСТА ЧАС ПО-СКОРО!!!!!!!!
    ГЕНОЦИДЪТ НАД БЪЛГАРИТЕ Е ТОТАЛЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 27 батко бугар

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    От тия дето ги изреди само българите ще й помогнат, разбра ли протурско мекере? Браво на момичето, че е написало такова писмо до Дядо Коледа!
  • 28 Юбряяяяяя

    4 1 Отговор
    Не сме народ, не сме народ, а мърша,
    хора, дето нищо не щат да вършат.
    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
    "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
    И не знаем, не можеме, не щеме
    да работим за себе си със време.
    Само знаем и можеме, и щеме
    един други злобно да се ядеме...
    Помежду си лихи, буйни, топорни,
    пред други сме тихи, мирни, покорни...
    Все нас тъпчат кой отдето завърне,
    щот сме туткун, щото не сме кадърни...
    Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
    а всякому мерамът е развала...

    Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
    пак ще кажа и с това ще да свърша.

    1875 П.Р. Славейков
  • 29 Доволна съм

    0 0 Отговор
    Много съм доволна ,че подкрепих дъщеря си за легална емиграция в Канада.Ходихме 3 пъти - чудесно е ! Чисто , красиви къщи , а природа- не мислете ,че нашата е красива. Построиха им нова къща с високо мазе и два етажа. Спокоен и уреден живот.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове